Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Според мене да
    многу ми се допаѓа фустанот, и одговара за н а свадба :!: ( сатени и сл носат само оние кои немаат стил и мислат дека се што *ЛСКА е модерно,свечено,елегантно |( )
    и одговара со нуд боја оти на него има доста бои па нема потреба од дополнително
    е сега јас не би носела ланче (ако веќе сакаш нека биде нешто нежно и кратко)туку само некоја алка на рацете и обетки, препорачувам и тие да бидат нуд боја или пак нешто златно некако сребро не ми од со ова боите ако добро ги видов

*ЛСКА-светкаво, сатенско.. нема литературен збор, изразов на баба највеќе одговара :rofl:

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Можеш секако, предобар е фустанот, немора да значи дека мора да е свила и жоржети за на свадба. Со такви чевли супер ќе изгледа, дури можеш и црна ташничка да земеш наместо во боја на чевлите за да не ја прошарува комбинацијата дополнително затоа што фустанот сам по себе е доста шарен. Од накит можеш да додадеш некој прстен во црна боја и малечки обетки. Ништо друго не ти е потребно, фустанов одскокнува од шаблонот и ќе си го изнаносиш доста, за на свадба е одличен, а за излегувања и повеќе од одличен. Ич не се мисли :)

3. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    6.549
    Можеш дури и да го искомбинираш со црвенкастата/розеникава боја што се појавува во шарите, супер би било. Инаку убав е фустанот :)

4. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

Навистина е убав фустанот но пред се со разиграни и весели бои тоа премногу ми се допаѓа и тоа што е уникатен не е како секој втор фустан што го носат а околу чевлите можеш да облчеш и сандала и салонка И балетанка се и сешто одговара а за бојата не е никаков проблем можеш и црвено и розево и крем и бели значи нема да направиш грешка во одност на бојата

5. Evellyn

Evellyn Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    137
    Со овој фустан и сако ќе носам црни салонки,и црна плик ташна, ама незнам каков накит да купам, help :angel:

Прикачени фајлови:

• sako.jpg
      sako.jpg
      Големина на фајлот:
      221,6 KB
      Прегледи:
      430
    • fustan.jpg
      fustan.jpg
      Големина на фајлот:
      272,2 KB
      Прегледи:
      430
  6. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Според мене убаво би било алки и обетки во боја на сакото :)

7. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    ммм не јас мислам дека треба да ставиш црвен кармин и лак а црн или бел накит

8. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Како да ги комбинирам фармеркиве и одат со стратки? :tmi:

9. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Девојки знам дека прашањето не ми е за тука но незнам каде да го поставам
    Сакам за утре вечер да си купам маска(онаи од венеција [​IMG] )
    е сега сакам да изгледам убаво а не смешно, каков фустан да облечам, каков модел...нормално оние венецијанските што одат со маската неможам мн шиење а за 1 ден неможе, па ако може дајте некоја идеа за модерен фустан кој би се вклопил со маскава
    маската ќе биде розе со бело и лицето ќе ми биде бело
    Ве мооолам за помош итно

ии извинете што ве замарам со моие глупости

10. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    ^Па и не е задолжително да носиш долг фустан. Секако дека е поубаво со долг, но не е лошо и со пократок.
    Еве некои примери:

Еве и Нина Добрев во Vampire Diaries :)
    http://images4.fanpop.com/image/photos/ ... 0-1485.jpg

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    јас мислам дека треба да ставиш златен накит... :D црвен лак и кармин :)

12. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Вечерва ќе носам фармерки блуза во повеќе бои. Во план ми е и кафеава чанта и кремасти балетанки на кои на врвот има разнобојни мали цветчиња кои ги има и на блузата.
    Дали вака да излезам или сепак да носам црни чизми ??
    :*

13. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Па, ако на балетанките го има истиот принт како на блузата тогаш е во ред, но доколку станува збор за различен принт, тогаш не. Бидејќи, би дошло до микс на принтови, и како што кажуваш дека и блузата ти е во повеќе бои, тогаш ќе настане вистинска мешаница. :D
    Како и да е, повеќе би одело со балетанки, но сепак кажав од што зависи.

На dushiche му/ѝ се допаѓа ова.
  14. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Феминкии кажувајте дали одговара комбинацијата ми треба за после па некако се мислам пред огледало и неможам да се одлучам ту ми се допаѓа ту не.....црн корсет фустан ист модел како овој на сликата само од плетен материјал [​IMG] незнам како да го објаснам не е ни тенок ни дебел бев го зела од теранова ама ни еднаш не сум го облекла пошто незнам на што да го носам па го искомбинирав одоздола со класична бела кошула и месо боја салонки одговара ли :?: :?: :?: и да не сум премногу како тетка за моја возраст :lol:
    и ако одговара каква боја на ташна да земам месо боја или црна? хелпппп

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Извади ја кошулата од комбинацијава и одозгора облечи сако или некое палтенце во било каква боја. Со крем чевли ќе изгледа супер и црна чантичка.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    Ми се свиѓаат овие панталони, баш се такви пролетни и кошулчево исто. Што мислите за оваа комбинација?
    сликиве ги најдов случајно на фејсбук во бутикот Енџел и има ептен интересни работи.. :)) за сечиј вкус.

Прикачени фајлови:

• za femina.jpg
      za femina.jpg
      Големина на фајлот:
      55,2 KB
      Прегледи:
      313
  17. Truthful.Lies

Truthful.Lies Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    20
    Да, супер се панталоните. А и јакната е преубава. Одамна си барам ваква боја на јакна. Да не знаеш која цена е? :)

18. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    За јакната не знам точно, не прашав, дека ме интересираше само за панталоните и кошулката. Не им се високи цените иначе. Можеш да ја побараш на фејсбук страната, ги има новите модели. :))

19. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.888
    Темјанушке и јас сум за да ја извадиш кошулката. За твојата возраст и со џемперче, напред со копчиња ако имаш ќе биде убаво или некоја наметка. Ташничка - нема да биде лошо и со кремава и со црна.

Дулчела, мене ми се допаѓа комбинацијава. Не ја сакам бојава баш сина, зелена каква и да е, ама ми се допаѓа кројот на палтото. Кошулката е преубава, баш сакам таква.

20. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    Имам едно корсетче од тенок материјал со црно-бели вертикални линии и не знам како да го искомбинирам. може помош? :)