Што знам мене не ми е лоша, ја замислував далееееку поширока, знаејки колку широки јакни носеле нашиве Нека се подзатопли деновиве и земи си ја, не ја закопчувај, откопчана, со марама и подвратени ракавчиња онака нагоре стави ги, доле фармерчиња и топ. Јас би ја носела А и јас го имам истиот проблем со работите од мајка ми, се е со потпунки, се е широко, тесно и струкирано ништо јок, а посебно со сукњите сите имаат глупа должина меѓу глужд и коленици, должината што ич не ја сакам а и како вреќа се
ако навистина сакаш да ја носиш можеш да ја носиш откопчана мислам дека многу поубаво ќе изгледа одздола на пример можеш да облечеш некоја малку подолга интересна маичка и со некои фармерки и на нозете чизми или патики
Јас и ги извадив потпунките. Роси пробај и ти многу лесно е час по лп Ај ќе пробам некоја комбинација, ако иде добро, ако не пак ќе ја вратам во нафталин
Сум вадела потпунки, лесно е тоа, сум кратела сукњи, ама абе едно нешто да имаа тесно, се широко многу, се некако без форма, ко да пропаѓале во алиштата
Ајде сега вакааа, имам хеланки (кои ги имам облечено само 3 пати, а не знам зошто). Не се обични, ниту од оние кожни/лаковани... нешто измеѓу се (барав на нет, ама не можев да најдам). Еве нешто слично колку да си претставите . Црни се значи, и сакам да ги искомбинирам, со црни чизми (нешто слични се како на Росонерка во првите постови што ги постираше во Храбрите феминки (уште на почеток).... И со друго што? Црно сако со подвиткани ракави? Ама блузичка нешто не знам каква... Некоја марама...? Па и не сакам цееела да сум во црно, цела затворена.... и сакам нешто со вакво баретче да искомбинирам Оваа од десно што е, такво е капчето(само црно е моето).... Ајде хелп жени. Ме разбравтеееее уствари што сакам?
Ќути, кога ги гледам сликине од млади кога биле, они греота едвај 50 кг. а алиштата ко за 100 кг. Среќа мојава некои раноти не ги следела слепо, па има тук-там по некое тесно. Аууу каков фустан имам, ала Одри Хепберн само да го пронајдам точен ми е
Бројче хеланки, чизми, сако и подолга блуза одоздола. Каква имаш сега не знам. Ама знаеш дека не сакам јас газот да се гледа на хеланки, па така јас би одбрала подолга, а боја бела со риги, жолта, црвена ... ма каква сакаш да разбие монотонија. Никако црна, никако. Па и клот обична бела ќе е пак досадничкo, глеј нешто во боја или со шара. Ако имаш на риги блуза подолга уште поубаво. Или туника некојa па и шарена да е. На црно се одговара, само не се затварај цела во црнило. И супер ќе е со кожна јакна, која и боја да ја имаш сеедно
Бројче јас би ги комбинирала со некоја интересна подолга блуза, по можност со голо рамо. Со големи обетки и да можеш капче да си ставиш.
Марамаа (пак јас ) баш е убаво јакничето нема везе што не е струкирано, ја би го носела дефинитивно А и да, дефинитивно носи ја откопчана Види тука ѕирни - не се струкирани воопшто а баш се супер искомбинирани Спојлер
Ама има еден мааал проблем, што не се долги значи хеланките, а не доаѓаат ни тричетврт , само со чизми можат да се носат, за да не се гледаат до каде се (абе зошто сум ги купила во тој момент кој ме знае , уствари само тие ми беа точни, останатите долги што беа, ми беа големи )... Ајде ќе направам некоја комбинација, фала ви жени што ми дадовте по некоја идеја
Епа тогаш внимавај да биде нешто што ќе се вклопи и со чизмичките Ајде не се сомневаме во тебе ние дека имаш сенс за мода..баш сликни ја комбинацијата ако сакаш да видиме што си одбрала да носиш Еве нешто со чизми ...
Колку сезонава е актуелна белата боја на мантил Имам еден бел мантил, неможам да најдам баш соодветна слика, ама вака нешто...
Беж, кремавата и прљаво белата боја е секогаш актуелна. Делува отмено и нежно, а оваа сезона особено. Воопшто да не се мислиш за мантилчето, тотално е ИН -- Мотиви ---Манго ---Манго
Скроз бело е За прљаво бело, беж, кремаво не се мислам. Вака да не изгледам како да работам во болница. Инаку е штосно мантилчето, само отсекогаш ме двоуми неговата боја.
Епа добро, пак можеш истите комбинации да ги правиш како што би го носела кога би било кремаво. Немој само со црно да го комбинираш. Мене воопшто не ми се допаѓа комбинација бело одозгора на црни панталони или сукња. Гледај со кремави нијанси комбинирај го, не мора да има контраст на боите, нема да се утепаат нијансите ако го освежиш со некоја шарена марама.