Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    И јас гласам за вториот, само мене повеќе ми се допаѓа месо боја хулахопки ама да не бидат светкави. ). А за ташничката јас сепак би ти рекла боја како салонките, бидејќи секогаш бојата на ташната треба да биде во иста боја како кондурите, според некои модни правила кои ги имам читано :lol: :) .

2. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    А зашто не прошеташ сега кога е се на попуст???
    Имам видено светло кафени салонки низ продавнициве, на попуст се.
    И баш супер ќе ти одговараат на второто фустанче. А за ташна можеш и кафена и црна и јас не сум подржувач на модното правило какви чевли таква ташна. Експериментирај ;)

На Springy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    дали да облечам балетанки на ова време?

4. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Некако уште е рано за балетанки..

5. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Да, ама ова сонцето ме лаже :D Патичиња ќе облечам сепак ;)

6. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.454
    За реин.....
    според мене второто фустанче воопшто не одговара за на свадба па и најдалечна да е....јас го замислувам со некои чизмички кафени, кафена ташна и некоја голема ташна, за на кафе, за на шопинг, а за на свадба, барем што се однесува до мене не....
    првото, како што ти кажаа со дебели црни хулахопки, убава висока салонка, поголема алка, нежно ланќе и обетки.....мислам ќе биде супер за прилика, како што е, не многу блиска свадба...поздрав

На rainlover му/ѝ се допаѓа ова.
  7. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Иначе балетанки неееее, крај март април е за балетанка. На 5 степени ладно е за балетанка.

А само мора да искоментирам за коментарот на Енца јас мислам дека нема потреба од сатени и свечени фустани за сите свадби. Баш почитувам модерен изглед за свадба, па и панталончиња, па и памучни фустанчиња битно убаво искомбинирано и штикла, фризура и убава шминка и топ!

На sesilija, rainlover, Phyramide и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.454
    ^^^
    Росонерка јас најмалку на свет сакам сатен....и јас сум за неконвенционален изглед на свадба, не униформирано, ама да е ко што треба, посредено и поконкретно...јас само за ова фустанче не сметам дека е за на свадба, не дека преферирам сатен, туку од понудените две би го избрала сатенското, второто ќе повторам според мене не е за на свадба..... ;) ама сите сме различни... ;)
    мене многу ми е такво, за секој ден, за на прошетки, за на денско кафе...така јас ги сфаќам работите...поздрав :)

9. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801

Мене и двете фустанчиња ми се многу убави, иако второто ми е подобро, но сега за да го искомбинираш второто.....месо хулахока и ќе ти треба салонка и плик како каишот кафеави....
    а првото е поедноставно стави црна хулахопка, салонка и плик....тоа што ти се наоѓа дома тоа носи...

поздрав

10. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.817
    Рејн, и јас гласам за второто! Ептен ми се допаѓа, и како што ти рече Сеси, уште ако имаш салонки во оваа боја - како што е каишот (што мислам дека денес може да се најдат) - ќе бидеш туто комплето! :)
    И секако, ташната не мора да е во иста боја со кондурите, тука се слагам со Росоњерка потполно.

Во секој случај, што и да решиш да облечеш, облечи го она во што ќе се чуствуваш како во своја кожа. Батали непишани правила за тоа што морало задолжително да се носи на свадба а што не ;)
    Биди прекрасна пеперуга која можеби нема да се влее во реката гости но ќе остане секако забележана и пристојно облечена.
    Ете така, малку поезија да внесам во ова :)

На sesilija и rainlover им се допаѓа ова.
  11. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    И мене повеќе ми се допаѓа второто фустанче, со убава фризура и накит може да изгледа елегантно
    Еве како искомбинирала Татијана, мене ми се допаѓа и со црни салонки!

Прикачени фајлови:

12. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    Ај помош феминки, како да искомбинирам!? Дали одат заедно овие две работи, ако не, како можам да ја искомбинирам суќничката.. :?:

Прикачени фајлови:

• DSCF3154.JPG
      DSCF3154.JPG
      Големина на фајлот:
      502 KB
      Прегледи:
      216
    • DSCF3158.JPG
      DSCF3158.JPG
      Големина на фајлот:
      348,4 KB
      Прегледи:
      216
  13. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Интересна комбинација, блузичките ептен се убави :)
    Само не знам како би се вклопиле со сукничката бидејќи е сатенска, а исто така зависи и какви чевли ќе носиш

14. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    ]
    Савана не е сатенска, така изгледа на слика, лесен материјал е ама незнам како се вика :?: Дали би ми одговарале овие чизмички?
    [attachment=0]i.jpg[/attachment

Прикачени фајлови:

• i.jpg
      i.jpg
      Големина на фајлот:
      112,3 KB
      Прегледи:
      188
  15. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Блузичките се прекрасни :) поубаво би било да ги искомбинираш со нешто друго,сукњава некако не ми одговара

16. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    ЈАс мислам дека би било ок со џемперчето во праска боја но откопчано, а од доле некоја наједноставна еднобојна маичка. Мислам дека така би одговарало со сукњата, но не би ја носела бо комбинација со тие чизми, мислам дека со ова би одговарале повисочки :)
    Или пак овие чизми со некои плетени чорапи....... ;)
    Искрено, во тренд се некои работи кои можеш да ги комбинираш чудно ......така да никој нема да замери :*

На pufi-cufi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mettabel

Mettabel Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    4
    Јас мислам дека подобро би било ако со сукњичката се искомбинира сината блузичка со некои едноставни сивкасти хулахопки. :)

П.С. Дали ќе можеш да ми кажеш од каде ги имаш земено блузичките, преубави се. :)

18. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129
    Јас би комбинирала со црна маичка, а хулахопки во друга боја со црни чевли.

Но сепак, ако си решила со некои од овие маички, би одела со зеленкастата. Чисто онака, зошто другава е многу летна боја и штрчи во зима. Црни хулахопки и црни чевли задолжително. :!:

19. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764

Срцка, не ми се од МКД блузичките..

20. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    мене некако не ми одговара баш баш, ама може некоја добра смела комбинација да испадне и јас сум за плавата блузичка , ама раскопчана а одоздола носи црна обична маичка и црни хулахопки со црни цизмички!
    иначе многу ми се допаднаа блузичките, кога би ги комбинирала би ги носела со фармерки, високи чизми големи алки на раце и обетки!

На pufi-cufi и 2468 им се допаѓа ова.