Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.696
    Допаѓања:
    6.623
    Се мислам што да носам за роденден на другарка. Штикли најверојатно нема да носам, фустан или сукња исто не, најверојатно ќе носам обувки на полна пета, и платформата ваљда ќе биде платнена. Е сега незнам што да носам, да изгледам онака убаво, ама не преобично, зашто роденденов ќе се слави во кафич. Имам едни јако зелени фармерки, тиркиз со висок струк, тексас, имам и едни винтаж тексас шорцеви со висок струк, многу се интересни, кошулче со три четврти ракави, така со розеви нијанси, виолетови, може ќе ја сликнам деновиве, имам жолти шорцеви, тексас лаковани..
    Ако можете предложете ми некоја комбинација поопуштена, а сепак прикладна, може и со слики. :)

2. Champs.Elysees

Champs.Elysees Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    117
    ^ Мој предлог ти е да ги носиш тие зелените фармерчиња,можеш и да ги подвиткаш на нозете носи нешо црни балетанчиња или обувки на пуна пета. Нагоре можеш нешо со бела обична маичка и црно сако.

-Девојки,нареднава недела сум на забава. Ќе носам крем корсет, мастило сина суќна и крем салонки, дајте ми идеја каков накит би можела да ставам? :wasntme:

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  3. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Јас би одела со тие тиркизните со висок струк, мастилно син топ, сандали на полна пета црни или бели и некоја штосна марама и коса врзана во репче.. Или па големо ланче и пуштена коса ;)

^ накит или во мастило сина боја, или па во црвена и одбери алки и некое поголемо ланче :)

4. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.696
    Допаѓања:
    6.623
    Champs.Elysees, ти благодарам многу на предлозите, инаку сега го приметив и твоето прашање. :$ Со твојава комбинација, најмногу би ми одел златен накит (не злато де, бижутерија) ,на пример некое помасивно позлатено ланче, или така подолго златно ланче како синџирчиња три споени и висат така. Незнам баш дали ме свати. :D И подискретни коцкасти златни обетки. Или па ружичка прстен, пола кремов, пола златен. Еве и сликички. :)

P.S Пак јас. :$ Одамна се думам да прашам, ама никако да прашам. Дома имам повеќе винтаж парчиња, од бато замислете, од баба и од тета. Парчињата се така посветло тексас елече, тексас шорцеви со висок струк, ама не се цели исти, туку имаат друг вид на тексас и се како тегет-бели пруги (како на американското знаме) а другото е обичен тексас. Кошулка по кратки, мене ми е голема па е три-четврти, како цветна изгледа ама не е, има некои си розеви, виолетови линии на неа. Планирам да ја носам комбинацијава, ама не знам какви обувки да носам, додатоци, каивче, ташничка.. Се мислев црно-златни римјанки ама мислев да ставам кафеав каиш и кафеава ташничка а овие две бои не ми одат заедно, имам и бели сандали и бели балетанки ама па со ништо не се сложуваат од комбинацијава. Ако не, да ги облечам црните римјанки, да купам некое светло розе гломазен прстен, и на главата да си заврзам црна марама со некои детали, и мачкест изглед на очите. :?: Ах, сакав и ленонки да носам, ама да не бидат премногу со марамата,без неа и со опуштено плетенче.
    Ваши предлози?

5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.796
    Си купив сандалчина циклама со зелено и немам бас некоја гардероба на таа боја.Со која друга боја би можела да ги искомбинирам освен бела црна и крем???

6. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Женски дали ваква виолетова оди со корална?

7. mila-tinoska

mila-tinoska Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    dali da no sam fustan bez preramki crno bel so crvena mashana i baletnaki...??u disko?

8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Здраво мила. Носам се пишува споено, запирките прават чудо во реченица, а овде се пишува на кирилица.
    ВО диско можеш да носиш таков фустан без прерамки, а дали е убав или убаво ќе ти стои тешко дека некој ќе ти каже, зашто не го опиша, ни слика стави, ни побара конретен совет за комбинацијата.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  9. angela-arsovska

angela-arsovska Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Шо да носам у диско...? хелп ми http:

10. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.041
    Допаѓања:
    11.859
    Ангела ти да не си другарка со Мила- Тиноска случајно?
    Што сакаш можеш да носиш ВО диско. Темата е за совети за комбинирање, а ти не кажа отприлика што сакаш.

11. blueeparadise

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.696
    Допаѓања:
    6.623
    Јас имам пробано шорцеви со многу слична боја со виолетовата што си ја постирала и корална маица и не, според мене ужасно стоеја овие две бои заедно. И не онака да не одговара малце, па ај ќе речеш нема врска, туку баш од метар се забележуваше дека не идат. Сепак ти направи си комбинација, пробај, види тебе може ќе ти се свиѓа на око, ама мене дефинитивно не.

Инаку одговара тиркизна кошулка, со дреч зелени фармерки и кафеаво ланче, обетки, балетанки и ташна? И тиркиз лакче. Не сакав да трупам многу дреч бои, да не биде све ми боје лепо стоје, го планирав кафеавиот накит/обувки/ташна за да неутрализира малце. :)

12. thegirl2

thegirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    39
    си зедов сукња на крем боја (тесна)..со какво блузе би можело да искомбинирам?
    ај ваш предлог :)

13. my.funny.valentine

my.funny.valentine Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Со што да го искомбинирам ова?

http://www.ebay.co.uk/itm/Zara-Ladies-S ... 231e54d3b9

Кажете ми побрзо,за вечер ми е :(

Сакав прво со црни тесни панталони ама сепак да не е премногу топло..дадете и вие некој предлог :) :l:

14. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
  15. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.489
    Допаѓања:
    17.196
    [​IMG] - вакво маиче, балетанки/штикли/сандали, праска боја,крем.

16. thegirl2

thegirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    39
    фала :*

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dragannah

Dragannah Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    85
    Како да искомбинирам црна тесна кратка сукња, со црни штикли? Каква блуза да облечам, каква боја?
    Ај ако може помош, ми треба за утре :?:

18. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    според мене можеш и со црна блуза(само да не биде тесна) :) а плус и црни штикли и можеш да ставиш кремасти обетки ;)

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.018
    Допаѓања:
    81.358
    Ми треба мал совет. :$
    Си ја направив во глава комбинацијата за вечерва (на двоен роденден сум, натинг спешл - сепак сакам да изгледам убаво), ама имам мали дилеми околу тоа кое сако да го облечам. :D
    Ќе носам маичка во корална боја, не таква како онаа доле во спојлерот, ама потполно иста нијанса.
    Надоле обични цевка фармерки, а штиклите и ташната ќе ми бидат во една песочна нијанса.
    Е сега, се мислам дали да облечам црно сако и да ставам додатоци како црн часовник и светкави обетки (и на маичката и на часовникот имам дискретни светкички), или пак кремово сако, прстен и обетки (пак се во некоја си сивкасто-црна боја)? :?:
    Јас искрено сум повеќе за првата варијанта, бидејќи со кремовото сако некако многу пастелни бои би имала на себе, а така црното сако би делело малце и би било поинтересно, ама ич не сум сигурна дали би личело така и сепак ме интересира вашето мислење.
    Тенкју, претенкју. :D

20. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Јас мислам топло е за сако да облакаш :) Но штом сакаш мислам дека ако носиш фармерки јас би одбрала кремасто сако. Црна, крем, корална, фармерки плус сив накит, светки.. многу бои ми седат.

Значи кремастото сако и обетки (накит и слично) можеш во корална како маичката или пак крем боја. Јас така би искомбинирала. :)