Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Имам ваков црно-бел елек. Се носат сеуште нели?
    И идеи некои како да го искомбинирам ? :)

2. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Да, зошто да не. Пак даваат некој шмек во изгледот. Инаку, како да ја комбинираш, прва и основна комбинција секогаш е со класична фармерка, а за нагоре можеш наместо обична блуза, да додадеш некоја кошулка. Потоа, хеланки и некоја подолга блуска, која пак може да биде плетена, но тенка. Или пак, да вклопиш некои сивкасти или нежно маслинесто зелени панталонки со обична бела блуска и црни чизмички.

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.953
    Допаѓања:
    15.948
    Како да искомбинирам,ниски чизмичиња со мало штикле, до над глужд се и коланче (темно кафени се)? Тенкс :)

4. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Можеш да дадеш слика од нешто слично да послужи како пример, бидејќи ниски кафени чизми се широк поим. Дизајнот би мижел да биде секаков, а подобро е со пример, бар советите нема да бидат на памет и погрешно дадени :)

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Денес си ја купив оваа јакнава од Адидас:

[​IMG][​IMG]

Но, има еден проблем! :!: :D

Јас не сум спортски тип и мнооогу ретко купувам спортска обека од типот тренерки, патики, ташни... И сега сакав да прашам што мислите, дали оваа јакна морам да ја носам со спортска чанта или може некоја ташна „измеѓу“- да кажам, ни спортска ни класична??

Несакам, ич несакам спортски чанти. :doh:

6. midac

midac Нов член

Се зачлени на:
    13 ноември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Црни или крем штикли, со интересно кратко џемперче во крем или црна/бела боја. А тексас палтенце не, болје ти е црно палтенце или пак џемперче со крзно( без ракави) и каиш.

8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.953
    Допаѓања:
    15.948

Прикачени фајлови:

• DSC_0263.jpg
      DSC_0263.jpg
      Големина на фајлот:
      252,3 KB
      Прегледи:
      261
  9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.546
    Допаѓања:
    5.894
    прашањево можеби не ми е за овде но ..

Со ваква фризура како на сликата каков стил на облекување би одговарало за кафе-шема и диско(ноќно излегување )..шминка?

(кафеави очи,не ептеен бел тен ;) , црвена бојана коса )

Прикачени фајлови:

• afrohair.jpg
      afrohair.jpg
      Големина на фајлот:
      353,4 KB
      Прегледи:
      244
  10. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    и тоа како ;)

11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Со што да искомбинирам панталони (црни), со висок струк и црвени штикли!?
    Ништо не ми паѓа на памет, а многу мал број на црвени блузички ми се наоѓаат. :(

12. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Бело или црно со златни детали би одело најдобро :)

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.760

Бела кошула, блуза, црна, мастило боја, крем. Некоја шарена кошула или поширока блуза која би можела да биде малку подизвадена од панталоните.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Не ти ни треба црвена блуза, доволно се црвените чевли, нема потреба од црвена кошула или блуза во истата боја, тоа е униформирано и досадно.
    Покласична и сигурна варијанта, како што ти кажаа со бела боја кај горниот дел, може кошула, може некој топ. Еве ти слика, баш со висок струк. Можеш и црвен кармин да додадеш и сосем доволно е во однос на црвената боја како детаљ. Црвена чанта според мене немој, досадно ми е тоа веќе, чевли и чанта да идат.

Вака нешто исто може
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

15. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    девојки имам црна сукња ко оваа на сликата и ми треба помош како да ја искомбинирам за излегување

Прикачени фајлови:

• IMG_0087.jpg
      IMG_0087.jpg
      Големина на фајлот:
      110,5 KB
      Прегледи:
      423
  16. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Значи, сукњичката е многу интересна. Иако црна со класичен крој, сепак материјалот и дизајнот си го праваат своето, изгледа баш супер. Иако црна и стандардна, сепак не треба да дозволиш да ја комбинираш најобично, бидејќи парчето не трпи досадност.
    1. За прв предлог, избрав нешто својствено за тебе. Елеганција и софистицираност, но на еден по шик начин. Класична кошула со изразена панделка напред и едни едноставни салонки. Classy and sassy. Панделката ја разигурва и потполно се поистоветува со сукњичката, како нешто ѓаволесто, но пак тоновите ја даваат нежноста, и ја истакнуваат женственоста. Шармантно.
    2. Една шмекерска комбинација. Повикува на нешто малку по кежуал, но секако не помалку интересно. Фармерската кошулка на еден многу кул начин си одговара со сукњичката. Изгледа уникатно, но пак не се губи присутноста на елеганцијата. Надолку, црвен шпиц. Ја крева комбинација но сосема друго ниво, придава екцентричност, и ја зголемува униканоста. Палтенцето, пак ја дава потребната рамнотежа и ја исполнува комбинација до крај. Овде чантата може да биде во црна боја.
    3. И третата комбинација, нешто сосема друго. Повеќе street style, рокерски и edgy. Маичка во неутрален тон но со невообичаен принт, апликација и сл, со што повеќе ја изразува острината на долниот дел. Палтенцето ја следи нејзината линија, а чевлите се шлагот на тортата. Студена комбинација.

Прикачени фајлови:

• sdsfg-jpg.jpg
      sdsfg-jpg.jpg
      Големина на фајлот:
      53 KB
      Прегледи:
      408
    На mims-89 и redhat им се допаѓа ова.
  17. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    фала summerlover секад знаеш ме погодиш имам штикли ко за првата комбинација па најверојано таа ке биде :inlove:

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Си имам замислено во глава комбинација, ама некако штиклите ме кочат.Планирам да носам црни тесни фармерки, црно-бела кошула во риги, црно сако и сега за да не ми биде многу монотоно сакам да облечам штикли во боја, конкретно портокалови ала неон дречлива боја.Е сега тука имам два проблеми: дали има врска што бојава е малку полетна, па затоа да ги изоставам од комбинацијава или? И дали би сметало ако само тие ми се издвојуваат по боја?

Нешто вака се(боја):

19. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Покрај сето тоа црно бело, баш ќе биде интересно портокаловиот акцент да паѓа на чевлите. Мене само, како прво, ова не ми личи на неон дречлива портокалова, а како второ, не знам колку ќе одговара тонот. Можеби ми изгледа малку понеускладлива со црно-белото.

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Одлична ќе биде комбинацијата со ваква боја на штикли. ;) Ќе разбиеш малку монотонија.

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.