Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Discussion in 'Мода и стил' started by FBI, Dec 27, 2010.

1. Springy

Springy Истакнат член

:?:

2. Emma89

Emma89 Популарен член

Кафена во потемни нијанси, темно зелена, тегет, кремава. Ова се боите кои одговараат на ќерамида боја. Може и со бела. Направи од овие бои комбинации, кошула - ќе ја ставиш внатре и каиш, џемперче со копчиња, блузички, палтенце...

Еве конкретно ако имаш кафени салонки, панталоните, маичка некоа штосна крем или кафена, над неа џемперче крем или кафено, каиш како салонките и таква боја чанта. Накитот можеш да бираш на крем или ќерамида боја. Ако најдам слики ќе постирам да видиш некои комбинации. :)

3. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

па со нешто бело или светло кремасто не се затварај со црно во потемни бои многу те затвараат :)

4. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

И јас мислам вака, и со некоја белегзија или обетки можеш, во боја како пантолоните :)

5. rainlover

rainlover Истакнат член

Женски кои бои можам да ги комбинирам со оваа (burgundy) нијанса на црвено...

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

^ Во оваа студени зима најубаво би дошло црното.
    Но можеш, шампањ, бело.

7. starfish

starfish Популарен член

Црна, ама досадно би било.
    Сребрена, или некоја варијанта на сива.

Најубаво би било според мене: со крем, или некоја друга nude нијанса, со златен накит. :)

8. plavata212

plavata212 Истакнат член

шо можам да облечам со овие чизми?
    денес немам воопшто инспирација...

Attached Files:

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Фармерки, карирана кошулка, крзнен елек, џемперче во било која боја. Крем боја шалче. Кафеава јакничка или капутче. Накит во златна или темно златна боја.
    Можеш со хеланки и со туника. Апсолутно сите бои одговараат со чизмичкиве, преубави се.

10. Nevermore

Nevermore Популарен член

Суќната е на баба ми. Којзнае колку е стара, неколку плати има одвоено за да ја купи, на слики што имам видено горе има чипкаста блуза ама не знам таа каде е . Ви се допаѓа ли ? Јас суќни ич не носам, сега да беше подолга па да ја направев како фустанче, со колан горе.Вака не знам со што да ја комбинирам :^) Ideas ?

Attached Files:

11. sanjalica

sanjalica Истакнат член

^ Оваа суќна ја замислувам вака - со обична црна рамбовка(за преку лето) и доле црни штиклички(балетанки), затоа што самата суќна веќе е со карнери/чипка, не треба дополнителни дрангулии.. За вака позимско време наместо рамбовка - тесно црно блузиче... (Може и со бело да се искомбинира)... Незнам каков ти е стилот :)
    Ете тоа прво ми дојде на памет :)

12. Christyn

Christyn Активен член

Како фустанче баш би било во Vintage style,што на мене исклучително ми се допаѓа.Би можела со обилна рамбовка и старки :emo:

13. Betty.Boop

Betty.Boop Истакнат член

Тегет цефка фармерка некое кул маиче ролче и одозгора некое џемперче слатко лајт ланче ;)

14. jesicaalba

jesicaalba Истакнат член

Zdravo devojki!
    Sakam da prasam dokolku nekoj ima nekoja idea za teget bluza za sveceni prigodi neka ja prikaze preku slika dokolku moze.Sakam da iskombiniram so teget suknja. :))))))

15. Nevermore

Nevermore Популарен член

Пак јас :tmi: Во сабота сум на свадба, сега дознавам и ме фатија неподготвена :roll: И не знам што да носам, се мислам дали да го носам фустанчето од Нова Година. Ама некако не ми е свечено,
    вака изгледа [​IMG] а од позади вака нешто [​IMG]. Значи горниот дел кај вратот е чипкаст, се врзува на половината, долг е до колена и материјалот е таков подебел, како кошула. Од Евроазија е фустанчето, може го имате видено. Со што да го комбинирам, какви хулахопки, штикли ? Е сега свадба е , сигурно сите ќе се во свечени фустани, некако не ми иде јас да одам целата во црнила укопчана од врат до земја со дебел фустан :D Со што да разбијам монотонија ? Имам и друга варијанта - фустанот од матура еве ваков е [​IMG] не е сатенски, ама таков некој светкав материјал ама мислам дека од матурата наваму имам накачено доста килца и нема добро да ми стои, и нема да се чувствувам убаво :( Хелп :?:

16. sirena4

sirena4 Истакнат член

ако мислиш дека нема да се чувствуваш добро не го ни облекувај зошто во спротивно цела вечер само на тоа ке мислиш.. така знам по мене :) првото фустанче ми се допага па ако несакас да бидеш цела во црно можес да искомбинирас со убави салонки во друга боја и некоја иста алка и обетки пример сиви одсекогас ми се допагала црно сиво комбинацијата :) можеш и со црвено мислам дека ке изгледас елегантно и свечено но секако битно е добро да се чувствуваш во тоа што си облечена... убав помин

17. G.G

G.G Популарен член

Ако може слики или линк од некоја страна каде што можам да видам комбинации за со канаѓанки :) Фала однапред

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Nevermore мене повеќе ми се допаѓа вториот фустан, можеш со сребрено ланче и мали обетки, или пак само големи обетки и настрана фатена коса да направиш многу убава комбинација. Со чисто црни штикли.

19. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Мене и двете фустанчиња ми се убави. Второто, од матурата, ми е посвечено. НО, ако мислиш дека нема убаво да се чувствуваш или нема убаво да ти стои, не го облекувај. Ништо не му фали ни на првото.
    Не мора на секоја свадба во светкави материјали да се оди... ;)

20. Belieber163

Belieber163 Истакнат член

Мене повеќе ми се допаѓа вториот фустан, можеш да го комбинираш со црвени обетки и со црвени салонки, но ако не се чувствуваш убаво искомбинирај ги истите со првиот фустан ќе разбијат монотонија... ;)

sirena4 likes this.