Имам краток фустан со еден чипкан ракав и штикли во истата боја. Осветлувањето ми е катастрофа, бојата е речиси иста како сликата од штиклите, светло чоколадно кафена, фустанчето искочило потемно. Сакам да го носам на свадба, па барам некој повпечатлив накит за него. Знам дека златен накит е очигледен избор, ама не сум фан на златната боја, па барам совет за нешто друго. Се мислев да барам крупно ланче и долги обетки, ама ми треба совет за бојата.
Златно најдобро би се вклопило. Или како за промена,и разбивање монотонија,можеш да додадеш и накит во тиркизна/ментол боја или праска боја.
Девојки ми треба помош од вас дали одговара оваа комбинација , сукнава на сликава скај и проѕирна маичка исто така широка , не е многу но сепак не е во тело . Заедно со ланчето . Што мислите ?
Ако ставаш веќе ланче како што рече сакаш покрупно немој никако да ставаш и долги обетки, одбери или едното или другото, заедно двете во комбинација многу натрупено и невкусно изгледаат, а јас би ти препорачала да носиш обетки повпечатливи и алка, инаку за некоја друга боја освен златно на кафената мислам најубаво би одела црвена бордо, праска, смарагдно зелена, нешто кремаво
На кафеавата боја дефинитивно најповеќе одговара златен накит мислам неизбежен е све друго мислам дека би било погрешно искрено специфична е бојата ако размислиме малку повеќе затоа ќе ти предложам да не експериментираш со тоа...И немој те молам ако ставаш крупно впечетливо ланче да ставаш и долги обетки мислам ту мач е како елка накитена ќе бидеш одлучисе или ланче или долги обетки едно од основните модни правила е тоа,ако се става впечатливо нешто на вратот обетки не се стават или нешто ситно дискрено ама мислам дека ни од тоа нема потреба и обратно ако носиш впечатливи обетки не се носи ланче ќе изгледаш како некоја ЏУНџа не не не и не...Според мене најдобро тие впечатлив ѓердан каде што преовладува златна боја на него,а можи да разбиеш монотонија ако има и нешто малку бело на ѓерданот...
Лично го почитувам тоа правило, и благодарам многу на советот. Малку лошо се изразив, мислев на впечатлив привезок на долго ланче, нешто во овој стил (баш ова на сликата не ми се допаѓа, ама чисто како пример) ... И затоа сакам и долги обетки. Обично ланчиња не носам, најчесто комбинирам обетки со каиш, но не сакам да носам каиш со ова фустанче и затоа помислив на такво ланче. Изгледа најдобар избор ќе ми биде сепак златно... Фала многу на сите.
не ти одговарат долги обетки ни на вакво ланче,ваквите ланчиња се повеќе за ваков стил како што има девојката на сликата,или јас би го ставила доколку носам пантолони некоја јака кошулка и салонка на нога,но за фустанот што го сакаш ти не едноставно ваквите ланчиња не одговараат на таков стил и комбиација,и не за долгите обетки во комбинација со вакво ланче пак ќе изгледаш накитена и без вкус или ланче или обетки...
Да се цитирам, сакам да прашам дали може да ставам црни хулахопки, и ваков облик црна ташна. Благодарам
Најдобро би одговарало со некои салонки и плико (црни, кремави, сиви), а од накит некоја алка и обетки со средна должина или помали, исто мислам дека подобро со нога боја хулахопки или црни, ама не од тие дебелите туку потенки
плисирана кратка сукна со што да искомбинирам...жолто-портокалова боја http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... =MAQGFR6Qy
Денес импулсно купив балетанка-патика. Тегет со бели точкички се. А поима немам со што да ги искомбинирам. Помош малку?