Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    И јас гласам за вториот, само мене повеќе ми се допаѓа месо боја хулахопки ама да не бидат светкави. ). А за ташничката јас сепак би ти рекла боја како салонките, бидејќи секогаш бојата на ташната треба да биде во иста боја како кондурите, според некои модни правила кои ги имам читано :lol: :) .

2. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    А зашто не прошеташ сега кога е се на попуст???
    Имам видено светло кафени салонки низ продавнициве, на попуст се.
    И баш супер ќе ти одговараат на второто фустанче. А за ташна можеш и кафена и црна и јас не сум подржувач на модното правило какви чевли таква ташна. Експериментирај ;)

На Springy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    дали да облечам балетанки на ова време?

4. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Некако уште е рано за балетанки..

5. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Да, ама ова сонцето ме лаже :D Патичиња ќе облечам сепак ;)

6. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    За реин.....
    според мене второто фустанче воопшто не одговара за на свадба па и најдалечна да е....јас го замислувам со некои чизмички кафени, кафена ташна и некоја голема ташна, за на кафе, за на шопинг, а за на свадба, барем што се однесува до мене не....
    првото, како што ти кажаа со дебели црни хулахопки, убава висока салонка, поголема алка, нежно ланќе и обетки.....мислам ќе биде супер за прилика, како што е, не многу блиска свадба...поздрав

На rainlover му/ѝ се допаѓа ова.
  7. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Иначе балетанки неееее, крај март април е за балетанка. На 5 степени ладно е за балетанка.

А само мора да искоментирам за коментарот на Енца јас мислам дека нема потреба од сатени и свечени фустани за сите свадби. Баш почитувам модерен изглед за свадба, па и панталончиња, па и памучни фустанчиња битно убаво искомбинирано и штикла, фризура и убава шминка и топ!

На sesilija, rainlover, Phyramide и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    ^^^
    Росонерка јас најмалку на свет сакам сатен....и јас сум за неконвенционален изглед на свадба, не униформирано, ама да е ко што треба, посредено и поконкретно...јас само за ова фустанче не сметам дека е за на свадба, не дека преферирам сатен, туку од понудените две би го избрала сатенското, второто ќе повторам според мене не е за на свадба..... ;) ама сите сме различни... ;)
    мене многу ми е такво, за секој ден, за на прошетки, за на денско кафе...така јас ги сфаќам работите...поздрав :)

9. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800

Мене и двете фустанчиња ми се многу убави, иако второто ми е подобро, но сега за да го искомбинираш второто.....месо хулахока и ќе ти треба салонка и плик како каишот кафеави....
    а првото е поедноставно стави црна хулахопка, салонка и плик....тоа што ти се наоѓа дома тоа носи...

поздрав

10. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Рејн, и јас гласам за второто! Ептен ми се допаѓа, и како што ти рече Сеси, уште ако имаш салонки во оваа боја - како што е каишот (што мислам дека денес може да се најдат) - ќе бидеш туто комплето! :)
    И секако, ташната не мора да е во иста боја со кондурите, тука се слагам со Росоњерка потполно.

Во секој случај, што и да решиш да облечеш, облечи го она во што ќе се чуствуваш како во своја кожа. Батали непишани правила за тоа што морало задолжително да се носи на свадба а што не ;)
    Биди прекрасна пеперуга која можеби нема да се влее во реката гости но ќе остане секако забележана и пристојно облечена.
    Ете така, малку поезија да внесам во ова :)

На sesilija и rainlover им се допаѓа ова.
  11. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    И мене повеќе ми се допаѓа второто фустанче, со убава фризура и накит може да изгледа елегантно
    Еве како искомбинирала Татијана, мене ми се допаѓа и со црни салонки!

Прикачени фајлови:

12. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    Ај помош феминки, како да искомбинирам!? Дали одат заедно овие две работи, ако не, како можам да ја искомбинирам суќничката.. :?:

Прикачени фајлови:

• DSCF3154.JPG
      DSCF3154.JPG
      Големина на фајлот:
      502 KB
      Прегледи:
      216
    • DSCF3158.JPG
      DSCF3158.JPG
      Големина на фајлот:
      348,4 KB
      Прегледи:
      216
  13. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Интересна комбинација, блузичките ептен се убави :)
    Само не знам како би се вклопиле со сукничката бидејќи е сатенска, а исто така зависи и какви чевли ќе носиш

14. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    ]
    Савана не е сатенска, така изгледа на слика, лесен материјал е ама незнам како се вика :?: Дали би ми одговарале овие чизмички?
    [attachment=0]i.jpg[/attachment

Прикачени фајлови:

• i.jpg
      i.jpg
      Големина на фајлот:
      112,3 KB
      Прегледи:
      188
  15. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Блузичките се прекрасни :) поубаво би било да ги искомбинираш со нешто друго,сукњава некако не ми одговара

16. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    ЈАс мислам дека би било ок со џемперчето во праска боја но откопчано, а од доле некоја наједноставна еднобојна маичка. Мислам дека така би одговарало со сукњата, но не би ја носела бо комбинација со тие чизми, мислам дека со ова би одговарале повисочки :)
    Или пак овие чизми со некои плетени чорапи....... ;)
    Искрено, во тренд се некои работи кои можеш да ги комбинираш чудно ......така да никој нема да замери :*

На pufi-cufi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mettabel

Mettabel Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    4
    Јас мислам дека подобро би било ако со сукњичката се искомбинира сината блузичка со некои едноставни сивкасти хулахопки. :)

П.С. Дали ќе можеш да ми кажеш од каде ги имаш земено блузичките, преубави се. :)

18. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Јас би комбинирала со црна маичка, а хулахопки во друга боја со црни чевли.

Но сепак, ако си решила со некои од овие маички, би одела со зеленкастата. Чисто онака, зошто другава е многу летна боја и штрчи во зима. Црни хулахопки и црни чевли задолжително. :!:

19. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764

Срцка, не ми се од МКД блузичките..

20. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    мене некако не ми одговара баш баш, ама може некоја добра смела комбинација да испадне и јас сум за плавата блузичка , ама раскопчана а одоздола носи црна обична маичка и црни хулахопки со црни цизмички!
    иначе многу ми се допаднаа блузичките, кога би ги комбинирала би ги носела со фармерки, високи чизми големи алки на раце и обетки!

На pufi-cufi и 2468 им се допаѓа ова.