Луѓе, дајте идеи за формална и озбилна облека. Јас сум навикната на фармерки и опуштени блузи или тексас шорц... Само да не биде фустан или здолниште.
Кинолошка изложба... нашиве судии повеќе ги оценуваат хендлерите (оние што го водат кучето во ринг) на место кучето. Така да, посериозно=поголеми шанси да освои кучето титула. Мислам дека ќе направам нешто како на втората слика.
@Papillon.Papi добри предлози имаш погоре, само јас би носела балетанки или евентуално чевли со полна пета.
@Papillon.Papi не дека си мала, тоа во ситуацијата е најмалку битно. Јас велам дека за секоја пригода има и соодветна облека, па така високи потпетици не се носат на ваков настан. Сепак ќе газиш и ќе трчаш на трева, ако не се лажам?
@Papillon.Papi епа тогаш сигурен избор ти се балетанки, некои поедноставни, една боја, без никакви детали како цветчиња, машнички и сл. Можеш панталони, а можеш и црни фармерки, има голем избор на така поелегантни, а сепак за твоја возраст. Мој совет е да гледаш работите да бидат што е можно поедноставни, без детали, циркони. Сигурен избор ти е некоја понеутрална боја на кошула. И со среќа на натпреварувањето.
Фала. Со слични парчиња какви што опиша мислев да одам, само ќе земам бели фармерки, црни ќе се поклопуваат со бојата на грбот на моето куче, а белите ќе го истакнат кучето. Некој тенок, елегантен каиш (може би кафеав) за да разбие монотонија и бела кошула. И, секако, едноставни балетанки.
@Papillon.Papi е да, заборавив на кучето, а го имам видено на сликите некаде низ темите, црно е. Кошула можеш каква сакаш, т.е. каква имаш дома, ако не си во план да купуваш нова. И стави часовник, посериозно ги сфаќам оние луѓе кои знаат колку е часот.
Фустанот е ист како на сликата само малце потемен и го комбинирав со тегет, мастило боја, а слика не ставам ради приватност
Во сабота сум на роденден кај внук на дечко ми(во игротека ќе биде)..сите негови роднини ќе бидат таму..и сакам да изгледам убаво..ама немам поим како да се облечам..помош женски Имам едни црни пантолони и сакам да ги искомбинирам со шпиц штикли (оние што се во мода денес, ниски ) Ама горе не знам што да носам...и накит и чанта и се тоа.. Сите ме гледаат каква сум, па сакам да изгледам добро
Jas stikli na rodenden vo igroteka ne bi nosela. Bi oblekla nekoe fustance do kolena i baletanki ili sandali na pluta. Ama ako vekje tolku sakas, iskombiniraj so nekoja interesna maicka (da ne bides mnogu formalna so kosula), crna tasna i nezen nakit, sitni obetki, lance.
@Oscar Lady и јас не би носела штикли. Сепак е детски роденден и цела фамилија ќе биде таму. Значи поентата не е да бидеш секси туку да си скромно средена. Исто и со маичката, би одбрала нешто позатворено, никако длабоко деколте.