Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Discussion in 'Мода и стил' started by FBI, Dec 27, 2010.

1. marama

marama Форумски идол

Не знам колку си висока ама и јас сум ниска 158,9 см и си носам долг фустан. Без разлика дали на ниско или високо мислам дека убаво ми стои. А и не гледам разлика помеѓу долг фустан и долга сукња.
    Ако ти е поблиска свадбата јас не сум за панталони, но ако ти е далечна можеш убави елегантни панталони и горе некој корсет, со убав гломазен ѓердан.

La.Reina.Del.Sur and Libera like this.
  2. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Квалитетов на сликиве е ужасен, знам..Ама од веб камера е сликано, затоа е така.

Инаку како можам да ги искомбинирам ова фустанче црно е горе како рамбовка и долу е шарено, зелено со цветчиња.. :)
    И оваа сукња со прерамки, црвено-бела на риги. ако не се гледа убаво.. :)

Attached Files:

3. Lady97

Lady97 Популарен член

фустанчево можеш со црни балетанки и зелен накит(прстен,алка)
    ..аа сукњата со црвен топ и црвени со бело балетанки и некое интересно прстенче можеш на пример со британско знаме сега е во тренд
    доколку ставиш такво прстенче,можеш и темно сини балетанки да носиш
    ;)

Witchy-style likes this.
  4. Libera

Libera Популарен член

Девојки, што мислите за комбинацијава на сукњата со кошулата?

5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

мене искрено воопшто не ми се допаѓа оваа комбинација,можи овие парчина искомбинирани одделно би одело ама вака јас мислем :x

Libera likes this.
  6. la-chicka

la-chicka Популарен член

Либера, мене ми се допаѓа :)
    Златен накит, црни штикли и црн плик (ташничка). Не ти требаат многу бои тука, ако црната е позатворена, ако додадеш уште некоја боја ќе биде ту мач. Може ако сакаш само ташничката да ти биде некоја крем, колку да разбие малку, бидејќи крем е неутрална нема да изгледа нападно :)
    Не дека праша што-како да искомбинираш, ама ја си кажав за цела комбинација :D

mims-89 and Libera like this.
  7. Alesii

Alesii Популарен член

:puke: :puke:
    Првата комбинација ми е како за баба додека праи ајвар.. :o :rofl: .Може ќе мислите дека сум старовремска со ваквово мислење,ама воопшто не ми се допаѓа ни како комбинација ни посебно :tmi: ...
    Истотака и втората комбинација ми е грда...Како за бродар ми е :!: ...
    (без навреда однапред ве замолувам се однесува на тие кои ви се допаѓаат комбинациите) :!: :$

Libera likes this.
  8. Cacy

Cacy Популарен член

Првата мене не ми е нешто лоша :?: Зависи за каков настан се работи :!:
    А втората не ми се допаѓа.Можеби ако наместо тие решкасти панталони облечеш кремасти,можеби поинаку ќе е :!: По ќе се намали контрастот,ептен зрачи :!: Едни кремасти или пак фармерки и некои балетанки или добра штикла би завршиле работа :)

Libera likes this.
  9. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Нешто ми се заматиле сликите па да објаснам. Сукњава е многу лесен материјал, горе има врвца за да регулирам потесно- пошироко. Боите се црно и бело, не како на слика некоја млечна бела испаднала. Значи е чиста бела. Принтот и е како три реда, кои се повторуваат. Најпрво куќички, па индијанци и на крај цветчиња.
    Е сега работава најпрво е како да ја носам- како сукња или да ја поткренам како фустан?! Со гладијаторки, балетанки, штикли? Каков накит?

Прифаќам секакви мислења, а идеите се добредојдени. :)

Attached Files:

10. esperanca

esperanca Популарен член

mamma-mia- не ми се допаѓа должината на сукњата. Ако сакаш да ја носиш како суќња, мој совет да ја скратиш некако. И после ќе ја искомбинираш со некоја маичка или кошула. Или пак пробај како фустан да видиш како стои. Инаку со ваква должина јас не би ја носела.

