Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Со што би ги комбинирале кошулкиве? Не се струкирани и се со долги ракави. пр. Џемперче, блуза во какви бои? Може и слики од комбинации.
    Тенк ју.

Прикачени фајлови:

• IMAG4844.jpg
      IMAG4844.jpg
      Големина на фајлот:
      156,4 KB
      Прегледи:
      202
  2. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    За розевата многу убаво би било ако ја носиш со џемперче со розева пастелна боја.

На Sweety-Tweety му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bussines-woman

bussines-woman Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    63
    на сликата боите се обратно (кошулата е бела а џемперот е розев) па може да ги искомбинираш обратно - розовото кошулче под бело или светло кремаво џемперче. Ја обожавам таа комбинација :)

Прикачени фајлови:

На Sweety-Tweety му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074

Не, крзното ти е дел од зимската гардероба, а балетанките се за на лето така да воопшто не одговара.
    Гледам девојки така облечени низ град и верувајте дека ептен лошо изгледа, исто ко сандали да облечеш со бунда, не не!

На vickyy90 и Elence93 им се допаѓа ова.
  5. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Sweety-Tweety - Со џемперчиња во бела боја, кремова, светло виолетова, жолтата можеш со тиркизна(светла), светло сина, а розевата со потемни нијанси на црвена и розова.
    На оваа комбинација убаво би стоело бело џемперче, кафеаво, дури јас би го носела и со темно сино фармерска боја џемперче.

vickyy90 - Се сложувам со мимс, мене не ми стои. Некако ми се различни поими многу, подобро носи оксфордки нешто, ниски чизмички со штикла мала, така нешто, но не со балетанки.

smailing - Мене блузичката ми е многу casual за изглед со штикли. Подобро носи некое корсетче, кошулче, кошула + сако, некоја друга маичка која е по елегантна, а сепак не премногу.

На vickyy90 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.402
    Допаѓања:
    126.763
    За нецел месец сум на свадба,блиска свадба,но несакам свечени фустан со циркони такви работи.Нешто едноставно а елегантно.Совет,слика???

7. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.487
    Не сум сигурна дали сакаш толку едноставно,но мене ми се допаѓаат овие фустани подоле и баш се за сезонава.Првото и последното моделче мислам дека се најприкладни за свадба,второто мене ми е накај кежуал но мислам дека ако се добро искомбинира може да пројде.
    Еве,види :)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    ^ Јас пак сум насвадба на 1 ноември. Исто како тебе, не сум љубител на шљокици, циркони и други светлуцави работи, па затоа одбрав припиен корално-портокалов фустан до над колена, со гол грб и карнери покрај отвореното.
    Мој предлог е да носиш едноставен фустан со впечатливо ланче или чевли. Вчера бев на свадба и исклучително ми се допадна една девојка која носеше кралско сина боја фустан со V отвор и преубаво ланче, целото со цветови. Целиот изглед и беше збогатен со кремови штикли, ниски и шпиц, и кремов плик.
    Незнам колку си љубител на суќни долги, ни каква градба на тело имаш но мене ова ми е прекрасна комбинација за на свадба. Можеби маичката е малку прекежуал, но секогаш можеш да одбереш друга маичка која повеќе ти се допаѓа.
    Оваа комбинација исто така ми е прекрасна, само што наместо фармерки би носела повечена пантолона, бела или кремова. Многу елегантна комбинација за оние кои не се љубители на фустани и суќни.

Во споилер повеќе сликички:
    Ваков модел на фустанче или сличен, со кремови или бели шпиц штикли, со кремов плик.
    Со црвени штикли со платформа, црвен кармин и црн плик.

9. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    322
    Кафеави пантолони и кремови штикли со што да ги искомбинирам?Иии каков накит,ташна и други додатоци?Фала однапред :) :)

10. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    малечка Еве ти некои предлози што мене ми се допаѓаат а се надевам дека ќе ти послужат барем малку

Прикачени фајлови:

11. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.157
    Ми треба за на свадба да искомбинирам, значи салонкиве и здолништето ги имам. Сега ми треба идеја за блуза, боја каква? И бидејќи заладува, а свадбава е за едно месец дена одозгора што? Капут не ми иде на тие салонки. Кажувајте нешто друго

Прикачени фајлови:

12. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Убава е сукњата а и штиклите.Со нив според мене оди кошула на долги ракави секако во бела или крем боја како делот на штиклите . Според мене бидејќи е ладно и сега а камоли за еден месец елегантен црн или крем капут многу би одговарало.Но ако несакаш тогаш мислам дека и ваква елегантна кожна јакна или пак крзнена бунда.

Прикачени фајлови:

На Agatha му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Elena-123 - Бела кошулка и темно плаво сако или кремово сако. Би ти предложила црно, но мене многу не ми се допаѓа црно и кафеаво заедно. Добро, има комбинации каде што одговара. Исто можеш со морнарска блуза на долги ракави, една професорка така се носи, многу убаво изгледа. Можеш со друга боја на кафеаво, нијансирај го кафеавото.

Agatha - Суќната е многу убаво, прво! Инаку, наместо капут можеш нешто како мантилче кремово, или сако некое. За блуза би ти препорачала ако имаш пепелум блуза црна би можело, бела, кремова исто, светло розе. Можеш некоја блузичка со карнери доле, некој нетипичен модел на блуза.

На Agatha му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    322
    Мхмм..Супер,Фала за помошта ;3 :*

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  15. radiant

radiant Нов член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    15
    Сликите се за панталоните во кежуал комбинации :)

16. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    322
    Фаала!
    Пантолоните ми се во боја исто како на втората слика што се,па ќе ја искористам таа комбинација а и другите не се воопшто лоши!ти благодарам!! :$ :*

17. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    хелло, како сте? ме нема долго време знам ... си спремам алишта за понеделник за школо и сакам да ве прашам за следната комбинација дали е добра: црни обични хеланки, блуза малку подолга и долу има такви светкавки, црна ташна, црни патики и марама со светкави која малку како зелена доага. добро е или да сменам нешто?

18. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    и тексесно палто :) (него сум го заборавила)

19. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    322
    Според мене,супер ти е комбинацијата..А за подобра,ако не ти е црна блузата стави црна марама..Топ ќе бидешш <3

20. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    eloves - Што толку потресување за нашколо, еве незнам. 4та година сум, станувам наутро и што прво ќе фатам тоа облекувам. Сега светки, незнам што незнам како. На цела комбинација јас би рекла место патики, чизми да носиш. Помалку светки, подобро само туниката или само марамата.

На Abeja и mims-89 им се допаѓа ова.