Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Elena-97

на ум имам две комбинации со ова:
    1. Со кремава рамбовка или топче. Со ова да иде тенко кафено каивче, кафени римјанки и кафена ташничка мала.

2. Или ако си за посмела комбинација со портокалова маичка, колор-блок. И исто кафени римјанки, каивче и ташничка. :)

2. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Елена, бојава е преубава. Јас би ти предложила да експериментираш и да се забавуваш со боите, сепак лето е. Најобичните комбинации се со бела/ црна рамбовка, бели/црни балетанки или римјанки. Тие комбинации е потврдено дека се убави, но зошто да не пробаш некои други бои ?
    Зелена дреч, портокалова дреч, сина, розова, виолетова .. Со овие бои пробај, која ќе ти се допадне. Имам јас оваа боја патики и врвци со горе-наведените бои. Многу интересно изгледа, сите ми ги бендисуваат комбинациите. Можеш да искомбинираш со некои убаво ланченце, или обетчиња во оваа боја. За обувки, балетанки убаво би стоело. Можеш и со стартки.
    :*

3. 2036

2036 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    75
    Jас би одела со црн каиш некако повеќе ми одговара. Косата можеш пуштена да ја извиткаш или испеглаш. :)

4. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Елена јас мислам со црна рамбовка и некое разиграно ланче(шарено) за да разбие монотонија.

Ај помогнете ми и мене. Вчера си ги купив кратките панталони со висок струк тиркизна боја и не знам со што да ги носам. Во план ми беше со бела рамбовка, но сакам некоја по необична комбинација. :)

Прикачени фајлови:

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Butterfly15 ако си за по необична комбинација можиш со црвена или жолта рамбовка :?:

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Фустанов е пресериозен да како што ми рече памелче :) ама за блиска свадба ми е многу прв пат ке облечам нешто волку свечено :D е сега помош за косата како да ја средам и дали ке одговара со сребрени штикли и голем прстен ?
    мала помош ? :)

Прикачени фајлови:

На RIRIFENTY му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    :o .
    Фустанот е преубав, но не и за твоја возраст.
    Ако не ти е измачување, да видиме како ти стои, сликни се.
    Со сребрени штикли и прстен одлично одговара, но можеш и со кремави(Со некој сребрен додаток), светло сини, црвени, можеш да ставиш и црни, ама премногу е досадно и видено тоа. Исто и ташничка пликче, веќе кога си решила за ваква комбинација.
    Koсата можеш во:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Но, :!: сепак мислам дека подобро е да си најдеш нешто што повеќе ќе ти одговара на годините. Ова добро изгледа на поголеми девојки/жени. :D
    И немора да биде свечено, за подоцна да можеш да си го носиш.
    Вака нешто:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] (друга боја)

8. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    знам затоа и пишам дека е свечен ама внатре има уште еден дел за ако сакаш краток да го напрајш :)
    па после свадбата ке го средам некако ;)
    фала за мислањето :*

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Јас да сум на твое место косата обавезно собрана ќе ја носамнешто во стилот на бушава пунџа и да ќе ти одговараа средрени штикли :)

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    па јас вака нешто сакав :)

Прикачени фајлови:

11. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Butterfly15 - Па убава боја, со розово мислам би стоело убаво или виолетово. Со темно сино исто, нешто оваа боја. Можеш со бела рамбовка и детали во боја, тоа ти е слично. Со портокалово пробај, ама не толку дречлива. Со црвено загарантирано оди.
    Пробај си ти, што најмногу ќе ти се допадне. Ако избереш бела маичка стави впечатливо ланеченце во друга боја, или долги обетки. Инаку, овие мислам дека многу добро би стоеле со кошулка. Имам постирано слика во Модни критики, супер стои, но дали е ист материјал. На нозе ако имаш сандали носи, полетно да биде, да не се затвораш во патики или со балетанки.
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    И јас ги имам иститеее,иста боја,исто сее :o :D Нели имаме најубави кратки панталони?
    Еве една моја комбинација која можда си ја видела.
    Иначе исто може вака да комбинираш - За горе можеш скоро се да ставиш,само да го бутнеш во панталонките за да се види колку се убавки, на нозе исто така се може освен старки - панталонкиве се премногу свечени за со патики. Можеш нешто како колорблок, а исто можеш и да ги оставиш панталонките да бидат тој поп оф колор во комбинаацијата.

13. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.695
    Допаѓања:
    6.622
    Си купив маица од оние во три бои што се, и на средина џепче. Боите од горе кон долу се јака портокалова ,накај црвена мава, кремава/песок боја и тегет. И немам идеја со што да ја комбинирам, мислам дека немам ништо во овие бои. Се мислев со тексас фармерки ама многу обично ќе стои, а со црни/бели обувки не ми оди, од фармерки имам тиркиз, дреч зелени, тексас потемен и посветол, црни и средно виолетови. Со дреч зелените ја пробав, ок стоеше ама ќе бидам све ми боје лепо стоје, со тиркизот ептен ми се свиѓаше како стои, ама незнам за накит и обувки.
    Од шорцеви инаку имам обичен светол тексас, јако жолти и црни. :?:

14. lovemebaby

lovemebaby Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    174
    Rose96- Мој совет косата фатена обавезно,да ти дојде до израз лицето и како што пиша само прстен а мoжеш и некој обетки сребрени.Исклучиво сребрени да бидат бидејќи на ваков елегантен фустан мешањето бои не би било прикладно.За обетките , немој некои големи зошто мислам дека понежни би биле поубави.Вака нешто:

А за косата,во зависност од тоа колкава големина ти е ,ако имаш прилично долга би ти стоело убаво фатена,како што кажав.Мислам дека како предлозите погоре би било слатко или вака нешто:
    Убаво помини си,па чекаме слики од целосната комбинација :)

Butterfly15-Интересна боја на шорцеви ,баш летна а специфична :) .Чим сакаш необична комбинација и повпечатлива би ти предложила со вакви маички да ги носиш:
    Оваа комбинација со некое тиркизно поголемо ланче како ова:

15. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Јас кај баба ми најдов и една кошула минт боја од порано, добри 15 години ако не и повеќе има поминато откако последно е носена. Во најодлична состојба е. Е сега, дајте некоја идеја како да ја искомбинирам. Гледав некои комбинации на нет и ми се допаѓа минт и дреч розево :). Друга некоја комбинација ви текнува? :wasntme:

Еве ја, иста е ваква, само бојата е поизразена.

16. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018

На blueeparadise и anabel-a им се допаѓа ова.
  17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Анабела можеш да искомбинираш со светли тесни фармерки и кремасти штикли или чевли на плута. Од накит можеш нешто златно да ставиш. Исто и со кратки тексас панталони можеш да ја комбинираш, со сукња тексас, кремаста, црна... Мене со овие бои најмногу ми иде комбинација со минт. Несакам колор блок и нападни комбинации на бои, вака ќе дојде до израз и многу нежно ќе изгледа. :)

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  18. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.695
    Допаѓања:
    6.622
    Да си се цитирам. :?:

Инаку, Анабела кошулкава е преубава, јас од кога си пекам за една таква. :) Инаку мислам дека убаво би стоела со црна/тегет, кратка тесна сукња, црни фармерки, или пак посветол и потемен тексас, а ако сакаш да играш со колор-блок и си за посмели комбинации можеш со дреч розе како што кажа, дреч зелено, а ако си за пастелни/посмирени бои, можеш со бела боичка фармерки или пак како што се модерни сега едни фармерки во линии вертикални црно и бело, нежна зелена боја, а можеш исто со потемна плава боја фармерки.. Леле, безброј идеи имам во глава. :)
    Од накит можеш да носиш златно statement ланче, висечки златни обетки, или пак златно саатче со црн ремен. :wasntme: Абе бонбонче ќе бидеш. Од обувки, можеш да одиш со црна/бела/крем варијанта салонки пример, можеш со крем оксфордки што тераат накај кафеаво, а ако одиш на посмело зелени/тиркиз салонки. :)

19. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.488
    Допаѓања:
    17.196

Ако е таква како што мислам, според мене со шорцеви тексасни или црни балетанки/римјанки и мала ташничка во сива боја.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  20. IiVvIii

IiVvIii Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    7
    Vakva suknicka samo crna cela isto so patent so sto mozam da ja iskombiniram ?

Прикачени фајлови:

• sequin-skirts.jpg
      sequin-skirts.jpg
      Големина на фајлот:
      239,3 KB
      Прегледи:
      198