Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Мене не ми е оваа комбинација за на свадба,башка што веке е и ладно за шорцеви. Сепак би идела со некое фустанче соодветно на твоите години.Балетанките се супер и одговараат на твојата возраст и настанот но облеката,не.

2. Butterfly2915

Butterfly2915 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Фала многу на мислењето и јас си мислев така :)

3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Зедов денеска една плетена наметка онака за дневни комбинации во темно црвена боја :) Е сега најприфатливо би било да ја комбинирам со црна или бела маичка одоздола ама не сакам, сакам некоја друга боја, но воопшто не ми текнува која би одговарала :worried: Некои предлози, сликички? :wasntme:
    Сакам онака штосно да делува зашто наметкава е слатка ама најобична без никакви детали, освен маичка може со нешто друго да се носи? :$

4. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Тегетна, темно зелена, сива, тиркизна, виолетова итн. :)

Прикачени фајлови:

• acdgmf.jpg
      acdgmf.jpg
      Големина на фајлот:
      60,9 KB
      Прегледи:
      329
    На Chocolate.me и anastasijaki им се допаѓа ова.
  5. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    4.189
    Освен црната и белата маичка можеш и со крем, сива, или пак плава :) Плавото и црвеното ми се одлична комбинација.
    И секако ќе ставиш некоја марама да дополни :)

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Ми треба предлог комбинации со кожни хеланки.Сакам да си купам ама моментално немам идеа како би ги носела.

7. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Има безброј комбинации во кои би можела да ги вметнеш кожните хеланки. Можеш со обична блуска и џемперче, фармерска кошукла, маичка и сако, надолу балетанки, патики, штикли, сандали. Се зависи од твојот стил. Можеш да додадеш било која боја, не мора да се држиш до темните тонови, потоа истотака можеш да внесеш принт: риги, точки, цветен принт, ацтек итн.

Прикачени фајлови:

На kristii му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.189
    Допаѓања:
    13.020
    предлог за кафени панталони/хеланки со висок струк :wasntme: ? како да ги комбинирам ?

9. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Moжеш отприлика да покажеш за какви станува збор? И сега панталони или хеланки се? Плус, кој тон од кафени? :)

10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.189
    Допаѓања:
    13.020
    Еве ваква боја како на сликата, и исто вака стојат само нагоре имаат висок струк , но не сакам така да ги носам туку како на сликата . размислувам за црна блуза , незнам која др. боја :^) предлози ?

Прикачени фајлови:

• femina.jpg
      femina.jpg
      Големина на фајлот:
      43,9 KB
      Прегледи:
      201
  11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Девојки дали овие работи би ми одговарале за моиве 20 години :D
    фустанчињата се нови, а чизмите се постари, како што се приметува и плус имаат како шпиц некој напред, незнам како да објаснам, ваљда се гледа на сликите убаво...
    Не прашувам за во комплет работиве знам дека не идат...туку онака дали се погодни за мои години :)
    Помаранџестото ми е малку широчко треба да се стесни, а жолтото ми е таман само забораив да се сликнам :D
    И чизмиве мене ми се поубави без машничката, за секојдневно носење

Прикачени фајлови:

12. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    eliesaab Добри се, интересна им е бојата и верувам дека одлично ќе стојат. Еве ти неколку пример, повеќе за боја и тон отколку за форма, за инспирација :)
    Emotional123 Фустанчето ти е баш интересно и доста добро ти стои, во стилот на ВБ фустанчињата. Е сега, надолу, ни од еден аспект не се вклопуваат чизмичките, т.е дефинитинво не за со фустанчето. Oд убавото стоење на фустанчето, тие само можат да доведат до една утка. Или ќе си носиш балетанки или добра штикла.

Прикачени фајлови:

• vfgf.jpg
      vfgf.jpg
      Големина на фајлот:
      70,6 KB
      Прегледи:
      156
  13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    ^^ Не викам ја џабе страв ми е од тебе :D
    Знам дека не идат заедно, тоа и го напишав погоре.
    Прашањето ми беше дали фустанчињата како модели би одговарале на девојка од 20 години.
    А за чизмичките дека се постар модел, да не е срам да ги носам. :)

14. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    :D Нема од што да ти е страв :D Тука сум да помогнам ;) Инаку, убаво ти стои фустанчето, нема причина зошто да не го носиш, само искомбинирај го добро и се ќе биде just perfect :) Инаку, и чизмичките не се лоши, нема врска оти се постар модел, само ќе гледаш да ги вметнеш во соодветна комбинација :)

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Зошто да не одговараат?Можеш и некое тенко ременче да ставиш и баш ке изгледа симпатично.
    Мене фустанчињава баш ми се слатки и ти одговараат на возраста,само поради боите и формата треба внимателно да се искомбинираат,сепак не е ова црно фустанче па да стои на се'.Според мене,убаво би одговарале со кралска сина боја.Еве конкретно за што зборувам:
    Со вакви штикли и минимален накит би изгледало совршено.Секако,немора да значи дека само со ваква боја може да се искомбинира,исто убаво би одело и со крем,црно...само треба да знаеш како да ги ускладиш боите.

Чизмите јас лично не би ги носела,не ми се допаѓаат како модел а како јаготка на шлагот ми е машната одпозади.И не ми се за твоја возраст,старски ми изгледаат.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Мене многу ми се допаѓа комбинацијата , што знам мислам дека твоите 15 години дозволуваат поопуштена комбинација , јас би рекла дека сум за :)

17. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    црвената мене многу ми оди убаво со мастило боја па ако имаш некоја таква кошулка или пак тексас кошулка :Dцрната и белата се многу очекуван избор во овој случај , па ако си похрабра и нели кога веке самата наметка е штосна и несекојдневна зошто да не одиш со посмела комбинација :D

18. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Комбинацијата како комбинација е убава,бојата на баленките убаво оди со белите шорцеви ама комбинацијава не ми е за свадба,мене ова ми доаѓа повеќе кежуал отколку аутфит за свадба.Јас би ти предложила да си ги носиш балетанките и некое слатко фустанче кое ке ти одговара на возраста-не пренатрупано и пресвечено.Онака едноставно,без триста чуда на него,исто убаво би изгледало асиметрично фустанче,во бојата на балетанките..сепак ти знаеш,твој избор е тоа :)

Идеи во спојлер имаш :)

19. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.695
    Ја ќе си прашам глупо прашањце али ај.. Си купив преубави лаковани крем салонки без платформа. Е сега, ме кочи малку што се лаковани, се си мислам дека морам само во елегантни комбинации да ги носам.. Мислам, одат и со фармерки, али со некој топ, блузичка што не е и толку ептен елегантна можат да поминат така?

Дибидус сум за мода, шта чеш ама барем си кажувам :)

20. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Во сабота за излевање да облечам вакви..или рано еее...