1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Па јас лично би ставила прозирни хулахопки, со нежен дезен. А од накит би ставила само голем прстен и обетки (на црвено-тегет и срвено убава комбинација е). :) И црвени високи штикли.

2. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.130
    Зависи од пригодата, каде ќе го носиш.

Јас за матура носев тегет темен фустан, и го комбинирав со златно. Многу елегантна комбинација, и правилно комбинирана може навистина да изгледа убаво. Значи ако ти е за посвечено, крем штикла и златен накит.

Од друга страна, малку по лабава и шик комбинација може да добиеш со сребрен накит и штикли во црвена или лила боја.

И во двата случаи хулахопките би требало да ти бидат месо боја, ама не оние бисер, што светкаат и личат како гола да ти е ногата. Баш крем, со малку сјај, од подебелките.

3. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Јас со тегет би го носела :)

4. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426

Ова се само примери за сребрена боја на фустанче. Според мене не ти треба мешање на многу бои, доволно е комбинација со црно. Изборот е твој. Јас би го комбинирала со палтенце црно или сако, црни обетки, штикла црна. Сепак мислам дека и самата сребрена боја ќе те прави да блескаш па затоа подобро би било да вметнеш само црна боја. :) Се надевам помогнав ;)

Прикачени фајлови:

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  5. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.801
    Бидејќи и двете сте со сребрени фустанчиња, ќе ви одговорам наеднаш: Бидејќи е зима, мислам дека не одговара комбинирање на светли бои од глава до пети. Јас би искомбинирала исклучиво со тегет боја. Сум видела многу комбинации и одлично изгледа тегет со сребрено. ;)
    Само внимавајте на шминката, да не сте цели со сребрена сенка, па да ве помешаат со лампионите. :lol: Јас би одбрала тегет шминка, да има контраст со фустанчето.

Јас би одбрала 2 комбинации: првата е фармерки со многу ликра, кои се тесни, а удобни со некоја модерна дебела зимска блуза, на нозе со плута високи чизми. Втора варијанта: хеланки со некоја дебела туника и истите чизми. На мене многу дискретна шминка. ;)

Се надевам дека ви помогнав. :wasntme:

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Да надополнам само дека фустанчето има златна, сребрена и црна боја, значи не е целосно сребрено :^)

7. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Чим има и црна,тогаш јас тегет не би ставила.Носи го со црни чевли,јас мислам со проѕирни хулахопки,без дезени,доволно си е фустанчето шаренко.А накит ланче не би носела,мене ми се допаѓа некој голем прстен и мали обетки,вака нешто [​IMG] [​IMG],и можеш сребрена или црна плик ташна.

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    [/quote]Да надополнам само дека фустанчето има златна, сребрена и црна боја, значи не е целосно сребрено :^)[/quote]

Па како што ти реков, со црн накит, салонки и палтенце или сако (зависи што имаш). Друга боја никако! За накитот јас не би ти препорачала и тој да блеска, значи нека биде црн. Изборот е твој направи комбинација па кажи ни како ќе одлучиш! :emo: :) :*

9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Да надополнам само дека фустанчето има златна, сребрена и црна боја, значи не е целосно сребрено :^)[/quote]

Па како што ти реков, со црн накит, салонки и палтенце или сако (зависи што имаш). Друга боја никако! За накитот јас не би ти препорачала и тој да блеска, значи нека биде црн. Изборот е твој направи комбинација па кажи ни како ќе одлучиш! :emo: :) :*[/quote]
    Ok. Thanks :*

10. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485

Не прашувам конкретно за фустанов туку за бојата, royal blue. Со што хулахопки оди освен со кожа боја?

11. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Ја би со крем или кафеава. Незнам, може и нежно сива ама зависи за кој дел од облеката мислиш, штом велиш дека не се работи за фустанот. :)

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Сефора можеш со црни ама од оние што се прозираат, незнам како да ти објаснам, со тенките црни не со тие подебелите, исто многу убаво би било и со оние со линија од позади.

13. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303

мислам најубо би стоело со црни хулахопки..

Прикачени фајлови:

14. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Sephora јас би и нешто вака :)

На crazylady, kate21 и marama им се допаѓа ова.
  15. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Одговара со црни од подебелите, да.. се согласувам. Убаво стои.

За похрабрите вака нешто.. Јас би го прошетала во ваква боја хулахопки, незнам зашто мерак ми е :D
    [​IMG][​IMG][​IMG][/img]

16. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Девојки си купив фустанче шампањ боја со какви салонки да го комбинирам, еве бојата е како на вториот...

Прикачени фајлови:

• 03 (1)1.jpg
      03 (1)1.jpg
      Големина на фајлот:
      42,7 KB
      Прегледи:
      334
  17. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Црни, кремави, кафени, тегет, црвени ... (доколку имаш вакви бои, се разбира). :)

На bella.gk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
  19. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Благодарам. :) Фустанче е, таа боја но не е тој модел. За хулахопки се мислев меѓу бордо и црни дебели и баш ми е мило што не сум единствена што го мисли тоа затоа што сум опседната со дебели хулахопки и мислам дека се стои со нив, па не можам да размислувам како што треба на тој план. :D

20. Em4ii

Em4ii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    дали би можела да го носам ова фустанче за нова година? и со какви салонки би го искомбинирала ? :DD

Прикачени фајлови:

• DSCN2619.jpg
      DSCN2619.jpg
      Големина на фајлот:
      152,4 KB
      Прегледи:
      217