Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Discussion in 'Мода и стил' started by FBI, Dec 27, 2010.

1. ocila

ocila Истакнат член

без ланчето наместо него стави обетки некои, но не многу впечатливи..и прстен.

2. savana

savana Популарен член

Девојки фала ви многу :) , ќе ве послушам и јас мислам дека поубаво ќе биде без ланче, бидејќи горе фустанот е прилично затворен.

3. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Дефинитивно без ланче. Гломазно е, а фустанот е онака префинет и сам по себе доволно украсен. А ако веќе сакаш да имаш нешто накит во горниот дел, тогаш некои обетчиња, не многу големи, ама сепак видливи :) "Стави си" и огромна насмевка и ќе заблескаш 100%. ;)

savana likes this.
  4. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Дали ќе стои да ја носам оваа маичка под раскопчаната кошула? Ако носам така, тогаш планирам црни панталони и кафеави балетанки. Но за кошулата и маичката ми е највеќе...Ве молам кажете ми како изгледа, многу ми е итно, во последен момент испадна дека неможам да го носам тоа што ппланирав. :worried:

Attached Files:

5. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Девојки црно фустанче со бело болеро и црни салонки дали би одговарала бела ташничка :?:

6. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Па би одговарало, но има едно непишано правило: чевлите и ташната да бидат во иста боја. :)

Skorpija87 likes this.
  7. dushiche

dushiche Популарен член

Тоа правило ретко кој го применува, можеш и друга боја да додадеш на чанта немора да е ни црна ни бела.

8. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

^Mili4ka123 - Иако не сликата не се гледа убаво како стои кошулата со маичката (чинам тоа корсетче е) сепак мене не ми се допаѓа. Според мене, и двете парчиња се убави, но не се за во една комбинација, многу ми се спротивни за да се спојат во една комбинација, не градат баш добра композиција.
    Јас би комбинирала на следниов начин - Маичката/корсетчето со кафеави/крем панталони, ременче, малку накит, и кафеавите балетанки што ги спомна.
    А кошулчево, бидејќи не можам да видам комплетно какво е, но доколку е струкирано, можеш да го комбинираш на милион начини зависно од пригодата, можеш со црна сукња (класика и елеганција) со пантолони во црна или некоја повесела боја, итн. како што кажав се зависи од пригодата. :)

9. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Како да ја искомбинирам сукњава?!

Имам илјада идеи на памет и многу би ми помогнало ваше мислење.
    Јас само и го скинав тој долниот дел, премногу цветен и несоодветен за мој вкус. :rofl:

Attached Files:

10. ocila

ocila Истакнат член

Сошив ваков за свадба но незнам какви чевли и накит да носам .

Attached Files:

11. Niniii4

Niniii4 Истакнат член

jas ti predlagam kako bojata na kamcinjata potemnite sto gi ima, cevlite i tasnata, dodeka za nakit ako sakas ista, no ako sakas da ja razbies monotonijata kombiniraj nesto so kamcinjata povtorno sto ima, no i posvetli boi

ocila likes this.
  12. vw-girl

vw-girl Истакнат член

Од накит може да ставиш некоја наруквица во златна боја и обетки, ланче мислам дека нема потреба да носиш!

ocila likes this.
  13. Milky.Way

Milky.Way Истакнат член

Јас би го искомбинирала со бела блуза како на сликата или со бебешко сина блуза со онакви петар пан крагњи бели т.е со кошулка на дебели прерамки и крагња. ;)

Мислам дека би одговарала, но лично јас би носела црна плик ташничка со црни циркони кои светкаат(со светкањето ќе се оддели од фустачето). :)

Lepaaa likes this.
  14. vw-girl

vw-girl Истакнат член

Нема да стои убаво маичката во комбинација со блузичката. Но јас би ја изоставила маичката скроз и би ја носела само кошулата. Кошулата ке си ја закопчаш и ке ја ставиш во панталони. Бидејки имаш кафеави балетанки, можеш да ставиш тенок кафеав каиш, кој немора да биде иста нијанса со балетанките и ете ти една модерна и опуштена комбинација :)

15. ocila

ocila Истакнат член

Дали фустанов ќе одговара со некои од штикливе
    И со кои поубаво би стоело?

Attached Files:

16. charliee

charliee Истакнат член

како да искомбинирам цветен корсет на розевка е некако бојата.незнам што би можела на долен дел да облечам.

17. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Па се ми се чини . јас имам цветни нема толку врска бојата ама најмногу ми одговара со светли фармерки.со кратки фармерски,со кратка суќничка тексас,и јас ги носам и со црни суќни... :)

18. MissM57

MissM57 Активен член

Можиш на хеланки или фармерки обични или во боја, и јас имам таков корсет на се убав стои ;)

19. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Девојки јас денеска си купив долг фустан скоро иста ваква боја, е сега сакам да чујам од вас мислење дали ќе стои со црвена боја на кармин или па некоја понежна боја. а инаку ќе го комбинирам со лаковани крем штикли.

20. mrs.fabregas

mrs.fabregas Истакнат член

Мислам дека на кремовиот фустан имаш повеќе опции...Според мене би стоел убаво и некој розев кармин, може и посветла боја а може и нешто вакво

Во секој случај, не би било лошо ни со црвен :)

Attached Files:

Veki4kaa likes this.