Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    devojki izvinete za fontot neso ne mi e ok kompjuterot :)bi bila blagodarna ako mi predlozite nekoj model na fustance za na svadba mi e imam bordo spic stikli samo za kombinacijata :)

2. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.269
    Мислам дека добро ќе стои со кремастите штикли, такво плико и безбојни хулахопки :)

На curious-doll му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    437
    Доколку веќе си одлучила да ги носиш кремавите салонки тогаш земи хулахопки во крм боја за да не се отргаат салонките од комбинацијата.Доколку сметаш дека подобро би ти било црни хулахопки тогаш земи си со себе ( ако имаш ) крем рачно ташниче.Или пак веќе за да не комплицираш земи си црни салонки,па овие новиве во друга прилика ке си ги носиш. :D

На curious-doll му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Имам ваква иста сукња но никако не можам да ја искомбинирам, а да не изгледам премногу елегантно, Сакам повеќе да биде штосно. Ај помош со некои идеи од глава до пети :)

Прикачени фајлови:

5. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    ovaka neso bi nosela? :?: :?:

Прикачени фајлови:

• 1.JPG
      1.JPG
      Големина на фајлот:
      19,6 KB
      Прегледи:
      416
    • 2.JPG
      2.JPG
      Големина на фајлот:
      18,3 KB
      Прегледи:
      404
    • 3.JPG
      3.JPG
      Големина на фајлот:
      20,4 KB
      Прегледи:
      404
    На eliesaab и LusySkyDiamonds им се допаѓа ова.
  6. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Еве ти инспирација:
    Moжеш одоздола да ја ставиш

На eliesaab, LusySkyDiamonds и Agrona им се допаѓа ова.
  7. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148

8. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    LusySkyDiamonds
    Убава е суќната, многу ми се допаѓа. Зрачи со елеганција, модерност, класика. Би ја носела во милион комбинации. Но веројатно како и тебе, би ми претставувало предизвик да ја искомбинирам во поопуштени комбинации. Мислам дека тоа што пречи во полесно комбинирање е нејзината должина. Моделот е многу добар, молив суќните се значително модерни. Од горни работи можеш да ја комбинираш со :
    - пепелум маичка, корсет, обична на кратки ракавчиња, кошули во бои, бела кошула + нежно ланче, кошула со изразена јака + ланче.
    А на нозе, би можела да носиш:
    - салонка, шпиц штикла, чизмички до глуждови, балетанки, оксфордки.

Сликите кои ти ги прикачиле форумките погоре, се навистина добри. Идеите се оригинални и уникатни, ми се допаѓаат сите.

9. AquaBlue

AquaBlue Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    571
    Не знам дали ја погодив темата..
    На 4ти сум на роденден и кршетвка, во ресторан. Е сега поим немам што да носам, дали фармерки и кошула, или пантолони со висок струк и кошула, фустанче... Секој предлог е добредојден. :)

10. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    AquaBlue Зависи каков стил преферираш,поедноставно,елегантно...
    Немаш напишано ни модел, ни боја на гардеробата што си ја зела како потенцијален избор,па не можам многу да ти помогнам.Ако можеш да ставиш слики,би биле добредојдени.
    Јас би ти препорачала панталони и кошула во комбинација со чевли и плик-ташна.Ако имаш долга коса,може да ја собереш во низок кок.За накит не можам да ти дадам совет,бидејќи зависи од повеќе работи дали и колку ќе ти биде потребен во комбинацијата со облеката.Поздрав

11. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Некоја поинаква идеја како да комбинирам црно shift фустанче со текстура. Еве вакво како на сликата со кратки ракави е, друга е текстурата.

Монотона ми е комбинацијата црни хулахопки, црни салонки, златен часовник/накит.
    Сакам некако поинаку да го комбинирам.

12. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Предложете ми некои интересни комбинации со фармерски кратки пантолчиња,но секако да е прикладно со времево.Би одело за ова време ? :?: :^)

13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Не, фармерки кратки панталончиња се за летно време, а сега колку и да е топло, не ти препорачувам да ги носиш. Се е прашање на вкус, нормално, ама мене искрено евтино ми делуваат комбинациите со краткиве панталончиња и некои дебели хулахопки или па уште полошо мрежасти.
    Чувај ги за лето, мој искрен совет.

