Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    WhiteAngell - Темна фармерка во нормална џинс боја, црн корсет и големо впечатливо ланче. Ланчето мој предлог да биде златно со црно, сребрено со црно, и плик розов, боја од штиклите. Може и каивче танко, но и немора. Со фустанче, кратко, црно, со бело каивче танко на половината и зебрест плик. Немора се да биде во иста боја, може штиклите да бидат само розови, останатото со бело.

Adi888 - Кратка маичка, темно сина, виолетова, сива и црно палто. Ќе носиш разкопчено, да доаѓа до израз и маичката. Кожно палто ако имаш, мислам дека најдобро би стоело. А зашто не со црвена тукника, розова туника, и црно палто и црна чанта.

Elichka - Многу се убави хеланкиве. Комбинирај ги со сиви чизми, УГГ ако имаш и сив широк чемпер. Со виолетова туника, црни чизмички и црна ташна. Со црна туника и виолетово палто. Овие ми се за лежерни комбинации, прошетки и слични.

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Ми се ближи роденден, па планирам да бидам облечена, но не ту мач. :D
    Е сега проблемот е тоа шо, што и да сакам да облечам не ми стои. Немам толкави гради за да ми стои.
    Случајно ја видов оваа туника. Па кажете дали нешто вакво би ми стоело ? :tmi:

3. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Па зависит од конструкцијата на телото,ние не знаеме каков облик на тело имаш за да ти кажиме дали ке ти стои или не.И ти самата додека не пробаш не можеш да видиш дали ти стои или не.

4. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Купив бели Фармерки од певекс со висок струк ке ги фарбам црни наскоро ама еднаш сакам и така бели да ги облечам ама никогаш до сега немам носено па врска си нема како да ги изкомбинирам некоја помош ? :)

5. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Со некоја кошула или некоја блуза,некое џемперче.Зависи од приликата :!:
    Еве неколку идеи:

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.060
    Допаѓања:
    10.711
    Колку пари ги купи ? :*

7. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Rose96 - Со кошулка во боја, жолта, портокалова, зелена, виолетова, корална, праска. Со таква боја чантичка, црни чевли. Се зависи од приликата. Јас сум повеќе за шарени комбинации, со светли бои.
    Еве предлози во споилер :

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Со,да речеме,обична црвена,бела,лилакова маичка,и кожно елече.Старки на нозете.Ако сакаш можеш и со штикли,било каква боја,ама да имаш и таква боја детал. ;)

9. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Не знаев каде да го поставам прашањето, па ајде овде. Ако не ви е мака да ми дадете идеја за фустанче со чипка. Сакам да шијам, ама не знам какво. Т.е. за едното се одлучив, ама сакам уште едно, ама да не е ист модел. И да ми помогните во одлуката за боја...Чипката е мастило сина боја, другиот материјал каква да биди? Црно ми е некако досадно, но можени на крај така ќе испадни...Се мислев за крем, ама не ми изгледаше убаво...

10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.790
    Јас во скоро време нешто вакво ке си шијам :inlove: комбинација не цел од чипка,во некоја друга боја,мислам дека преубаво би изгледал.

Прикачени фајлови:

На Neytiri, sweet25 и candise20 им се допаѓа ова.
  11. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Еве уште нешто од чипка што изгледа добро :)

Прикачени фајлови:

На Neytiri му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Neytiri - Па освен црна чипка, црвена, и сега бела, друга немам сретнато. Мој предлог, една розова нијанса.
    Вториот ред, првото или третото. Многу ми се допаѓа нијансава, а и ретко е за чипка. Начеста е црна чипка, во право си, многу е досадно и се е веќе видено.
    А еве моделчиња :

13. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    249
    Ќе ве замолам девојки да ми помогнете какви чевли, штикли....што ти знам би одговарале на овој фустан

Прикачени фајлови:

• Picture 043.jpg
      Picture 043.jpg
      Големина на фајлот:
      112,9 KB
      Прегледи:
      437
    • Picture 044.jpg
      Picture 044.jpg
      Големина на фајлот:
      274,1 KB
      Прегледи:
      437
    • Picture 045.jpg
      Picture 045.jpg
      Големина на фајлот:
      215,1 KB
      Прегледи:
      437
  14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.769

