Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    alexsandraa- Според мене многу убаво би изгледало доколку е искомбинирано со крем боја. Хулахопките нека бидат месо боја, кремави штикли. Од накит стави обетки, некои нежни, и плус алка или впечатлив прстен. Накитот нека биде на златно. Ноктите можеш да направиш некоја комбинација од бојата како фустанот + некои детали со златни светки.
    А доколку немаш крем штикли,тогаш можеш и со црни. За накитот истото би важело,нека биде на златно. А ноктите, можеш истиот предлог од погоре, но и плус да додадеш црна боја, или наместо црвената,црна.
    :*

На alexsandraa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Ти благодарам многуу :* :*

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    alexsandraa - Леле бе, ептен ми е новогодишно фустанчево. :inlove: Преубаво е, мислам ептен е погодено за таа вечер. Мој предлог е со нешто златно но не премногу, на пример можеш црни штикли, црна ташна со златни нокти (ако ставаш) и златен накит. Доколку не ти се допаѓа таа комбинација, можеш со кремово како што ти предложија и месо боја хулахопки, иако можеш и со темно сино нешто или со тиркизно. Црвено и тиркизно одат.
    За косата незнам што сакаш, но според мене за да не ти се мрси, а и да не изгледаш многу свечено можеш во коњско репче или некоја бушава пунча, не свечена. Се надевам ти се допаѓаат предлозите, па те чекаме во модни критики да ни ја постираш потоа.

На alexsandraa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Ти балагодарам и тебе, дефинитивно се одлучив, ќе комбинирам со златна и црна боја како што кажавте, фала многуу, и да секако ќе постирам. :rofl: Сакам и да прашам дали одговараат вакви чизми на овој фустан :?: :D

Прикачени фајлови:

• DSCN0415[1].jpg
      DSCN0415[1].jpg
      Големина на фајлот:
      197,2 KB
      Прегледи:
      401
    На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    ^ Ау не. Фустанчето е многу елегантно, најдобро е со црна салонка.

6. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Епа те, ај иди со трактор на прием кај кралицата. Одговара ли?

На Gordana10, LittlePinky, sweet-star и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    ми треба професионална помош
    фустанов сакам да го искомбинирам со ланче и алка нешто како на сликава, црно сиво и црвенки бисерчиња, без тоа машната целото ќе биде со топчиња и алката и ланчето и црни салонки како на сликава само машничката е од напред,
    е сега оти е ладно сакам да носам и некакво сако или незнам нешто одозгора, што да биде??, фустанчео е сиво од некој растеглив матријал со кожни ленти од старанаат можете да го видете на hm т.е. во спојлер

ај ве моолам совет и помош како да го сколопам сево ова, што да исфрлам додадам, какво сако/палто..што да земам

8. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Мислам дека одлично си испланирала како да го носиш фустанчево. Јас не би отфрлила ништо, и би го носела со црно сако. :)

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Фустанчето е добро. Има допир со елегантното, но еве јас прво ќе кажам како јас би го искомбинирала. Бидејќи не е толку свечено, а некако го гледам во тој рокерски шик стил, јас би го искомбнирала со еве палтенце како првото. Кратко кожено, fierce. А надолу едни кратки штосни чизмички или салонки.
    Во однос на твојата комбинација, мислам дека ланчето е сосема во ред. Малку разноврсност и впечатлива уникатност му додава на фустанчето. Не за чевлите. Тоа е тесно, и следејќи ја линијата на нозете, долу треба да заврши со некој малку построг дизајн, а не ваквиот, кој одговара на фустанчиња што од половината надолу се рашируваат. Наместо нив, едни најобични салонки подобро ќе ја завршат работата, еве подолу во примерот, па дури вклучив и во други бои, за да видиш дека може и такви да одговараат. Така склопено, по твојата замисла, треба да се додаде сако, а сметам дека најдобро е некое што ќе те дефинира и даде израз и тебе и на фустанчето, а не да стои така преопуштено, при што треба да се обрне внимание на материјалот.

Прикачени фајлови:

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  10. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    4.046
    Женски дали се носат антилопски чизми ?
    Под колена, ниски(доле се како тие на 2та слика), малце ко набрани со 1-2 ременче на нив?
    Нешто слични на овие...

Прикачени фајлови:

11. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Да, зошто да не? Антилопот секогаш се носи, а моделот им е класичен :)

На smooch му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Црно фустанче? :)
    Да ми кажете како се комплет да искомбинирам (шминка, нокти, штикли, ланче, кармин, нараквици, чанта)
    Мислам ова најлесно е за комбинирање, ама сепак се плашам да не направам утка. :rofl:

13. abcde

abcde Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    13
    феминки, ќе ве молам за совет. Во петок бранам дипломска и врска немам што да облечам. Дали да биде некој фустан или нешто посеризно( панталони, кошула итн). Немам ништо купено затоа и ве молам за ваша помош, да ми дадете некој предлог. :) :) :)
    Однапред ви благодарам

14. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    Dali ke odgovara crna tesna sukjna so vakva koshula, samo druga boja, za nova godina? da ne izgleda mnogu letno? Ako mozhe nekoj predlog za so sto drugo mozhe da se iskombinira?

Прикачени фајлови:

• tafasfas.jpg
      tafasfas.jpg
      Големина на фајлот:
      149,1 KB
      Прегледи:
      405
  15. young.lady

young.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    53
  16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Со кошулка,корсет,некоја штосна маичка(ако и такви чизмички носеш).
    Со друго и да сакаш нема :D

17. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    young.lady - Со тоа што напиша дека имаш 15 години, јас добив впечаток дека не сакаш да изгледаш постаро ниту естравагантно. Јас би ти предложила да искомбинираш со некој бордо корсет или тиркизен, може и црн, сив, кремов, бел, со интересно ланче, кратко, значи само кај вратот и нешто салонки, штиклички не многу високи од 15 цм. Можеш врз корсетот да носиш сако, мене ми се допаѓа суќна со сако. Еве во споилер сликички некои:

EleonoraLovato - Па кошулава е летен модел, а со суќната само повеќе ќе добиеш летен изглед. Голи нозе + голо стомаче и раменици .. Не ми е баш за нова година соодветно (иако идат и поразголени). Ќе ти предложев со елек некој фармерски + фармерки, но се добива многу каубојски изглед. Незнам ..

18. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    дечки со какво палтенце можам да го искомбинирам овој фустан? :)

Прикачени фајлови:

• fustan.jpg
      fustan.jpg
      Големина на фајлот:
      99,7 KB
      Прегледи:
      298
  19. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки: