Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.790
    Да си носиш тоа сто ти е на кеф и ич не се замарај со тоа уживај си комбинацијата е супер и ако ти се чувствуваш удобно во тоа тоагаш незнам зошто би било проблем!!!

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Кажете ми, дали ќе биде глупо да облечам чизма(на штикла) сега на ова време?

3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.790
    рано е :!: јас нив почнувам да ги носам средината на октомври...

4. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Јас мислам дека правилата од времето на нашите мајки дека треба да се носат чизми само за во зима не важат веќе. Денес се е дозволено во модата :)

5. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Чизмата е зимска обувка, а надвор има само 18 степени. До вчера носевме кратки ракави навечер.
    Прерано е за чизма.
    Една капка дожд падна, не паѓаат пингвини надвор, не е толку ладно.
    Балетанчиња и салонки се таман за времево.

6. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    ^Какви чизми, уште е рано. Ќе имаш време цела есен, зима и почеток пролет да ги носиш.

7. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    која боја да ја искомбинирам со корална и
    која боја со зелена

8. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    ^ Корална одговара со сива, бела, крем, златна, тиркиз, светло кафена, зависи за што прашуваш.

Зелената ако мислиш на потемна тогаш оди со кафеава (сите нијанси), крем, бела, виолетова, црна...

9. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    За чизма уште е рано.Ама кај мене низ градов во овие два дена видов дури две девојки во чизми! :rofl: :rofl: Така да ништо повеќе не ме чуди.
    За девојката брусошот,јас мислам дека добро би дошло кошулата да е ставиш во фармерките бидејќи ќе ти бидат со висок струк и да ставиш после некое тенко каифче.

Е сега прашањево мое не е за комбинирање туку девојки сакам да ве прашам закажав да шијам црна сукња тесна [​IMG] како оваа од десно само не таков модел,значи класична.Е арно ама сега матријалов ми е сатен.И сакам да прашам што мислите како ќе биде пошто ќе биде сатенска? Јас некако бааѓи се двоумам,ама џабе ми е. :lol:

10. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Сатенот знаеш дека не се растегнува воопшто, не знам дали ќе седи добро. Ако сакаш класична можда ќе биде ок, ако сакаш залепена уз тело тогаш ќе не можеш да ја облечеш. Јас би избрала некој друг материјал место сатен.

11. IiVvIii

IiVvIii Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    7
    Дали е рано за палтенце слабо есенско ?

12. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    249
    Не е рано, јас си носам :)

13. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Има сатен и со ликра што се лепи за тело и се добива тој припиен изглед што веројатно сакаш да го постигнеш, а сепак да можеш да се движиш и слободно да дишиш. Мене последниве неколку години сатенот како материјал воопшто не ме привлекува, и во секојдневни па чак и вечерни комбинации не ми се допаѓа, во некоја свечена, свадбарска комбинацја можеби добро би се уклопила. Ако планираш да ја носиш во свечена прилика ок ќе биде, но ако планираш да ја носиш во секојдневни комбинации мој совет ти е да се потрудиш да си набавиш друг пообичен црн материјал со ликрА, зошто ќе можеш на безброј начини да ја ко.бинираш и максимално ќе ја искористиш.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Девојки не се оптеретувајте дали според датумот било време за чизми, палто и сл. како се чувствувате така облечете се, ако во лето падне снег и е минус нема да облечете чизми и капут? Смеењето на другите дека носат чизми ‘‘вон‘‘ сезона според мене е малограѓанштина. Денес секаде, па и по стрит стајл блоговите гледаме постојано мешање на парчиња од различни сезони што најчесто изгледа кул и стајлиш, па ако знаете тоа да го носите сезоната е најмалку битна.

15. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Имам ваква кошулка само е минт боја со што би можела да ја искомбинирам :?:
    И должината е прилично истата.

Прикачени фајлови:

16. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Па сега веќе се заладува така да не е за кратки панталончиња,ама во кратки паналони убаво би столео....или на фармерки/панталони со тенско каивче кај струкот и се некако ми доваѓаат поразголени идеи,по летни..ама не е веќе за моите идеи :/ :rofl: :lol:

На Delta2 и Mimi123 им се допаѓа ова.
  17. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Ne ne e rano :)

18. elizabeta111

elizabeta111 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Девојки со што можам да го искомбинирам ова фустанче, проблемот е во тоа што на располагање имам само црни чевли, и црни сандалки. Ми е за на свадба октомври месец. Незнам со што да го искомбинирам каков накит и дали има потреба од несто друго?

Прикачени фајлови:

19. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Според мене облечи си црни кондури, и за да се отворис малце можеш да земеш ташна ( би ти одговарало пликче) но да не е црно земи го во бела или крем каква боја имаш и обетки некои во бојата на ташната но да не се премногу големи некои по нежнички и можеш некоја нараквица со таа боја да ставиш но мислам дека ланче би те затворила....

20. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Една комбинација ти е со бела и светло кафена боја.

Можеш и со фармерки светли, на нога балетанчиња црни и црна ташна.

Можеш и со крем панталони, а останатата комбинација (обувки, каиш, накит) во кафена (посветла).

Исто и само со црна боја да направиш комбинација.

Ако имаш панталони во корална боја исто така добро би одговарало (да се искористи уште малку сончев зрак и топло време од тоа што преостанува од летото).

Можеш и со потемни фармерки на нога крем обувки и некое крем палтенце.

И за крај со кафени панталони со комбинација во минт и нешто крем.

Во октомври веќе ќе биде поладно, сигурно ќе треба да облечеш и хулахопки. Одбери некои тенки со дезен, црните чевли и можеш плик и накит да ставиш во друга светла боја да не си цела во црно.
    Еве еден пример, можеш да си купиш плик од оние што се во неколку бои како блок (пример, крем потемна, крем посветла и бела) да си купиш некои убави обетки во такви бои. Немора токму овие, можеш кои сакаш. И сигурно ќе ти е потребно палтенце за одозгора, за неговата боја јас би се одлучила некоја нијанса како пликот што ќе ти биде (значи не црно).

На Mimi123 му/ѝ се допаѓа ова.