11. marama

marama Форумски идол

Имам јас ваква сукња, материјал ваков и модел, само што мојата е поинаква шара. За како фустан да ја носиш не е изводливо, барем мене не ми оди, а сум пробала. Мојата е проѕирна бајаги, па ќе ти прави проблеми со изборот на долна облека. Вака на внатрешно светло не се познава, но надвор ептен е.
    Сукњава е само за со сандала, ниска, гладијаторки. За со штикли не е, а и балетанките стојат прегрубо на неа.
    За блуза јас би одела со сите бои, црна и бела јас баш со се ги комбинирам, од црвена, зелена, сина, розева...
    Пробај да ја носиш ниско на колковите, поубава должина е и поубаво стои.

12. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

МамаМиа јас ќе ти препорачам да ја скратиш суќната. Ваква должина е за никаде. Ако си ниска може до колена да ја скратиш, ако си повисока најубава должина би била како оваа втората на сликата. :)

13. Lady97

Lady97 Популарен член

jaс мислам да ја кренеш и да ја носиш како фустан и на средина(под градите) да врзеш некоја трака црна не многу приметлива,а доколку сакаш да ја носиш како сукња скрати ја до колена негдека и носи ја со топ. можеш да ја носиш или со штикли или балетанки затворени секако,што се однесува до накитот најубаво би стоела со некој поголем прстен---> :*

Attached Files:

14. wildness

wildness Активен член

Убава сукња, јас би ја носела со некоја кошулка горе со јака, онакви како сега што се модерни, плик ташна на пример и сандалки или штикли, зависи од приликата. Пример, кошулката може некоја убава боја праска, или пак корална боја, со бела или црна плик ташна. Чевлите, зависи од приликата би биле сандали, може најубаво црни или пак балетанки. Од акцесорис би ставила некои убавки обетки, некои нежни бисерчиња може и плетенка настрана. Мх, мх комбинација снова! :lol:

Ако сакаш можеш и да ја скратиш, во стил на напред катко позади долго, но тоа во краен случај, бидејки незнам материјалот на сукњата дали е таков. И ако материјалот не оди ни за кошулка, тогаш топ во таква корална или праска боја и некое убаво ланче. :)
    Се надевам не те збунив. :lol:

15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Должината воопшто не ми се допаѓа а сукната е супер и јас мислам да ја спуштиш на колкови со некои интересни ниски рамни сандалчина,јас не сум за штикла на оваа сукна,маичка во било која боја би одговарало корсет или на прерамчина,едно рамо итн.и некои големи убави обетки :!: јас така ја замислувам комбинацијата :rofl:

16. Doozy

Doozy Форумски идол

Јас најдов иста ваква црна и долга сукња и ја скратив. Искрено, да беше друга боја, озбилно ќе се подразмислев дали да ја носам и да ја искомбинирам. А си имам висина и ќе ми стоеше и долгата.... Ама некако ептен затвора, ептен црнила ми беше, па и уште ме дуеше кај газот, така да, заврши кај чичкото кројач. :D

За стотка сега си имам плисирано сукњиче до колена. :lol:

Чисто информативно, немојте сами да ги кратите, овие плисираниве мора одозгора да се скратат, ако ги кцнете со ножица ододздола ризикувате да ви се расипе формата. :)

Libera likes this.
  17. Champs.Elysees

Champs.Elysees Истакнат член

Како да искомбинирам ваква неон белегзија [​IMG] (последната)
    *ми треба за вечерва. :worried:

18. Lady97

Lady97 Популарен член

фармерки,бела маичка,или некои неонски панталони цевка со едноставна светла боја блуза...едноставно можеш со се во спортски стил да се искомбинира ;)

19. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Како да ја искомбинирам оваа суќна и елечето?

Attached Files:

20. SexyLady

SexyLady Популарен член

Суќничката можеш со бела маичка, тегет каивче и тегет сандали, римјанки, балетанки - што било. :)

Barbie-mwa likes this.