Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. babyusa

babyusa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    14
    Ve molam za pomos za tirkizni salonki kakva boja fustance e naj dobra kombinacija za svadba :D

.. epten sum vo dilema pomagate :* :* :*

2. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426

Јас тиркизот си го комбинирам со крем, најубаво ми е така. Можеш со крем фустнче, салонките, плик со тиркиз боја и накит на златно, некој поубав златен ѓердан и ситни такви обетки, или големи обетки златни и алка/и златна/и.

3. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
  4. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    јас ова би го комбинирала со крем боја...балетанки, и каивче/долго ланче ;)

можеш со крем/кафеава/плава/жолта блуза...исти такви чевли, и по некој розев детал :!: :wasntme:

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Можеби овде не е соодветното место за да прашам, ама ќе прашам :) Имам долг сатенски фустан, ама на новите штикли ми е малку краток, а јас го сакам ептен до земја да ми е. А и плус не ми е баш погоден, од напред ми се дига. Вака некако бапски ми стои. Прашањето ми е, што да му ставам, некој материјал одоздола или одозгоре врз сатенот да му нашијам некако, некоја чипка, тул. Помагајте итно ми е.

6. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Би те советувала да си купиш материјал жерсе , оној лесен,ептен тенок што е. Обично сатенот се става одоздола за да не се скрозира. Ќе си побараш слична боја со сатенот не мора иста, нема да се приметува разликата. Сега сатен не се ни носи така што ова ти е одличен избор да си го смениш изгледот на фустанот. Али ќе мора да го дадеш кај искусна шивачка да ти го средат.
    Впрочем, да си се обратела кај некоја таа најубаво знае дали фустанот трпи било каква промена и со кој тип на материјал.

7. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Феминки, ми треба помош...не знам што да носам на бранењето на дипломската тема :?:
    Знам дека нема да носам фустан.
    Сакам да е некоја комбинација од штикла (не екстремно висока), панталона (евентуаааално некоја класична еднобојна најпроста сукња) и горе :doh: е горе што?!

А да земам некое нежно (бело со цветчиња) фустанче?!? |( не знам....
    Иначе се замарам со носењево зошто после бранењето со колеги и колешки и плус друштво ќе одиме на частење и ќе ми се фати целодневно излегување и сакам да сум така...ем ко за на факултет пристојна, ем ко за излегување по-дотеранка :wasntme:

(160-тина цм висока, 50-тина кгр и долга темно кафена коса)

Идеи?

8. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    дали одговараат овие три бои? ми треба за фустанчe. последната е тиркиз а првата крем.. или пак посветол крем да земам?

Прикачени фајлови:

• colours.gif
      colours.gif
      Големина на фајлот:
      1 KB
      Прегледи:
      202
    • colour_table.jpg
      colour_table.jpg
      Големина на фајлот:
      1,5 KB
      Прегледи:
      202
    • gloss colours.gif
      gloss colours.gif
      Големина на фајлот:
      1,2 KB
      Прегледи:
      202
  9. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ^според мене одговараат првата и втората...и првата и третата боја....а не знам баш дали ќе одговараат сите 3 заедно...можеби ќе одговараат :) :wasntme: :wasntme:

10. Sw3et.Ang3l

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    фустанчето е ова, но сакав да ги сменам боите, тоа беа првите три што ми паднаа на памет, секој совет е добредојден :)

Прикачени фајлови:

11. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    ^^ Мислам дека можи да ја остајш црната и наместо овие розевата и плавата нека бидат крем и тиркиз :)

12. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ^како мислиш да ги смениш боите? :?: да ги офарбаш со таква боја за ткаенина? или? :D :wasntme:

13. Sw3et.Ang3l

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    НЕ , туку кога ќе го шијам да го шијам со други бои :D :D ах ме насмеа, вака доцна :D

14. Smurfette.M

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    ......а јаc помислив дека го имаш купено и не ти се свиѓаат боите, па сакаш да го префарбаш некако ххх :lol:

и јас сум за да остане црната...а наместо розева може крем...па да биде црно, крем и тиркиз....или може тиркизната да ја направиш крем...па да биде црно, крем и розево...ама ваква розева
    :D :!: :wasntme:

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426

Бранење дипломска, веројатно ќе има присутни пријатели, родители, професори, комисија и тн. Ти препорачувам да си најдеш некое фустанче до над колена или пак комбинација сукња до над колена и кошулка. Самата си кажа штикла пониска, ако имаш некои така поофицијални значи не како оние за излегување навечер. Евентуално ако не сакаш сукња или фустанче тогаш одлучи се за панталони, одозгора некоа кошулка. Само гледај боите да не бидат шаренило, да одвлекуваат внимание. Комбинирај црно со крем или бело и сиво. Задржи се на тие бои. Ова мој совет, а ти како сакаш така. :)

16. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.693
    Допаѓања:
    6.607
    Оди да искомбинирам обична бела кошула по долги ракави, со мали џепчиња напред со војнички панталони, малку потспуштени ги носам, бели патики со црно, марама со црна основа, и крем/кафеави мотиви и ако ми е ладно црна кожна јакна? За се сум скоро сигурна дека е добро, освен за кожната јакна и марамата.

17. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426

Мене лично кошула и марама некако не ми оди комбинацијата толку. Никогаш не сум носела така. Можеш без марамата, а за јакна ако е за навечер сигурно ќе е ладно така да ќе мораш да земеш нешто по долги (ако е кошулата тенка). А и комбинацијава кошула со патики малку ме става во мислење но сосем е во ред кога одиш на спортска варијанта. Сепак и моделите не знам какви се за да те посоветувам. А ташна/чанта каква планираш да носиш?

18. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
    Вака, јас сакам сега за прв академски час на факултет(пошто сум бручош нели :wasntme: ) сакам да носам крем кошула-обична и фармерки со висок струг.кошулата е со долги ракави.
    Е сега, моето двоумење е тука: Сакам кошулата да ја ставам внатре во фармерките, значи нешто вака
    И одозгора, бидејќи е обична како што спомнав погоре сакам да носам долго црно-бело ланче. Па заради ланчето да носам и бели балетанки.
    Ама има проблем :!: што нели сум со + килца, слично волкава сум
    [​IMG] и нормално ми се познава стомачето :wasntme:
    Помошшшшшшшш?! :wasntme:
    Да носам така, или не? :^)

19. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Јас би крем, тиркиз и тегет :D

20. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    @Speechless

Ако се чувствуваш удобно носи си така ич не се замарај за тоа. Мислам дека и нема ништо да ти се познава ако се со висок струк. Белки ќе те гледаат во стомакот :) Уживај си ;)