Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Па искрено и не е баш времево за пончо.Но доколку сакаш да го носиш сега облечи подебел џемпер под него,а можеш дури и некое послабо палтенце.Инаку можеш со се да си го носиш...ролки,блузички,џемперчиња :)

2. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Можеш со ролка, без разлика дали станува збор за онаква припиена до врат или од оние што се лабави таму (ако имаш таква тогаш тој дел нека биде врз пелерината).
    Потоа џемпер или џемперче со било каков израз. Малку неспојливо, но мене ми се допаѓа и со кошула. Особено ако е карирана. :)
    Зависно од времето, така и ќе вметнуваш слоеви. Сега можеш да облечеш тенок џемпер и дебел, па ова одозгора. Сепак тука игра улога и зимурливоста. :)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GordanaL

GordanaL Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    43
    Немам баш време да пребарувам по темава, ако има некоја феминка одма да ми одговори за комбинација црвена ролка и тиркизно џемперче за отозгора. Фала ви однапред!!!

4. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Девојки мајка ми денес ми купила една мутава блуза,туника како и да е :swear:
    во половината е ваква а ракавите се крати и широки вакви
    НЕ е мој стил едноставно :fubar: , незнам како да ја носам со шал, на фармерки...како??милион пати и имам речено да не ми купува таа облека но ете веќе е купена.
    п.с. бај д вуеј одлично го отцртува салото кое го имам на половината :@ Дали воопшто да ја носам??
    Помогнете со некоја идеа ве молаааам Фала однапред :)

5. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Баба ми ми направи нова окер блуза, плетена :D И сум си ептен среќна
    И решив да ја комбинирам со тегет пантолони е сега не знам која трета боја да ја вметнам а да немора да биде црна...
    помош :) :angel:

6. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    ^ бела според мене ;)
    пример за совпаѓање на боиве:

На La.Reina.Del.Sur му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Peperutche7

Peperutche7 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    23
    Бела да, најдобра комбинација е со бела :)

8. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Маичка тесна и тенка под туниката, зошто е со куси ракави, пробај со тесни панталони и нормално каиш за да скриеш делот каде те исцртува. Можеш и со ѓерданче некое и чизмички, обична лежерна комбинација.

Јас би те советувала и со кафено и крем. Ја замислувам комбинацијава со кафен накит и чизми или чизмички до глужд = полн погодок. ;)

9. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    ^ Emma ти благодарам- тукушто ми даде добра идеа за употреба на еден заборавен каиш кој и текако одговра со туникава :)
    Ти благодараам :*

На Emma89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    happygirl : ако баш сега сакаш да ја носиш пелерината најдобро би било со оние тенки кожни јакни. За друго мислам дека е уште рано.
    GordanaL: Црвена ролка и тиркизно џемперче најдобро би било со црни панталони(тесни), тиркизни чизми, црна торба и некои црвени детали, обетки некоја алка.

11. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Девојки ја добив на поклон ташнава. Крем е , ама од блицот ко бела да е . Има и каивче за на рамо, ама некако ми е обична. Прашањето ми беше што да И направам, некој предлог, или воопшто да не ја носам. А глеав слични ташни по форумов на оваа :D

Прикачени фајлови:

• Capture.JPG
      Capture.JPG
      Големина на фајлот:
      57,8 KB
      Прегледи:
      277
    • Capture1.JPG
      Capture1.JPG
      Големина на фајлот:
      113,4 KB
      Прегледи:
      277
  12. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Јас воопшто не би ја менувала.Ташната е преубава вака.

13. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    883
    Јас мислам убаво ќе биде и кафена боја да додадиш во комбинацијата, може и посветла и потемна. Во краен случај може и темна црвена, бордо. Убаво ќе стои блузата и со бордо панталони :)

14. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Знам за кои UGG зборуваш, ги имам видено во Body Line :) Според мене, можеш да ги носиш со било каква црна ташна. Супер ако имаш црна ташна со нитни, но и ако немаш - ништо страшно, чевлите и ташната не мора да се согласуваат до детаљ. Во зависност од тоа како си облечена, можеш да ги носиш и со други бои на ташни, не се ограничувај :)

И јас купив почно есенва и досега го имам облечено само два пати. Јас одоздола ги носев истите работи што и инаку ги носам под палто - маичка и џемпер. Знам дека сега е поладно и веројатно ќе ти студи ако не облечеш нешто плус, па затоа јас не го носам сега. Што и да изнаоблечам под него, мислам дека пак ќе ми биде ладно. Е сега некои ги носат над јакни, ама мене така не ми се допаѓа. Според мене подобро е да го оставиш за некои потопли пролетни денови :)

Не ти одговорив баш одма, ама да си кажам јас :D Не сакам комбинации џемперче-ролка затоа што ми се монотони, освен ако не се надополнети со голема марама, ама ако веќе си решила да носиш така, боиве не ми одат заедно. Тиркизно ми оди со жолто, крем, минт, кафено, но не и со црвено.

Туникава, затоа што сама по себе е сива и малку досадна, јас би ја искомбинирала со непроѕирни хулахопки во боја (црвени, бордо, сенф жолти, темно зелени, циклама), дебели дизајнирани хулахопки, или најдобро, ако најдеш, шарени хулахопки/хеланки и црни чизмички над глужд. Инспирација во спојлер :)

А и ми се допадна идејата на Феминката погоре, можеш да ставиш тесно каивче за да ти дојде до израз половината, јас би ставила црно односно иста боја како обувките.

Многу ти ги сакам блузите од баба ти, ги имам видено во Модни критики :D Окер + тегет е супер комбинација, многу често и јас ги комбинирам овие две бои, а како трета боја можеш да вметнеш кафена, бордо или темно зелена :)

Мене ташната и вака ми изгледа океј и не би ја менувала, всушност не ни имам идеја што би сменила. Баш можеш да го искористиш тоа што е обична и да ја комбинираш во аутфити со повеќе бои :)

На GordanaL и La.Reina.Del.Sur им се допаѓа ова.
  15. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    девојки како би искомбинирале колеџ јакна онака набрзински ја земав бидејќи беше ефтина и сега се мислам со кои бои би одговарала
    боите се темно крем со светли ракави а буквата е бордо боја еве една слика само боите се различни

Прикачени фајлови:

• img0048.jpg
      img0048.jpg
      Големина на фајлот:
      231,5 KB
      Прегледи:
      585
    На Antigonna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Ммм убави боички, па јас би ја носела на тесни класични фармерки,а одоздола обична блуска или ролка или на кратки ракави но еднобојна може црна, бела, бордо,крем... :) [​IMG] еве вакви преубаво би било со патики на нозете и спремна за шетање :D

17. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Talita ташнава ако пробаш да ја менуваш само ќе ја уништиш, преубава е. Да си ја носиш.

lily-prune јас лично ваква јакна не би носела, но мислам дека со секоја спортска комбинација добро би дошла, патики фармерки и обична маичка или блуза и јакнава и спремна си.

18. Guillotine

Guillotine Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    75
    Зависи во каква прилика ќе го носиш,можеш кошула да облечеш или незаменливата ролка,и незнам баш каков модел ти е пелерината јас ги носам моите со каиш зошто не можам да експериментирам со детали или многу накит нешто налик ова :
    [​IMG] :)

19. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    523
    Девојки убави ви се? Би ги носеле? :^)
    Мама си ги земала, па да и ги крадам и јас некогаш :$.
    И предложете ми некоја комбинација за со нив. :$

Прикачени фајлови:

• 260113-1104.jpg
      260113-1104.jpg
      Големина на фајлот:
      208,7 KB
      Прегледи:
      460
    • 260113-1105.jpg
      260113-1105.jpg
      Големина на фајлот:
      202,4 KB
      Прегледи:
      460
    На dushiche му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Чизмичките се преубави. Јас би ги носела во едноставни комбинации, со тесни фармерчиња, блуза.
    А можеш и со хеланки и подолга туника на средина кафено каивче кафена ташна црна јакна и спремна си.