искрено мене ми се премногу спортски за на свадба. Добро сваќам дека си 14год ама сепак е свадба. Знам дека сакаш да не изгледаш сериозно ама денес има многу цветни фустани кои со коланче ако се наберат одговараат на секој број. Претпоставувам дека си многу слаба па тоа ти е проблем. Ама сепак мислам дека ако малку прошеташ ке најдеш нешто.
Summerlover, извини, ама ич не ми се свиѓаат тие. А и кај нас нема такви. Kolovoz, и тие со коланчињата ми се големи. Во секоја продавница има такви, сите ги пробав, големи ми се. А и ниска сум (146цм), така да нема фустан за мене. Значи, овие се спортски, знам и самата тоа. But, help ? Поима немам ни што, ни со што да искомбинирам.
Сликите ги поставив за инспирација и како пример нешто што вклучува кратки панталони а да е соодветно за пригодата, односно да кажам дека треба да биде елегантно, а не како комбинација на сликата што ја даде
За фустанчињата, побарај поголеми броеви од детски модели, ќе најдеш. Исто така можеш да земи вакви шорцеви(слични црни има во Страдивариус) и во комбинација како на сликата супер ќе биде. Или пак облечи сукња и искомбинирај ја со корсетче Спојлер
nevermet18 јасно е дека си гранична возраст мала си за нешто елегнтно ама фармерски немој молим те, се знае приликата е свечена небитно колку ти е близок тој што се жени/мажи мораш нешо посвечно да избереш, суќничка барем можеш да најдеш, барем некква од оние устело (пенсил) сигурно имаш ако не лесно се шијат за еден ден готова е, од тука натаму е лесно кошулка, маичка за искачање било каков топ со впечатлив накит решен проблем
Idniot mesec sum na svadba, dajte mi predlog za fustan ne mnogu svecen bidejki sme leto no ne i sekojdneven, od boja sakam da bide praska boja ili bebesko rozeva. Fala odnapred.
Имам ваква блуска, само наместо црно, има сини шарки. Со што би можела да ја искомбинирам, освен со панталончиња? Спојлер
Јас си направив една комбинација со сукњата која ја имав пред тоа постирано во темава Дали би одговарало со оваа кошулка(во живо потемна жолта е) и ова ланче и теѓет ташничка иста боја како на ланчето што има сликата од сукњата е од интернет зашто јас кога ја сликам излегува сина Спојлер
Еве по некоја комбинација Спојлер Можеби и од ова ќе добиеш идеја http://www.youtube.com/watch?v=BZjrCEiNqUM
Мене пак искрено не ми се допаѓа комбинацијата на жолтата кошула и зеленото здолниште. Кошулата во комбинација со ланчето ми е убава,но ако сакаш да носиш сукња мислам дека со жолта кошула никогаш не можеш да погрешиш со црна сукња, можеш со темно сина сукнња (баш ќе оди убаво со ланчето) и можеш со фармерска.