Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. minnie.m

minnie.m Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    372
    Со рамбовче и одозгора некое пролетно незакопчано џемперче (и двете во некоја неутрална боја) а долу некои поопуштени сандалчина на плута. Никако со шифон кошулче и салонки нешто такво.

2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Мислев со темно зелена рамбовка и бели балетанки само незнам колку ќе одговара така :)

На minnie.m му/ѝ се допаѓа ова.
  3. VigilentGirl

VigilentGirl Нов член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки :) специјално за да побарам од вас помош и го направив профило :))
    Епа вака..КАКОВ НАКИТ, ОБУВКИ, КАИШ, и ТАШНА/ПЛИКО би ме советувале за овој фустан (се работи за свечена пригода)?
    Со фустанот си одеше каиш бел со ЗЛАТЕН дел на преди каде се закопчува, но тој дел ми се скрши па затоа јас мислев да го направам следново:
    -ЗЛАТЕН каиш....знаете оние убавите :))
    -ЗЛАТНИ обетки
    -ЃЕРДАн..мислам дека нема потреба..така? :?
    -ОБУВКИ КРЕМ
    -ТАШНА/плико КРЕМ
    Any suggestions? :)
    П.С. КАИШ мора да има бидејќи има големи гајќи од страна наменати за каиш :))
    П.С.С. Ви оставам и слика од штиклите што планирам да ги купам..
    Ви благодарам однапред..убав ден :hai:

Прикачени фајлови:

4. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Обична црна суќна со висок струк?
    Кошулче некое од тие проѕирните? Ама па не сакам да ми се глеа прслук одоздоле, не ми е баш пријатно..
    Ако се виделе нешто може и да ми кажете каде да одам да видам/пробам :)

5. anste

anste Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    127
    Розев лелеав краток фустан со какви штикли да го искомбинирам?

На IvannaT му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Можеш со многу бои. Портокалова, црвена, бела, кремава... А и не мора да е еднобојна. Нека е карирано нешто, цветно.. ;)

можеш со маица одоздоле, ако се прозира кошулата ;) Мене убаво ми изгледа така, а и не е вулгарно.

Па можеш со кремави, розови, бели... Зависи каков стил тераш, јас би шарени. Ако носиш и болеро, ташна, накит или друг моден детал можеш во боја каква што ти е додатокот ;)

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Umbrella22, јас имам ваков модел на сукња, само кремаста со лилјакови цветови.
    Дека преферирам опуштен, street style, вообичаено си ја комбинирам со-бела кошулка, некоја маичка на кратки ракави едноставна со масовно ланче (вообичаено исто бела), тексас кошулка... :)
    Дека мене како мајца-рамбовка, воопшто не ми се допаѓа, би ти рекла да ја комбинираш со мајца на кратки ракави, а фино би било ако имаш таква, опуштена на едното рамо( се надевам ме разбра) :D

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.235
    Допаѓања:
    13.138
    Да си прашам јас :D

Дали слаби девојки можат да носат тесна суќна? :^)

зашто сакам да искомбинирам тесна црна суќна (која има црни хоризонтални линии) со кошула едната опција ми е цветна (темносина основа со црвени цветови и некое нежно ланче), а втората црна кошула (пробав да ја ставам во суќната,преубаво стои без ракави е, а за ланче еден покрупен ѓердан со златни и црни елементи. И со црни балетанки. Мене ми се допаѓа и на двата начина ама повеќе сакам со црно, ама се мислам да не изгледам премногу слаба :?: Ајде некој совет..... ако може некој и за шминка што би одговарало,зашто стварно немам никакви идеи :|

9. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Јас мислам дека ке изгледаш преубаво. И јас сум слаба па си носам кратко и тесно и преубаво ми стои, е сега твое е да одлучиш која комбинација ке си ја облечеш ;)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.269
    Јас би ти препорачала чантата и штиклите да се во друга боја, на пример бордо, тегет, бела, кафена и да има некој детал на обетките во таква боја :)

11. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    која комбинација би била подобра
    кремасто т.е шампањ боја на фустанот горе има како корсет тоа е како со циркончиња златна боја,напред краток од позади долг со штикли златна боја исто така на штиклите да има циркончиња, таква ташничка мала или пак црвени штикли, и црвена ташничка? се двоумам..

12. Mosquiita

Mosquiita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    663
  13. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Како прво сукната е мнооого убава како второ би ја искомбинирала со маички како на сликите но во бела,крем,розева,зелена боја значи какви бои има на сукната таква маичка можеш да комбинираш но еднобојна барем мене така ми е поубаво за да се смири малку цветниот дезен на сукната а можеш да носиш и корсети инаку одлично оди со салонки и плик чанта и веднаш имаш вечерна комбинација бојата на салонките и плик чантата зависат од тоа каква боја ќе ти биде маичката но крем боја на салонки и чанта чинам оди со сите бои :)
    ]

На Mosquiita му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    2.449
    Со некое нежно розево или тиркизно блузиче/кошулче.

15. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    4.076
    Zdravo devojki, si kupiv letni (orginal)kozni cizmi do pod kolena so otvoren prst, predlog so sto mozam da gi iskombiniram? Inaku bojata im e siva, za vecerno izleguvanje.

16. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.785
    Допаѓања:
    24.045
    Жени, јас скоро и да немам модна дилема, ама сега ме замислува малку времево.

Се надевам прашањето Е за тука. :D

Значи, поканета сум на прослава за матура утре од 18-21 часот.
    Со оглед на тоа што временскава прогноза ми кажува дека во тој период температурата ќе биде околу 20 степени, што според мене не дозволува сандали, се мислам дали воопшто да одам на таа варијанта оти гледам женскиве си почнале на боса нога уште од сега вечерно време по дискотеки. :^)

Дилемата е следна: Сандали и кратка сукња vs. салонки, хулахопки и кратка сукња. М?

17. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Senza.parole според мене најубаво салонки да си носиш. Мај е соодветен за сандали, да, ама не и оваа година. Јас би одела на салонка како најсигурна опција зашто времево е премногу непредвидливо. За еден саат може да се смени и може да заврне или да падне температурата. Ако си со сандали лом ќе се направиш и ќе смрзнеш на нозе. Секако, ти нема надвор на дожд да стоиш ама сепак, ме разбираш мислам. А и навечер знае да биде ладничко. Пред некоја вечер излегов со маичка на кратки и одозгора палто, смрзнав, а не па да си на сандали, боса. Е сега не знам и горе што ќе носиш ама палто и сандали мене не ми оди. Сандали ми одат на некоја блуза на кратки, прерамки и без палто, а со оглед на тоа што времево не е за со такви блузи пак не ти одговараат сандалите.

Штознам, мое мислење е ова, па ти одлучи си. :)

На sadgirl21 и senza.parole им се допаѓа ова.
  18. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Купив бел корсет и цветна црно-бела суќна за полуматура. Со што да ги искомбинирам? Каква ташничка, какви обувки? Хелп? :)

19. sunishella2

sunishella2 Нов член

Се зачлени на:
    19 мај 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Како да ги искомбинирам фустанчињава?

Фустан број 1:

На првата слика е фустанот од позади, на втората монистрите кои се наоѓаат во пределот кај рамената:
    (отворете ја сликата во ''NEW TAB'' за да ја видете целосно)

Мислам дека фустанот подобро изгледа со колан. Можам да ставам било каков, со било каква големина и боја која би одговарала.
    На пример:

Фустан бр. 2:
    Фустанот е во нежна розе боја. Не знам дали да му ставам некој детал или колан за да ја разбијам монотонијата.

Отворена сум за какви-било идеи кои би ми помогнале. Доколку е потребно ќе пресликам.
    Кој фустан би го одбрале за полуматурска вечер?
    Кој фустан како би го искомбинирале? (накит, обувки, било-какви додатоци и боја на истите)

Желба ми е (кој фустан и да го носам) да биде комбиниран со балетанки. Не носам штикли.
    Ве молам да ми дадете идеи.

20. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    76
    ^^ Првиот тиркизен фустан со жолти балетанки и жолта ташничка , или со златни.

На sunishella2 му/ѝ се допаѓа ова.