Форумџика на годината

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Па јас лично би ставила прозирни хулахопки, со нежен дезен. А од накит би ставила само голем прстен и обетки (на црвено-тегет и срвено убава комбинација е). :) И црвени високи штикли.

2. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Зависи од пригодата, каде ќе го носиш.

Јас за матура носев тегет темен фустан, и го комбинирав со златно. Многу елегантна комбинација, и правилно комбинирана може навистина да изгледа убаво. Значи ако ти е за посвечено, крем штикла и златен накит.

Од друга страна, малку по лабава и шик комбинација може да добиеш со сребрен накит и штикли во црвена или лила боја.

И во двата случаи хулахопките би требало да ти бидат месо боја, ама не оние бисер, што светкаат и личат како гола да ти е ногата. Баш крем, со малку сјај, од подебелките.

3. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Јас со тегет би го носела :)

4. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426

Ова се само примери за сребрена боја на фустанче. Според мене не ти треба мешање на многу бои, доволно е комбинација со црно. Изборот е твој. Јас би го комбинирала со палтенце црно или сако, црни обетки, штикла црна. Сепак мислам дека и самата сребрена боја ќе те прави да блескаш па затоа подобро би било да вметнеш само црна боја. :) Се надевам помогнав ;)

Прикачени фајлови:

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  5. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Бидејќи и двете сте со сребрени фустанчиња, ќе ви одговорам наеднаш: Бидејќи е зима, мислам дека не одговара комбинирање на светли бои од глава до пети. Јас би искомбинирала исклучиво со тегет боја. Сум видела многу комбинации и одлично изгледа тегет со сребрено. ;)
    Само внимавајте на шминката, да не сте цели со сребрена сенка, па да ве помешаат со лампионите. :lol: Јас би одбрала тегет шминка, да има контраст со фустанчето.

Јас би одбрала 2 комбинации: првата е фармерки со многу ликра, кои се тесни, а удобни со некоја модерна дебела зимска блуза, на нозе со плута високи чизми. Втора варијанта: хеланки со некоја дебела туника и истите чизми. На мене многу дискретна шминка. ;)

Се надевам дека ви помогнав. :wasntme:

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Да надополнам само дека фустанчето има златна, сребрена и црна боја, значи не е целосно сребрено :^)

7. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Чим има и црна,тогаш јас тегет не би ставила.Носи го со црни чевли,јас мислам со проѕирни хулахопки,без дезени,доволно си е фустанчето шаренко.А накит ланче не би носела,мене ми се допаѓа некој голем прстен и мали обетки,вака нешто [​IMG] [​IMG],и можеш сребрена или црна плик ташна.

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    [/quote]Да надополнам само дека фустанчето има златна, сребрена и црна боја, значи не е целосно сребрено :^)[/quote]

Па како што ти реков, со црн накит, салонки и палтенце или сако (зависи што имаш). Друга боја никако! За накитот јас не би ти препорачала и тој да блеска, значи нека биде црн. Изборот е твој направи комбинација па кажи ни како ќе одлучиш! :emo: :) :*

9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Да надополнам само дека фустанчето има златна, сребрена и црна боја, значи не е целосно сребрено :^)[/quote]

Па како што ти реков, со црн накит, салонки и палтенце или сако (зависи што имаш). Друга боја никако! За накитот јас не би ти препорачала и тој да блеска, значи нека биде црн. Изборот е твој направи комбинација па кажи ни како ќе одлучиш! :emo: :) :*[/quote]
    Ok. Thanks :*

10. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.484

Не прашувам конкретно за фустанов туку за бојата, royal blue. Со што хулахопки оди освен со кожа боја?

11. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Ја би со крем или кафеава. Незнам, може и нежно сива ама зависи за кој дел од облеката мислиш, штом велиш дека не се работи за фустанот. :)

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Сефора можеш со црни ама од оние што се прозираат, незнам како да ти објаснам, со тенките црни не со тие подебелите, исто многу убаво би било и со оние со линија од позади.

13. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303

мислам најубо би стоело со црни хулахопки..

Прикачени фајлови:

14. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Sephora јас би и нешто вака :)

На crazylady, kate21 и marama им се допаѓа ова.
  15. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Одговара со црни од подебелите, да.. се согласувам. Убаво стои.

За похрабрите вака нешто.. Јас би го прошетала во ваква боја хулахопки, незнам зашто мерак ми е :D
    [​IMG][​IMG][​IMG][/img]

16. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Девојки си купив фустанче шампањ боја со какви салонки да го комбинирам, еве бојата е како на вториот...

Прикачени фајлови:

• 03 (1)1.jpg
      03 (1)1.jpg
      Големина на фајлот:
      42,7 KB
      Прегледи:
      334
  17. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Црни, кремави, кафени, тегет, црвени ... (доколку имаш вакви бои, се разбира). :)

На bella.gk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
  19. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.484
    Благодарам. :) Фустанче е, таа боја но не е тој модел. За хулахопки се мислев меѓу бордо и црни дебели и баш ми е мило што не сум единствена што го мисли тоа затоа што сум опседната со дебели хулахопки и мислам дека се стои со нив, па не можам да размислувам како што треба на тој план. :D

20. Em4ii

Em4ii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    дали би можела да го носам ова фустанче за нова година? и со какви салонки би го искомбинирала ? :DD

Прикачени фајлови:

• DSCN2619.jpg
      DSCN2619.jpg
      Големина на фајлот:
      152,4 KB
      Прегледи:
      217