А ако сакаш да не изгледаш многу отмено тогаш циклама плик чанта или темно зелена. Иако се согласувам целосно со Старфиш за темно црвена.
Многу ми се допаднаа холохопките на марама во последната комбинација и ми текна дека имам и јас бели обични. Си мислам, колку би одговарало да ги носам со мал црн фустан со кратки ракави до лактите... ама не знам со какви обувки и ташна. Некоја сенф боја плик, и тенок колан, м? Некои други предлози?
Ме умисливте со беливе хулахопки. Јас не сум им фан, воопшто, преферирам шарени. Беливе се потешки за изведување затоа што се неутрални и бараат поголем микс на бои. Јас би комбинирала со есенскиве бои тегет, кафеаво, крем, сиво, бордо и темно зелено. Не би одела со други живи бои од причина што бела хулахопка ми вришти зима! И секако, мислам дека убаво ќе легнат со принт, ама не многу нападен. Еве неколку предлози, мислам дека може да се црпи инспирација. Овие се големи, затоа одат во спојлер: Спојлер
црни кожни панталони-комбинација со што би комбинирале кожни панталони цевка?...би ги носела со штикли...
Прво што ми падна на памет, бела кошула, од оние свиленкастите, напикана во панталоните. Секој лелеав, лепршаст топ , убаво ќе стои како контраст на кожните панталони. Значи поважен е материјалот на маичката, одколку моделот.
Утре имаме средношколска забава. Е сега ќе носам црн фистан со кратки ракавчиња, некаде до колена е, на нозете ќе носам црни салонки. Што накит, какви хулахопки?
Пошто си средношколка, а јас не сакам премногу озбилни комбинации, би те советувала да облечеш хулахопки во боја, лила, сини, окер , какви сакаш. Накит можеш нешто сребрено да ставиш, ланче или обетки. Не се кити многу.
Се сложувам со starfish хулахопки во сина, лила. И накитот нека биде иста боја како хулахопките и црн, но не претерувај многу со накит доволно ти е едно ланче и прстенче
Би било ли ок да облечам цветен корсет и висока црна сукња и доле чизмички на штикла до глужд? .. некако се мислам за цветниов корсет...дали да го облечам, незнам дали иде некако сезонава или поише е за во лето тоа И да прашам се носат ли сеа на времево штикли со отворени два прста напред??
Супер би било, па ако е есен не значи се во црно и кафено да бидеме. За прстиња отворени искрено се мислам и јас ама со некоја хулахопка во убава јака боја. Има една девојка од мое маало кој совршено комбинира хулахопки со такви чевли.
Девојки ми треба ваша помош околу избор на копчиња. Имам капут, многу сличен модел и боја со овој и сакам (т.е. решена сум) да ги сменам копчињата на истиот. Дајте некаков предлог боја, модел или форма што убаво ќе изгледа на него и се разбира може да се најде тука.
Можеби потемни или посветли од бојата на капутот,а за форма на копчња најубаво е да си видиш во продавница или пак на тезга од каде што ќе купуваш
^ Според мене многу модерни се капутите со големи копчиња. Ти предлагам големи копчина, а за боја темно крем.
Јас би одела со истата боја ко капутот или ако сакаш да имаат некоја шара повторно основата нека биде таа боја да речеме мешана со бело. Преубави копчиња имаш на Битпазар т.е веќе женски би дошол ама кога влегуваш од страната со коцки, не од главнана улица. Ме сфати нели?
Стави големи, округли копчиња.Што се однесува до бојата избери според тоа каква боја на чизми, шалчиња, ракавици имаш за да биде комплетно
феминки, за вечерно излегување планирам џинс со најверојатно поелегантна, а сепак едноставен модел на црвена тенка блуза со долги ракави....е сега проблемот ми што имам бели чевли со дрвена платформа(звучи лошо ама ок се , не се мн високи околу 5 цм) и тотално бела поедноставна чанта за преку рамена, би дидала и обетки со бели детаљи....исто така незанам што шминка би требало, дали да ставам акцент на усните или очите, т.е каков кармин (само не црвен) и имам кожни палта, темно плаво и друго неколку нијанси потемно од бојата на кожата. И сега сета сум во прашалници. Совет, ве молам!
Според мене бела и црвена нијанса не се нешто нај-нај. Би одела со друга боја чанта и чевли. Е сега, ако веќе сакаш тие да ги носиш, стави некои дрвени обетки или алки . Немој бели. Ќе биде како униформа. За шминка јас би одела со традиционална варијанта: црн туш и црвен кармин. Се надевам помогнав.
StillChild некако времето не ми е за бели штикли Смени ги чантата и штиклите.Ако имаш кремави или кафени штикли искомбинирај ги со кремавото палто.Стави и кремав накит и ако не сакаш црвено црвило тогаш стави понежно а очите повеке истакни ги Ако пак немаш вакви парчиња на располагање тогаш оди на црно, претпоставувам имаш Со црни штикли,чанта,накит може да го ставиш плавото палто