Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Discussion in 'Мода и стил' started by FBI, Dec 27, 2010.

1. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Убаво ќе биде со тесна маица,блуза или кошула,може и топ.Одозгора некое болеро/сако и штикли/балетанки и супер комбинација :)

Sw3et.Ang3l likes this.
  2. Evellyn

Evellyn Истакнат член

Феминки купив бордо сако, како памучно е, и планирам утре вечер да го носам со фармерки ама незнам со каква боја маичка, каков накит и што да носам на нозете...... секој предлог е добредојден :)

3. Salome

Salome Популарен член

Бордото добро оди со беж боја, па ако имаш можеш со таков топ да го искомбинираш по можност најобичен со некоја добра огрлица така да паѓа во очи, а сепак да не биде кич. ;)
    Или пак искомбинирај го со морнарска маичка, на сакото стави некој брош ако имаш дома, интересно би стоело. :)
    На нозете салонки или балетанки.

Evellyn likes this.
  4. day.dreamer

day.dreamer Истакнат член

Си купив војничко зелена сукна, со висок струк, негде над колена. Предлог некој со што да ја комбинирам за вечерно излегување. Имав во план крем блуза на 3/4 ракавчиња, со панделка напред и крем сандалки. Некој друг предлог освен ова?

5. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Evellyn - Со бела, црна или кремова маичка е познато видено и утврдено дека убаво стои. Мој предлог е со морнарска маичка или темно сина, плус бели детали, да биде како морнарска комбинација. Фармерки можеш, фармерска боја, не во бои или некоја суќна ако имаш, не многу лелеава, така прилепена на телото. За на нозе, бидејќи е сако, не ми е многу во лежерна гардероба, мој предлог салонки бордо или сандала некоја. Накит незнам што, ако е со долги ракавчиња, некое ланче (ако носиш обична маичка), обетки стави.
    Во споилер ќе ти ставам сликички, но не е секаде сако, само да видиш како комбинации.

day.dreamer - Со сандала црна и маичка црна или бела, плус некое ланченце со привезок. Дезенот е доволно шарен, не треба ништо друго. Може и некоја маичка со линии ако имаш, црна и бела. Друга инспирација немам.

Evellyn likes this.
  6. ilipili

ilipili Популарен член

Женски,дали одговара оваа сукња со кошулчето или не :?: Мене некако ми оди,ама и не ми оди.Еве ви ги во прилог посебно парчињата и како стојат на мене

7. Alanna

Alanna Популарен член

ilipili мене комбинацијава искрено не ми се допаѓа :$
    Сукњава би можела да ја искомбинираш со обична рамбовка :)

ilipili likes this.
  8. vesni4kaxd

vesni4kaxd Истакнат член

ilipili и мене не ми се допаѓа.....

ilipili likes this.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

вакви кондури имам исти можам ли да ги носам сега , или се за есен/зима?

10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

и јас имам исти вакви само сиви и ги носам во есен и зима

koritsaki likes this.
  11. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Според мене најдобро е да ги носиш во есен/зима, зашто како што ги гледам не ми изгледаат на некои летни, сигурно се дебели, ако ги носиш може само да ти биде топло на ногата. :) ;)

12. OneDirection

OneDirection Истакнат член

Ilipili- Не ми одат парчињава заедно. Сукњата е многу убава .Искомбинирај ја со некоја еднобојна маичка.Кошулката искрено не ми се допаѓа.

koritsaki- И јас сум за да ги носиш кондуриве есен/зима.Неможам да ги замислам во летна комбинација.

13. Dayse

Dayse Истакнат член

14. OneDirection

OneDirection Истакнат член

^ Фармерки и маичка (бела. плава, розева) или кратки тексас панталони и маичка или рамбовка.

Dayse likes this.
  15. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

ilipili искрено комбинацијата те прави да имаш 65 години, а не 25 (најискрено), подобро облечи бела рамбовка(како што имаш предлог погоре), или пак некоја бела кошулка со руска јака и пробај да ја направиш сукната со висок струк( ако е можно), мислам дека ќе стои подобро.

16. MidnightFlower

MidnightFlower Истакнат член

извинете за офф топик, ама од каде ти се ? :)

17. SweetChild

SweetChild Популарен член

Илипили,сум приметила и во модни критики дека се облекуваш како постара.Сега,не е мое јас да ти кажувам што да правиш,ама имаш само 25,а комбинацијава те прави како 45.
    Сукњата можеш да ја потскратиш барем малку(оти ми има бабска должина),некаде до колена или малку под колена и можеш да си облечеш бела кошулка(според мене со рамбовка не би стоело) и бели сандали на плута или балетанки.Јас мислам дека вака би стоело супер. :)

18. Emma89

Emma89 Популарен член

Со фармерки, или тесни пантолони, добро би било сива боја ако се, горе можеш така некоја шарена маичка со натписи, било да е бела или сина, ташничка настрана и некој палав накит, обетки, ѓердан соодветен со останатите бои. Јас вака ги замислив старкиве :) :) ;)

19. potterholic

potterholic Истакнат член

Зелени панталони. Нешто потемно од минт боја се. Појма неам со што да ги носам :worried:

20. Emma89

Emma89 Популарен член

Најпрво што ми падна на памет е следново: панталоните, маичка бела, малку широчка но може и тесна, палтенце во крем боја, со оглед на годините што ги имаш би ти препорачала балетанки во крем боја, накит можеш во минт-крем варијанта, ташничка исто крем. Комбинацијата би била добра и со кафена варијанта наместо крем. ;) ;)

potterholic likes this.