Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Според мене да
    многу ми се допаѓа фустанот, и одговара за н а свадба :!: ( сатени и сл носат само оние кои немаат стил и мислат дека се што *ЛСКА е модерно,свечено,елегантно |( )
    и одговара со нуд боја оти на него има доста бои па нема потреба од дополнително
    е сега јас не би носела ланче (ако веќе сакаш нека биде нешто нежно и кратко)туку само некоја алка на рацете и обетки, препорачувам и тие да бидат нуд боја или пак нешто златно некако сребро не ми од со ова боите ако добро ги видов

*ЛСКА-светкаво, сатенско.. нема литературен збор, изразов на баба највеќе одговара :rofl:

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Можеш секако, предобар е фустанот, немора да значи дека мора да е свила и жоржети за на свадба. Со такви чевли супер ќе изгледа, дури можеш и црна ташничка да земеш наместо во боја на чевлите за да не ја прошарува комбинацијата дополнително затоа што фустанот сам по себе е доста шарен. Од накит можеш да додадеш некој прстен во црна боја и малечки обетки. Ништо друго не ти е потребно, фустанов одскокнува од шаблонот и ќе си го изнаносиш доста, за на свадба е одличен, а за излегувања и повеќе од одличен. Ич не се мисли :)

3. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.747
    Допаѓања:
    6.741
    Можеш дури и да го искомбинираш со црвенкастата/розеникава боја што се појавува во шарите, супер би било. Инаку убав е фустанот :)

4. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755

Навистина е убав фустанот но пред се со разиграни и весели бои тоа премногу ми се допаѓа и тоа што е уникатен не е како секој втор фустан што го носат а околу чевлите можеш да облчеш и сандала и салонка И балетанка се и сешто одговара а за бојата не е никаков проблем можеш и црвено и розево и крем и бели значи нема да направиш грешка во одност на бојата

5. Evellyn

Evellyn Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    137
    Со овој фустан и сако ќе носам црни салонки,и црна плик ташна, ама незнам каков накит да купам, help :angel:

Прикачени фајлови:

• sako.jpg
      sako.jpg
      Големина на фајлот:
      221,6 KB
      Прегледи:
      430
    • fustan.jpg
      fustan.jpg
      Големина на фајлот:
      272,2 KB
      Прегледи:
      430
  6. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Според мене убаво би било алки и обетки во боја на сакото :)

7. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    ммм не јас мислам дека треба да ставиш црвен кармин и лак а црн или бел накит

8. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126
    Како да ги комбинирам фармеркиве и одат со стратки? :tmi:

9. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Девојки знам дека прашањето не ми е за тука но незнам каде да го поставам
    Сакам за утре вечер да си купам маска(онаи од венеција [​IMG] )
    е сега сакам да изгледам убаво а не смешно, каков фустан да облечам, каков модел...нормално оние венецијанските што одат со маската неможам мн шиење а за 1 ден неможе, па ако може дајте некоја идеа за модерен фустан кој би се вклопил со маскава
    маската ќе биде розе со бело и лицето ќе ми биде бело
    Ве мооолам за помош итно

ии извинете што ве замарам со моие глупости

10. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.259
    ^Па и не е задолжително да носиш долг фустан. Секако дека е поубаво со долг, но не е лошо и со пократок.
    Еве некои примери:

Еве и Нина Добрев во Vampire Diaries :)
    http://images4.fanpop.com/image/photos/ ... 0-1485.jpg

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    јас мислам дека треба да ставиш златен накит... :D црвен лак и кармин :)

12. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    603
    Вечерва ќе носам фармерки блуза во повеќе бои. Во план ми е и кафеава чанта и кремасти балетанки на кои на врвот има разнобојни мали цветчиња кои ги има и на блузата.
    Дали вака да излезам или сепак да носам црни чизми ??
    :*

13. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.259
    Па, ако на балетанките го има истиот принт како на блузата тогаш е во ред, но доколку станува збор за различен принт, тогаш не. Бидејќи, би дошло до микс на принтови, и како што кажуваш дека и блузата ти е во повеќе бои, тогаш ќе настане вистинска мешаница. :D
    Како и да е, повеќе би одело со балетанки, но сепак кажав од што зависи.

На dushiche му/ѝ се допаѓа ова.
  14. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Феминкии кажувајте дали одговара комбинацијата ми треба за после па некако се мислам пред огледало и неможам да се одлучам ту ми се допаѓа ту не.....црн корсет фустан ист модел како овој на сликата само од плетен материјал [​IMG] незнам како да го објаснам не е ни тенок ни дебел бев го зела од теранова ама ни еднаш не сум го облекла пошто незнам на што да го носам па го искомбинирав одоздола со класична бела кошула и месо боја салонки одговара ли :?: :?: :?: и да не сум премногу како тетка за моја возраст :lol:
    и ако одговара каква боја на ташна да земам месо боја или црна? хелпппп

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Извади ја кошулата од комбинацијава и одозгора облечи сако или некое палтенце во било каква боја. Со крем чевли ќе изгледа супер и црна чантичка.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    Ми се свиѓаат овие панталони, баш се такви пролетни и кошулчево исто. Што мислите за оваа комбинација?
    сликиве ги најдов случајно на фејсбук во бутикот Енџел и има ептен интересни работи.. :)) за сечиј вкус.

Прикачени фајлови:

• za femina.jpg
      za femina.jpg
      Големина на фајлот:
      55,2 KB
      Прегледи:
      313
  17. Truthful.Lies

Truthful.Lies Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    20
    Да, супер се панталоните. А и јакната е преубава. Одамна си барам ваква боја на јакна. Да не знаеш која цена е? :)

18. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    За јакната не знам точно, не прашав, дека ме интересираше само за панталоните и кошулката. Не им се високи цените иначе. Можеш да ја побараш на фејсбук страната, ги има новите модели. :))

19. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.831
    Допаѓања:
    5.146
    Темјанушке и јас сум за да ја извадиш кошулката. За твојата возраст и со џемперче, напред со копчиња ако имаш ќе биде убаво или некоја наметка. Ташничка - нема да биде лошо и со кремава и со црна.

Дулчела, мене ми се допаѓа комбинацијава. Не ја сакам бојава баш сина, зелена каква и да е, ама ми се допаѓа кројот на палтото. Кошулката е преубава, баш сакам таква.

20. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    Имам едно корсетче од тенок материјал со црно-бели вертикални линии и не знам како да го искомбинирам. може помош? :)