Да, зошто да не. Пак даваат некој шмек во изгледот. Инаку, како да ја комбинираш, прва и основна комбинција секогаш е со класична фармерка, а за нагоре можеш наместо обична блуза, да додадеш некоја кошулка. Потоа, хеланки и некоја подолга блуска, која пак може да биде плетена, но тенка. Или пак, да вклопиш некои сивкасти или нежно маслинесто зелени панталонки со обична бела блуска и црни чизмички.
Како да искомбинирам,ниски чизмичиња со мало штикле, до над глужд се и коланче (темно кафени се)? Тенкс
Можеш да дадеш слика од нешто слично да послужи како пример, бидејќи ниски кафени чизми се широк поим. Дизајнот би мижел да биде секаков, а подобро е со пример, бар советите нема да бидат на памет и погрешно дадени
Денес си ја купив оваа јакнава од Адидас: Но, има еден проблем! Јас не сум спортски тип и мнооогу ретко купувам спортска обека од типот тренерки, патики, ташни... И сега сакав да прашам што мислите, дали оваа јакна морам да ја носам со спортска чанта или може некоја ташна „измеѓу“- да кажам, ни спортска ни класична?? Несакам, ич несакам спортски чанти.
http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/5132 ... ousers.jpg дали вакви панталончиња (слични на овие)би одговарале со некоја интересна блузичка и тексас палтенце и штикли?
Црни или крем штикли, со интересно кратко џемперче во крем или црна/бела боја. А тексас палтенце не, болје ти е црно палтенце или пак џемперче со крзно( без ракави) и каиш.
прашањево можеби не ми е за овде но .. Со ваква фризура како на сликата каков стил на облекување би одговарало за кафе-шема и диско(ноќно излегување )..шминка? (кафеави очи,не ептеен бел тен , црвена бојана коса )
Со што да искомбинирам панталони (црни), со висок струк и црвени штикли!? Ништо не ми паѓа на памет, а многу мал број на црвени блузички ми се наоѓаат.
Бела кошула, блуза, црна, мастило боја, крем. Некоја шарена кошула или поширока блуза која би можела да биде малку подизвадена од панталоните.
Не ти ни треба црвена блуза, доволно се црвените чевли, нема потреба од црвена кошула или блуза во истата боја, тоа е униформирано и досадно. Покласична и сигурна варијанта, како што ти кажаа со бела боја кај горниот дел, може кошула, може некој топ. Еве ти слика, баш со висок струк. Можеш и црвен кармин да додадеш и сосем доволно е во однос на црвената боја како детаљ. Црвена чанта според мене немој, досадно ми е тоа веќе, чевли и чанта да идат. Вака нешто исто може
Значи, сукњичката е многу интересна. Иако црна со класичен крој, сепак материјалот и дизајнот си го праваат своето, изгледа баш супер. Иако црна и стандардна, сепак не треба да дозволиш да ја комбинираш најобично, бидејќи парчето не трпи досадност. 1. За прв предлог, избрав нешто својствено за тебе. Елеганција и софистицираност, но на еден по шик начин. Класична кошула со изразена панделка напред и едни едноставни салонки. Classy and sassy. Панделката ја разигурва и потполно се поистоветува со сукњичката, како нешто ѓаволесто, но пак тоновите ја даваат нежноста, и ја истакнуваат женственоста. Шармантно. 2. Една шмекерска комбинација. Повикува на нешто малку по кежуал, но секако не помалку интересно. Фармерската кошулка на еден многу кул начин си одговара со сукњичката. Изгледа уникатно, но пак не се губи присутноста на елеганцијата. Надолку, црвен шпиц. Ја крева комбинација но сосема друго ниво, придава екцентричност, и ја зголемува униканоста. Палтенцето, пак ја дава потребната рамнотежа и ја исполнува комбинација до крај. Овде чантата може да биде во црна боја. 3. И третата комбинација, нешто сосема друго. Повеќе street style, рокерски и edgy. Маичка во неутрален тон но со невообичаен принт, апликација и сл, со што повеќе ја изразува острината на долниот дел. Палтенцето ја следи нејзината линија, а чевлите се шлагот на тортата. Студена комбинација.
фала summerlover секад знаеш ме погодиш имам штикли ко за првата комбинација па најверојано таа ке биде
Си имам замислено во глава комбинација, ама некако штиклите ме кочат.Планирам да носам црни тесни фармерки, црно-бела кошула во риги, црно сако и сега за да не ми биде многу монотоно сакам да облечам штикли во боја, конкретно портокалови ала неон дречлива боја.Е сега тука имам два проблеми: дали има врска што бојава е малку полетна, па затоа да ги изоставам од комбинацијава или? И дали би сметало ако само тие ми се издвојуваат по боја? Нешто вака се(боја):
Покрај сето тоа црно бело, баш ќе биде интересно портокаловиот акцент да паѓа на чевлите. Мене само, како прво, ова не ми личи на неон дречлива портокалова, а како второ, не знам колку ќе одговара тонот. Можеби ми изгледа малку понеускладлива со црно-белото.