Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. Vertigo TJ

Vertigo TJ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    779
    Aко почнува од колена ќе ти биде полесно за одење, во спротивно, ако се шири пониско од колената, нема да можеш да чекориш.

На mia993 и evasonce им се допаѓа ова.
  2. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Па све зависи и од моделот на фустанот,каков е горе,а и од каков материјал е.Но мислам дека повеќето ги прават од колена надоле или пак сум гледала и малце под колено да почнува проширувањето.
    Еве ти неколку примери на таков модел на фустани од каде им почнува тој дел.

Инаку @sinorinJa за твојата висина ако сакаш долг,пробај ваков модел каков што шие evasonce,мислам дека би стоел убаво.А долги,па пресечени кај струкот и доле пошироки не стојат баш на пониски.Гледај да е потесен и да е некој модел што ќе те издолжи.А избегнувај да му е горниот дел како топ,подобро да е на прерамки.
    А можат и Ким и Ева Л. и ред др како нив да носат долги фустани,кога не им стојат,ретко на кои.Барем според мене,не.Кога и да сум ја видела Ким во долг фустан не ми се допаѓало како и стои,можеби само еден или два модела,што навистина ги погодила за нејзината висина.

Мислам дека секој треба горе доле да се труди тоа што го носи да му стои пред се на неговата фигура и да носи парчиња кои ќе му ги истакнат убавините што ги поседува,а не да му ги покрива и уште толку да изгледа неубаво целокупниот изглед.А мааните секако да се труди да ги сокрие :),што на жалост ретко кој го прави тоа денес.
    Кога ќе видам некои девојќи облечени во нешто што воопшто не им стои,па уште и сигурни во себе дека им прилега одлилно,ми се темни (facepalm)Без разлика на височината ,на килажата или пак на фигурата на телото.

Прикачени фајлови:

Последна измена: 5 јануари 2015
    На jelly888, Marossa, mia993 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    @Miranda nemas poum kolku mi pomogna zlatna si... gotovo mi tekna od slikite ustvari kako triagolnici ke pocnuvaat od koleno i se sirat do kraj na stiklata...fala fala fala najvise fala... dobra nok.

На mirandaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    Blagodaram @Vertigo TJ mi tekna vo pravo si fala ti najmnigu...

5. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Devojki gi citam komentarive I prasanjata I site se vrtat okolu crnata boja..crno fustance, crni stikli.. ima prekrasni boi za ovoj period od godinata prestanete da se kriete zad crnata..samo mal predlog :(

На jelly888, joy1 и mirandaa им се допаѓа ова.
  6. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.585
    Нешто вакво? Од Pull & Bear го земав, може го имате видено, средна должина е, над колената.. Funktional-Leopard-print-coat2.jpg funktional-leopard-fur-coat-pic60422.jpg

7. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.026
    Допаѓања:
    52.088
    Со оглед на тоа дека има прилично впечатлива шара, јас би рекла со нешто неутрално и едноставно. :)
    Оди и со фармерки и маичка, и со фустанче. Само не претерувај за да не ја пренатрупаш комбинацијата.

На jelly888, blueeparadise и mirandaa им се допаѓа ова.
  8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Ако не се лажам имаш 15-16 години, сметам дека ова е парче кое одговара за некоја повозрасна личност, а не за тинејџерка. Тоа е моето мислење.

На mims-89, blueeparadise и Paula1.-P им се допаѓа ова.
  9. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Jas imam nesto slicno ama kratko paltence od sinteticka jambolija (isto kako tvoeto ama kratko, so kais na struk). Go nosam so crni pantaloni i crna bluza, ili so kremavi pantaloni i bluza. Imam custvo deka samo po sebe e dosta upadlivo, nemam potreba da mesam drugi boi. Ako nekoj ima druga idea, neka kaze.

На joy1, blueeparadise и mirandaa им се допаѓа ова.
  10. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.585
    Ви благодарам за советите, точно впечатливо парче е и не знаев баш со што да го искомбинирам, а да не изгледа пренатрупано. Инаку, 18 имам ако менува нешто, и сепак купено ми е од продавница чија таргетна група се баш младите. :)

На Chocolate.me и mirandaa им се допаѓа ова.
  11. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Мн е убава бундичката.Со здравје да си ја носиш.
    Инаку се сложувам,бидејќи е повпечатлива најубаво комбинирај ја со еднобојни парчиња.Во зависност дали е за денска или вечерна комбинација.Преку ден можеш со убави фармерки кои можат да бидат и поткинати и убава блуза.И додади убав шешир и ќе бидеш вистинска дива!
    А за вечерни можеш со некои кожни хеланки/панталони или пак кожна сукња со горе еднобојна кошула или блузичка.
    А и фустанчиња исто.Во било која боја можеш.Црно,бордо,црвено,крем,кафеаво,само да не бидат со некои дезени.Подобро еднобојни.

На joy1, blueeparadise, MiaNmaR и 2 други им се допаѓа ова.
  12. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Jas imam 3x18 i go kupiv pred 3 god vo prodavnica za sekoja vozrast. Go nemam 3 pati obleceno, zosto e po vpecatlivo. Devojceto podole dava sugestii, ke probam mozda ke mu najdam poveke namena.

13. glisa

glisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    155
  14. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    1.595
    Девојки вакви си купив од Аванти.И ваква јакничка.. Е,сега за во школо дека сакам да го носам тоа,ама нема да одговара со ранецот што го носам секогаш (розев),а ташни па не носам.Сакам да прашам,што мислите вие таа комбинација,со каков canvas backapack би одговарала? Нешто слично на овие canvas.[​IMG][​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Девојки во дилема сум на армас сум во понеделник па сакав нешто посвечено е сега еве овој фустан на сликата се двоумам дали да го облечам бидејки некако летно ми стои бојата . Што велите вие да дали би личело ваков фустан во зима или не . И фустанот е долг. ?? 10359149_10202355060866846_8286423174888837520_n.jpg

16. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Да,баш би одговарало убаво оваа јакна и чизмички со вакви ранци.Убаво би било ранчето да има или повеќе крем нијанси или маслинести како јакната.
    Баш убава комбинација за во школо.

Јас сум мн против тоа да се носат вакви летни фустани сред зимо.
    Јас не би облекла.А и бојата доле му е неонска,летна и воопшто не ми одговара за овој период.
    Подобро искомбинирај некоја убава тесна сукња со повисок струк и кошула убава посвечена на долги ракави,одколку вакви летни фустанчиња.

На Avenged му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    @PinkGir123, јас се сложувам со мислењето @mirandaa, овој фустан е многу летен. Па со тоа неонското па леле ич не ми одговара за во зима. Сигурно имаш некој црно кратко фустанче или некоја суќна комбинирај ја со кошула или лежерна блуза и сако.

На mirandaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    @PinkGir123 Изборот на моделот и бојата воопшто не одговара за посебни пригоди.
    Мој совет е да избереш нешто еднобојно,дискретно и едноставно, а да изгледа убаво и соодветно.
    Не мора да биде фустан. Може да направиш комбинација од кошула и здолниште или панаталони и некоја елегантна блуза во црно-бело издание.

19. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    @PinkGir123 Се сложувам со останатите.Самиот модел и бојата не одат за овој период.Се познава дека е летно фустанче.Подобро земи некое црно фустанче,или друго еднобојно,или едноставно искомбинирај кошула со пантолони или сукња.

20. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    фала девојкии не го носам тој фустан си купив црна сукна и бела кошула тоа ќе го носам

На Rose-tulip и mirandaa им се допаѓа ова.