Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Мој предлог е со убави костумски црни панталони, некаде до зглобот (значи не скроз до долу) со шик салонки кои почнувајќи од црно, беж и бело, можат да бидат и црвени, леопардски, или било какви. А во однос на дизајнот може елегантен шпиц или една класична салонка со мала платформа.
    Eве и нешто друго за инспирација:
    Покрај со ваква, може и со тесна но со подолга должина сукња. Исто, сукњичката не мора да биде црна, може и некој друг тон, може кремасто, сиво темнозелено, бордо итн. Во однос на материјалот, може и кожна да биде.

Прикачени фајлови:

• 8033573.jpg
      8033573.jpg
      Големина на фајлот:
      13 KB
      Прегледи:
      242
    На savana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.325
    Допаѓања:
    17.883
    A каков накит би одел на фустанот? Јас сакам да носам ланче - огрлица. Ова од лева страна златното е мое, а другото е од бутик. и пробав баш со ова што е мое, убаво стои, е сега незнам како би стоело со бисери? и какви обетки - кратки или долги?

Прикачени фајлови:

• lance.jpg
      lance.jpg
      Големина на фајлот:
      77,6 KB
      Прегледи:
      174
  3. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Мислам дека и тоа и тоа би одговарало. Со првото, како понежно, ќе дојде по женствено и секако елегантно на суптилен начин, додека со второто ќе биде по раскошно и погламурозно. Во однос на обетките долги, но нешто слични како што ги носи девојката на сликата за фризурата, а кратки ако одиш со втората огрлица. Дури сметам дека кога би носела како тие долгите обетките што таа ги носи, гламурозниот акцент ќе биде на фирзурата+обетките и пак ќе го исполнуваат фустанот, а ланчето не би имала ни потреба да го носиш.

4. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Ми се уфрли во главата да носам црни кожни хеланки за НГ.Е сега да ги искомбинирам не премногу свечено,одговараат ли со високи чизми или со салонки да се носат? Ај некои идеи.. :D

5. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.455
    Па мислам дека со салонки повеќе ке одговара или со ниски чизми и можеш со некоја кошулка, или поелегантна маичка. Еве некои идеи разгледај

Прикачени фајлови:

• 1128.jpg
      1128.jpg
      Големина на фајлот:
      57,4 KB
      Прегледи:
      249
    • cfvcx.jpg
      cfvcx.jpg
      Големина на фајлот:
      39,3 KB
      Прегледи:
      249
    • IMG_8569.jpg
      IMG_8569.jpg
      Големина на фајлот:
      523,5 KB
      Прегледи:
      249
    На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    76

7. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Еве за инспирација, а што се однесува за чевлите, можеш и со чизми и со салонки.

8. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Сакам на црно фустанче без детали и црни штикли, да разбивам монотонија со црвено. Е сега на располагање имам црвен накит, значи така убаво црвено ланче целото како од корали,обетки црвени едноставни, црвена плико чантичка и секако црвен кармин. Не сакам да претерам со црвеното па затоа прашувам што да искомбинирам од понуденото.
    Може и да купувам некоја црвена белегзија па може слободно и предлог за тоа. :)

9. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    76
    Црвено плико и обетки црвени , а можиш да купиш и белегзија црвена

10. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    MejkApGirl - Јас би да искомбинираш со ланчето и евентуално ако имаш некое тенко каивче или ако фустанчето дозволува да му ставиш каивче. Може црвен кармин, но толку според мене ќе биде доволно.

11. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    И јас си зедов кожни хеланки за Нова година :lol: . Јас ги искомбинирав со бела кошула и црни високи штикли.
    Еве вака neшто

Moжеш да ставиш црвен, златен, сребрен накит :)

12. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    За нг ке носам фустанче во V е сега прашањетоо ми е дали да ставам и ланче од оние металните.

13. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Ретко таквата комбинација навистина да биде погодена. Но, сепак треба да се одреди за каков точно дизајн на фустан станува збор, бидејќи сепак има разлики од до. Понекогаш ланчето ќе делува не прегрубо, туку како многу несоодветно, премногу сече, а во екстремни случаеви, изгледа како ременче за куче.
    Еве пример
    Ланчето не е исто, но во однос малку на сличност по дизајн, еве овде на овој v-израз не стои
    Стоењето и тука не можеби најсовршено, но пак издигнува некоја елеганција
    Не дека на таков тип на израз не стои ланче, само би можела да разгледаш други опции на различни дизајни
    пр. Нешто што ќе го опфати целиот гол дел што го дава v-изразот, што

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  14. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Фустанот во горниот дел изгледа како на сликата, а испод градите има метална плочка и затоа се мислам дали да носам било какво ланче или поради плочката да носам такво метално ланче.
    Инаку фустанот е сив, и некаков ситен плет, над колена ми е и планирам да носам бордо хулахопки, црни салонки или чизми. како и да е во во куќа ќе сум, не во кафана.

Прикачени фајлови:

• 4.jpg
      4.jpg
      Големина на фајлот:
      59,6 KB
      Прегледи:
      296
  15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.325
    Допаѓања:
    17.883
    Значи се решив ќе ги носам златестите штикли, златното ланче, а за обеетките, од кај што го земав ланчето имаше исто вакви обетки како што е ова топчево со помали топчииња обетки:)

а за косата незнам стварно дали да ја носам пуштена и виткана или како на сликата што ми е поставена :| и незнам дали да ставам црвен или крем боја кармин :?:

Прикачени фајлови:

• DSC_0046.jpg
      DSC_0046.jpg
      Големина на фајлот:
      37,8 KB
      Прегледи:
      270
  16. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Облечи се, сликај се и постави на модни критики, па ќе видиме најдобро како е ;)
    Што се однесува до карминот, можеш црвен, бидејќи немаш ништо црвено, а црвено со златно одговара. Што се однесува до косата, доколку ти е пуштена што ќе ти се обетки?Можеш само ланче да носиш

17. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Што му ја ептен умисли? Значи фустанот+златните штикли+златното ланче, ти е веќе средено. За обетки такви не, за со таквото бисерно ланче само ист тип на обетки, средна големина на бисери, не чисто мали. За фирзурата, никаква виткана, никаква пуштена, туку како што и првично сакаше, истата како на девојката. И во однос на карминот, крем. Многу повеќе ќе дојде до израз елегантниот гламур и главната улога ќе ја носи комбинацијата. Повеќе се ќе биде истакнато. Со црвениот само устата ќе ти биде обележана, и нема да биде толку интересно. А и плус, денеска без разлика што и да е, сите ставаат црвен кармин, и ќе дојде баш веќе виден потег. А и каква е таа логика ако немаш ништо црвено, стави црвен кармин?

18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.325
    Допаѓања:
    17.883
    Да и јас синоќа се мислев, крем ќе си купам кармин, поубаво ќе стои, пробав со црвен, некако само устата се истакнува, а за обетки ако не такви тогаш какви да носам, не може без обетки? пробав со ланчето и фустанот и едни обетки така долги и црни - не стои, ептен се двои :?: дај постави ми слика. А за косата ќе видам ако успеам да ја направам така арно, ако не ќе ја пуштам. Замарам малце на темава, ама ми треба совет :) стварно сакам да се средам тип-топ :lol:

19. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Не не долги црни обетки воопшто нема да стојат, пред се на такво ланче, долги обетки не. Eве нешто вакви:
    Или наједоставни бисерни обетки. Ако пак не, можеш и без обетки. Што се однесува до косата, пак ќе речам, ни пуштена ни виткана. Ако не можеш да ја направиш како на девојката, тогаш пробај со некоја поедноставна пунџичка, односно соберена.

20. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.269
    Мислам дека нема потреба да ставаш долги обетки, некако ѓердан со долги обетки ми е премногу, јас повеќе сакам едноставни но елегантни работи не ми се допаѓа кога ќе видам некој Накитен од глава до пети а за косата може таа од сликата убаво ќе изгледа :)