Нејтири чипки има во сите можни бои. Не знам ти од кај ќе купуваш ама на женски пазар има многу убави бои ама искрено изборот на чипки е малку послаб. Јас барав пред неполн месец има обична класична чипка со цветичи споени а некои подруги шари ретко.
    Имаш чипка споена со основа одоздоле во малку посветла нијанса од чипката и метар беше 350 денари.
    Рачунај дека ти треба дупла ширина за чипката и ако ти треба шара како краевите доле, на ракави, горе треба чипката да е подрабена од двете страни.
    Кај што ќе купуваш чипка побарај да ти предложат бои за одоздола, ќе ги стават еден врз друг материјалот, ќе видиш како одговараат боите. Можеш под мастило да ставиш чипка во боја слонова коска.

Чипката е многу тешка за шиење, па барај си добар шнајдер.

На Neytiri и PeaceLoveBasketball им се допаѓа ова.
  15. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Ова ти е за некој посвечен настан, така?
    Доколку ти е фустанот долг, и ти ги покрива нозете да не ти се приметуваат многу чевлите, мој совет е да си ги облечеш најудобните чевли што ги имаш. Претпоставувам имаш некоја црна класика дома.

Доколку сакаш да се подновиш, има многу убав избор на поелегантни чевли низ градов. Мој избор би било црна штикла, нешто со сребрен детал, или крем варијанта. Не би екпериментирала со други бои, од причина што фустанот со самите детали и чантата, не дозволуваат баш.
    Баш видов во ЊуЈоркер едни преубави чевли, со благ шпиц напред, многу убави, црна основа, но целите како со сребрени топчиња и не се премногу високи. Многу убаво би стоеле со комбинацијава. :wasntme:

И со комбинацијава, еден убав темно црвен кармин не е на одмет. ;)

На Inhume му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Inhume

Inhume Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    249
    Да за на свадба ми е и се мислам дали да облечам болеро само ракави ама не се приметува баш со фустанот дека е болеро. И несакам баш да носам високи потпетици и незнам се чудам какви чевли да купам, немам ништо дома такво затоа сакам да се подновам со некои ама немам претстава какви би одговарале затоа тука се обратив, иначе за црвениот кармин незнам дали би ми стоело имам малечка уста, долната ми е малку подебела па незнам како би ми одговарало црвено карминче иначе многу сакам ама сум немала храброст до сега да излезам така во јавност со црвен кармин :) Благодарам за советот :*

17. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Бидејќи веќе има сребрени детали фустанот, не дава голем избор на обувки. Црна, класика. Ако купуваш одбери антилоп салонки и да ти бидат удобни за носење. За карминот пробај да исцрташ прво со моливче па стави кармин, пробај се така дома ќе видиш, со ваков долг елегантен црн фустан и мене само темно црвен кармин највеќе ми одговара. Без сомнение, стави црвен кармин, и избери си ситни обетки и впечатлив прстен или обетки и алка. Види како подобро ќе стои.
    Убав помин ;)

18. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Благодарам за идеите. Ќе размислам па ќе ви постирам слика како ќе го правам. Инаку јас веќе си одлучив за фустанот со црвена чипка, ама сега сакам уште два...Еден црн со црна чипка и уште еден со мастило сина чипка, кој не ми беше во план, но премногу м исе допадна чипката...Сега дилемата ми е која боја да биди другиот материјал. :)

19. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Ташничката е супер ,ти одговара,а за штикли би ти одговарале црни штикли,можеш отворени но можеш и повисоки. ;)

20. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Нејтири лани шиев фустан со црвена чипка и многу се мислев каква боја да биде поставата.
    Бидејќи на крем ми делуваше нападно, одбрав црвена постава, ама за нијанса посветла од чипката. Преубаво испадна. (ако сакаш и слика ќе ти пратам да видиш)
    Затоа за мастило сина чипка, мој совет е да бараш слична постава. Да е нијанса посветла или потемна, не идентична. За мене овие бои се агресивни за око, уште толку нападни ќе бидат ако поставата е контраст.