Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.880
    Јас со виолетовите старки си имам 2 омилени комбинации. :D

Првата ми е со црн долг фустан со виолетови недефинирани шари, бело џемперче и виолетово ланче од тие како дрвени што се

Втората ми е со кинати светли фармерки, обична рамбовка, виолетова шарпа. А за ова време може и некаква јакна

Се надевам ти помогнав ;) :)

2. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Зелена боја на фустанче, темна дали би облекле со крем сандали и крем плик? Знам дека оди, но дали би облекле пролетва кога ќе се стопли? :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Јас би облекла. И зошто да чекаш уште да се стопли, нема потреба можеш и сега да го облечеш. :)

На Emma89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    И јас сакав за наредниов викенд да одам во тој стил со зелено фустанче и кремави салонки :)

На Emma89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    1.860
    розева боја на панталони, бела блуза (обична ) бели патики и розева ташна да ве прашам за мислење дали одговара така

6. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.417
    Девојки ми треба помош... Ги најдов овие кошулчиња од мајка ми од порано.. Ми се свидоа ама нзм со шо да ги искомбинирам ::.. ЦРвенава би ја искомбинирала со плави панталони и имам оксфордки ниски крем со плаво и црвено .. и плава ташна... Али сепак сакам да чујам ваше мислење ... или па да ги вратам од кај шо ги најдов :lol: :lol:

Прикачени фајлови:

• ol.JPG
      ol.JPG
      Големина на фајлот:
      36,3 KB
      Прегледи:
      382
    • Capture.JPG
      Capture.JPG
      Големина на фајлот:
      35 KB
      Прегледи:
      382
    На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Девојки имам виолетово спортско фустанче на тричетврт ракави е. На градите е наберано и сакам да го искомбинирам со сиви виолетови патики и долг сив џемпар. Дали би одговарало?

8. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.741
    Допаѓања:
    6.738
    Имам бело кошулче, т.е основата му е бела а на него има црни детаљи како иглички на елка. :) Има три четврти ракави, горе кај рамената е набрана, онака е лефтерна, не е уз тело, кај вратот е малку отворена. Планирам да ја носам со фармерки со релативно висок струк, не се баш цевка, припиени се ама не дотолку и долу не се цевка скроз. Бојата незнам како да ја доловам ама би дошла како некоја светло тиркизна ,е вака нешто како на сликава:

Мешавина од втората и третата боја. Инаку фармерките се со златно копче. Е сега незнам што да носам од накит, и долу каква боја на балетанки, сандалки, или некои платнени патичиња. И каква боја на ташна, т.е може и плико. :)

9. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Значи девојки најдов една црна блуза дома, доле има како мало ластиче и најгоре во срединаа, тоа би му дошло кај ,,деколтето,, има 4,5 мали копченца..
    Не ми се фрла, ептен симпатично изгледа, башка можам со се' да ја искомбинирам.. Дека црна..

Некои идеи како тоа да го направам?

10. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Девојки ај ве молам помош. Кажете ми дали одговара оваа комбинација :
    [​IMG] вакво сукњиче, и ваква кошула : [​IMG]. Е сега прашањево ми беше,дали да носам црни балетнки или чизми. :?: Ама времево не е за чизми,а инаку мислев на чизми од оние високите до колена што се. :?: :?: ама пак балетанки :?: а шткили неможам да носам :worried: А и со косава што да правам? Имам долга коса,да е носам пуштена пеглана или како? Или пак планирам дали да носам шеширче,исто е во боја како кошулата,потполно истo :D
    Инаку комбинацијава ми е за на роденден.

11. Juicy03

Juicy03 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Девојки, дали одговараат вакви шорцеви со црни старки(или црвени) ?

Прикачени фајлови:

12. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Според мене НЕ!!!Прво воопшто стилски не одговараат едното со другото.Ако си решена да ги носиш овие шорцеви сметам дека најдобро би одговарале со убави салонки и горе некоја поедноставна маичка или бела кошула,зошто и самите шорцеви се доста ефектни :)

13. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Комбинацијата ептен ми се допаѓа :) Сосема е ок,а и одговара на твоите години.Облечи и црни дебели хулахопки и со балетанки ќе бидеш ТОП!Што се однесува до косата можеш да ја фатиш во убаво високо репче и стави некои црни обетки .За изгледот да ти биде потполн би можела да ставиш и црвен кармин и ќе бидеш чиста 10-ка :)

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Си ги купив овие, толку ми се допаднаа што не ни помислив на тоа со што ќе ги комбинирам.Предложете било што и онака за скоро ќе одам на шопинг, па да барам нешто што ќе одговара на нив :|

Прикачени фајлови:

15. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.217
    Јас би ги носела речиси со се. Фармерки, кошула, фустанче, сукња.
    Не мораш ништо специјално за нив да купуваш.

За девојката погоре со карирана кошула, мене ми се допаѓа комбинацијата, хулахопки, балетанки и бидејќи рече дека не носиш штикли значи си помала, не ставај црвен кармин, некое сјајче во боја.

За девојката со светликавите шорцеви- Од каде се? :wasntme: Мене не ми одговараат со старки ама ако евентуално имаш некоја широка блуза оние развлечени на рамената, можеби би одговарало.

16. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092

Повеќе мислев на тоа со која друга боја би можела да ги комбинирам,тие се нели јоргован боја.Мислев со сина ама некако шубе ми е :^)

17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Најдов дома светло тексас палто, и иако ме фаќа окце дека можат да излезат добри комбинации, некако уште се думам со што, со како... Размислував со панталони во боја, да не бидат фармерки зашто ќе се чувствувам како тексас-душек. :D Мислев со нешто и цветно, фустанчичи, долги кошулки, ама ништо вака не ми е, што знам, да чекам со мерак да го облечам. :D

Гледав и на нет, ама имате уште некоја идеја? :?:

18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.217
    Јас си ги обожавам моите тексас палта и искрено гледам во што е можно повеќе комбинации да го вметнам.
    Следна идеја ми е долг фустан, балетанчиња и палтово. Хеланки, туника и палтото. Не знам, јас ретко гледам слики за инспирација. Во моментот кога се средувам само го вметнувам.
    Често го носам и со фармерки(мада фармерки ретко носам), со штикли...

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Дозо, убави ти се идеите, и јас така би играла, не би ги носела со тексас :)
    нешто што ми фаќа за око :)
    Убаво е на најобично фустанче еднобојно со јакничка многу кул ми е 8)

20. Roxanne

Roxanne Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    120
    Леле дар од бога е тоа палто. :D Тоа може да ја направи поспортска секоја комбинација. Еве некој предлог извини што нема слики:
    Туника или некоја подолга блуза со хеланки или потесни панталони со балетанки или штикли.
    Црно фустанче со балетанки. Без палто вечерна, со палто спортска.
    Класични панталони (црни или кафени) со кошула-бела
    И нормално темен тексас фармерки и блуза или бела или луда боја.
    Се надевам дека помогнав