Најдобар разбивач на монотонија на црн фустан за мене е прештосен накит во дреч бои.
    Убав пример за тоа покажа Вергара на Глобусите, мене ми беше интересна, отскокна од она правилото за комбинирање на црно со елеганција, минимален накит или што викаш ти златно.
    Она носеше тиркизно, но ти не можеш и со друга повоочлива боја, не мора по секоја цена да е тиркиз.
    Јас би одела за виолетова, онаа циклама боја и ташна во иста боја а црни чевли и безбојни хулахопки.
    Црни чевли од принцип што немаме сите различни видови на чевли во сите бои, инаку супер би било долку имаш накит и чевли во иста боја.
    Сега се зависи каква е текстурата, тука може да те ограничи доста за тоа каков да биде накитот, јас би ставила некој голем, statement ланче и слична алка, или пак некој интересен прстен или најпамето задржи се само на ланчето, со никаков дополнителен накит. Ташнката нека биде мала и елегантна, не мора плик, според мене подобро би било да биде од оние тркалезните заоблените, отколку плик. Се разбира се зависи од тоа колку ти е битна прогодата и колку имаш да одвоиш за се ова да го ускладиш.

После можеш да одиш на една поелегантна верзија со бело, јас сум љубител на црно бели комбинации, најмногу на свет иаку да признавам можат да бидат малку досадни и пречести во задње време, ама тоа не значи дека ако правилно не се искомбинира не може да биде интересно.
    Доколку имаш бели чевли можеш да го носиш со бело-црна ташна, со минималистички накит, дали бисери, дали циркони, зависи од вкус и желба. Јас и во вакви комбинации со бели чевли би носела дреч накит и ташна во таква боја, зашто сакам 3 бојни комбинации многу.
    Или оди на крем елегантни шпиц чевли со крем ташничка, ма да мене и тоа ми е веќе видено и досадно.
    Ако си љубител на црвено, морам да се согласам дека црно и црвено одлично одговараат, колку мене да не ми се допаѓа, знае да биде бомба комбинација.

На rainlover и tea4e им се допаѓа ова.
  14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Се согласувам со погорното мислење треба да искомбинираш со некоја по воочлива боја и тоа да биде искомбинирано пр. розев накит со розеви штикли или ташна,така да има нешто во пар.Но мој предлог е и бидејќи фустанчето е така празно да ставиш дебел(не претерано многу) каиш во било која боја ама тоа било која боја не значи да ставиш нешто што ке е тотално аут од комбинацијата. :)

15. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    tea4e
    Се сложувам со Хипстерка. Фармерските кратки пантолончиња се летно парче. Иако многу блогерки ширум светот ги препорачуваат и за овој период, сепак, мене ми се многу lame. Чувај ги во лето.

rainlover
    Доколку има принт фустанчето, а не е толку забележлив, јас би ти препорачала да избереш дизајнирани хулахопки. Имам забележано прекрасни принтови на Пенти. Одбери ти, дали сакаш нешто по детско (не буквало) со ѕвездички или срциња или точки, или некои поелегантни, што имаат принт по должина на ногата или некои изврени линии. Мене ми текна една комбинација, со бордо хулахопки, чизмички до глуждеви црни и капут. Целиот изглед можеш да го зачиниш со впечатливо ланче, од типот на Хурем султан оние што се. Не би ти препорачала каиш да ставиш, некако ми се ван мода каишите. Друга комбинација е со две бои, односно, чевлите на пример да бидат кремови, а ташната кафеава. Можеш да експериментираш со боите, слободна година е.

На rainlover и tea4e им се допаѓа ова.
  16. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Еве ти инспирација:

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Какво ланче можам да комбинирам со ролка?

18. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    И јас тоа сакав да прашам, и не само ланче, било што? :?: Инаку црна е мојата ролка.

19. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Дечки купив ваква форма на сукња.подебел материјал е,тегетна со мали бели цветчиња.
    Би сакала да ја комбинирам со тегетни чизмички(како на сликата),и кафеаво кожно палто + крзнен елек.
    Би изгледало убаво? :)

Прикачени фајлови:

20. Roxana

Roxana Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    71
    Јас мислам дека без елекот ќе биде подобро, другото е супер :)

На sadgirl21 му/ѝ се допаѓа ова.