Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Па чевли или шарени со цветови или пак розеви ако има розеви цвекиња на корсетот.Инаку за ланче види си што ке ти одговара бело , розево . Така нешто. :D

2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Можеш со црн корсет или со некое блузе што е без прерамки, а врз него некое болеро. Стави си или затворени црни штикли или отворени црни. Накитот можеш сребрен. Пример сребрена белегзија, обетки и некое понежно ланче :) :) :)

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  3. k.a.j.a

k.a.j.a Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    34
    Phyramide и мене единствените бои кои ми одат со розевава се крем, сиво и црно...според можностите...комбинирај некоја од нив :)

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Прстенов не изгледа чудно на моето екстра мало раче или си умислувам дека не сум носела големи прстенчиња досега ,па ми е чудно ... Се чувствувам како да сум претворена во прстен...
    Зборувам глупости или сепак не ?

Прикачени фајлови:

5. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ^^можеби ти е чудно дека го носиш на тој прст...можеш да го ставиш на средниот прст..поубаво ќе ти изгледа :)

На kate-the-great му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ema94

Ema94 Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Имам зелено летно фустанче, со крем штикли и крем плик ташна преубаво стои и сега прашањето ми е дали би одговарало со обични црни балетанки и црна ташна за онака по лајт искачање?

7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Зависи каков материјал ти е фустанчето. Ако е некој посвечен( сатен, ликра) не би изгледало убаво со ниски балетанки. Ако може да го носиш денски тогаш може со црни балетанки, ама сепак за вечерно излегување јас би го комбинирала со штикли :*

8. Ema94

Ema94 Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Мислам може да се носи денски, од оние сеа што се носат е, со постава и одозгора жоржет (мислам така се вика тоа) :D

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Девојки ве молам за брз совет итно е:

За на свадба долгиот или пократкиот да го носам? Сакав фризура некоја пунџа (многу е топло свадба во јули :sweat: , па не сакам косата да ме поти дополнително). Дали пунџа одговара со нив? Дали штикливе одговараат за пократкиот фустан? Кое пликче со белиов фустан да го носам?

Розевиот е убав, долг до земја и свечен но мислам дека ќе ми биде топло со него. Белиот е со прерамки и плус со него има болеро (кое гарант ќе ме чека во кола).

Сликите некако многу блескаат од блицот ниту штикливе ниту фустаните не светкаат како на сликите. Штикливе и пликчево ги комбинирав со долгиот фустан, но сите ме предомислуваат за пократкиот.
    Дали белиов ќе стои со овие штикли и дали пунџа ќе ми стои тоа е мојата дилема :tmi: .

Е со накит сум многу слаба некако, што би одговарало отприлика со едниот а што со другиот??

(на розевиот нема флеки до сликава е нешто).

Прикачени фајлови:

• 1.JPG
      1.JPG
      Големина на фајлот:
      54,8 KB
      Прегледи:
      281
    • 2.JPG
      2.JPG
      Големина на фајлот:
      38,6 KB
      Прегледи:
      281
    • 3.JPG
      3.JPG
      Големина на фајлот:
      72,9 KB
      Прегледи:
      281
    • 4.JPG
      4.JPG
      Големина на фајлот:
      35,3 KB
      Прегледи:
      281
    • 5.JPG
      5.JPG
      Големина на фајлот:
      76,6 KB
      Прегледи:
      281
  10. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    ^ дефинитивно белиот.. и штиклите и првото пликче одлично се вклопуваат :)

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    ana-banana јас мислам белиот фустан да си го носиш со првава ташничка (пошто некако со штиклите ми се гледаат како линиички некои што ги има и на ташничката)

Мислам дека би ти одговарала некоја пунџичка, за на врат според мене можеш да ставиш бело кратко бисерно ланче и бели бисерни обетчиња малечки, совршено би одговарале и со пунџичката.
    Пошто фустанот има прерамчиња градник без прерамки носи.
    Убав помин. :)

12. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Јас сум за розевиот совршено би стоел со пунџа.Црниов некако ми е груб со соодност со розевиов кој е елегантен и баш за пригодата,штиклите можеш да си ги носиш и првото пликче дефинитивно.Можеш розев додаток за коса да ставиш а ланчина и белегзии не би носела :)

13. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Кошулчево го купив пред година и нешто мислам од теранова.

