Воопшто не е срамота да носиш долг фустан И кога е во прашање свадба гламурот е дозволен (во одредени граници) Спојлер Се надевам дека нешто од ова ќе ти помогне или ќе ти даде идеја да дефинираш како би изгледал твојот фустан.
Гламурозен е фустанов,да,ама според мене нема ништо лошо да носиш некој ваков,не си премногу мала.Можеби шлицот е преголем,но сепак мене ми се допаѓа. Eве ти некои сликички: Спојлер
убаво е фустанчето супер може со бели потпетици или некои во боја и бела(за белите потпетици) плик чантичка или во боја иста као обувките плик ташничка. Ама ако не ти се младенците многу блиски би можела и нешто поконзервативно
Anna-Banana Фустанот е преубав и доколку си висока носи ги долг само немој црн или некоја темна боја, подобро оди на кремаво, розево, на некоја понежна боја, и со нежна шминка едноставен накит и високи штикли се ќе е полн погодок.
Здраво девојки, оваа година сум полуматурантка и сум пополничка. Какви фустани би ми предложиле? Имам тело на песочен часовник т.е најтенка сум во половината, најширока во колковите. Помош?
За твојата фигура пред се избегнувај сите работи што додаваат непотребен волумен, од типот на машнички, карнери и димензионални детали. За тебе најдобро е да се придржуваш кон две најзначајни работи: V-, околку вратот или полукружен израз Каиш-потребен за да половината биде изразена (Дебел и темен ако сакаш многу повеќе вниманието да паѓа на половината). Најдобри се истотака и фустаните/сукњите кои во долниот дел изгледаат како 1,2 (од прв ред) и 3,5 (втор ред), така ти се изедначува фигурата (широки рамена, тенка половина, широки колкови, па право по долж нозете се до колената каде повторно имаш изглед на широко). Инаку што се однесува на боите, ја би препорачала нешто еднобојно или искористи го т.н тренд "colorblock" (како последното, во втор ред).
Одбери си фустан кој ќе ти ја истакнува половината. На пример нешто вака мислам дека најубаво би ти стоело :
Ви благодарам на одговорите девојки, најверојатно фустанот ќе биде како првиот горе од сликата на Суммерловер или како првата слика на миличка.
Најтересно би било со маслинеста зелена, потоа слива виолетова, ќерамида црвена, пастелно портокалова, и можеби некој тон од розева
Прашањево не е баш за тука,ама ај... Имам еден долг фустан кој не го носам,за џабе седи во плакар...Сакам да го скратам ,така повеќе ќе го носам. Ќе може да ми дадете неколку идеи во каква форма да го скратам ? Неколку слики колку за инспирација,или било што ?
Па зависи каков е материјалот. Ако е лелеаво и лесно фустанчето,може однапред да биде пократко над колена,а одназад подолго,до каде сакаш ти,или пак напред и назад скратено,а од страните да биде малку пуштено. Може и од едната страна подолго од другата страна да е скратено,имаш голем избор. Е сега незнам дали ме сфати баш добро,ама еве некое сликче.
Сакам да прашам со што можам да искомбинирам на горе сукна со висок струк? темно портокалова е по боја, еве како на сликава само малку подолга е сукњата..
Eве ти неколку комбинации од кои можеш да се инспирираш. Инаку горните две маички ти се дадени како пример за уште со кои бои можеш да ја комбинираш сукњата-пастелно розева и зелена, па може дури и маслинест тон. Инаку, супер би изгледало со сино, бидејќи сино и портокалово се комплементарен контраст. Мој предлог би бил и со фармерска кошула, и така се голем тренд годинава, плус би изгледало многу шик, a воедно и classy Друга исто уникатна комбинација би било да ја искомбинираш со бела маичка на риги (може црно бело или сино бело микс) плус црно сако (како примерот на сликата).
Девојки, ај малку помош како да искомбинирам?! Се мислам нешто како кошулче одоздола, или пак обична маичка.. ама не знам некако, се мислам..