Многу лесен материјал е дури мислам дека може да се носи во некое поладни летни вечери, само што навистина немам идеја како да го искомбинирам, малку е долгичко, онаа врвцата што е доаѓа одприлика на колковите па сега замислете ја должината. :)

Прикачени фајлови:

• DSCN309d4.jpg
      DSCN309d4.jpg
      Големина на фајлот:
      179,6 KB
      Прегледи:
      371
  14. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    И јас имам слично вакво кошулче, исти материјал, иста должина, само моето е на кратки ракави и горе со чипка (на ракавите). Вакво е со копчиња и моето, ама малку погоре од колковите има од оние каивчињата што се врзуваат (кафеаво е каивчето). И не се собира на колковите како твоето.

И мене должината ми е проблемот... Поради тоа го имам носено кошулчево само еднаш, во мај, со фармерки. Е сега со што може друго да го искомбинирам ?

15. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Многу ти е убава кошулкава.
    Мој совет да пробаш со тексас шорц и таман до врвцата да ја пикнеш во шорцот.
    И надоле едни римјанки или некои бели старки.
    Ќе изгледаш многу убаво.
    И јас имам ваква подолга кремава кошула и ја комбинирам вака. :)

Вака нешто..

На vaga95 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. M.arija

M.arija Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2012
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    268
    Па кремави штикли, кремава ташна. Мислам дека ланче не ти е потребно бидејќи има синџирче, може само алка да ставеш некоја поедноставна. ;)

17. gavolica4

gavolica4 Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    22
    ne e takov materijal leten ee

18. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    2.269
    За денска комбинација, кошулава би можела да ја носиш со темни џинс шорцеви, црн каиш, црни или бели старки, неколку метални алки и црна ташна. Можеш и со сукња (но не некоја припиена за телото, туку некоја поширока, и долниот дел од кошулчето пикни го во неа) било каков дезен, балетанки, една или две дрвени алки, и некое ташниче.
    За вечерна комбинација- светли фармерки, тиркизен ѓердан, кафеав каиш, кафеави штикли и плик ташна.

Знам дека твојата кошула не е како овие модели, но сепак мислам дека ќе добиеш уште некоја идеја. :)

На krEM4Eto и vaga95 им се допаѓа ова.
  19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Можеби доцнам со одговорот, ама сепак... Розевиот фустан не е за на било која свадба, многу е свечен и мислам за да го носиш треба да си меѓу поглавните гости. Плус воопшто нема да одговара со црни штикли и црна ташна!
    Белиот можеш да го искомбинираш со тие штикли и првата ташна и накит во сребрена боја ако имаш. :)

20. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Од Венцеија купив една чанта со бели и сини линии . Не дека којзнае како ми се допаѓаше , ама не размислив и ја купив под притисок на друштвото :headbang: Тие што биле Венеција знаат за што зборувам . Преплавен е градот со такви ташни .

Ваква е чантата во боја :) Како првата сино -бела .

Формата и материјалот е како на оваа чанта

Одназад е скрос сина темна. А однапред пишува со ЖОЛТИ БУКВИ ВЕНЕЦИЈА :!:

Каде да ја носам ? И како да искомбинирам ? :D :x Големка е внатре. Може за нашколо некогаш ? :?: Гледам нешто и во тој стил се носи . Кажете некоја комбинација . Само НЕ со морнарско блузе на линии бидејќи немам :!:

Значи не нешто вака [​IMG]

Можеби некоја комбинација со фармерки ќе може да одговара .... Ај посоветувајте ме :)

Кај ја купив мајко моја :@