Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    23.257
    Се пресменав панталони ќе носам а блузето е со еден ракав, другото е цело голо.

2. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Мене ми се допаѓа комбинацијата. Не би носела црни штикли, премногу темна ќе бидеш. Само мислам дека маичката е предолга за суќњата.

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    1.845
    Ке носам розе-златно фустанче и какво плико и штикли да си земам?

4. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    465
    Црно секако одговара, но мислам идеално би било бордо. Јас имав слична комбинација на фустанот (еве тука можеш да видиш слики http://forum.femina.mk/threads/Матура.206/page-120#post-2757713, нежно златен конец, го комбинирав со вино боја штикли и клач ташничка).

5. jl97

jl97 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    62
    Фустанот што сакам да го искомбинирам со нешто е скрос ист ваков само назад има црна мрежа е сега да ве прашам со што би го искомбинирале дали со лаче некое или пак некои големи обетки и пликче и која боја би ја искомбинирале ? фала однапред :D

На Majakisss му/ѝ се допаѓа ова.
  6. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    465
    @jl97 Обетки дефинитивно, ако ставиш и ланче ќе има премногу работи (и деколте, и странични исечоци, и мрежа позади), некои понежни долги обетки избери.
    За боја, ако е црн можеш буквално каква сакаш - златни или сребрени за класичен изглед, или некоја смарагдно зелена за гламурозен изгледа.

7. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    3.545
    Според мене со обетки поубаво би изгледало. За боја.. се' стои на црна има голем избор.

8. WildNightGirl

WildNightGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    96

9. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Steal-Eva-Longoria-Deadline-Los-Angeles-Zara-Yellow-Tube-Dress-1.jpg 4437041613_2_1_1.jpg Steal-Eva-Longoria-Deadline-Los-Angeles-Zara-Yellow-Tube-Dress-5-400x600.jpg Наскоро ме очекува свадба на блидка личност. Дилемата ми е помеѓу двата фустани кои планирам да ги комбинирам со крем салонки како овие на Лонгорија. И да ве молам поштедете ме од совети дека вакви фустани не се соодветни за свадба. Јас сум си скромен, старомоден тип кој не преферира фустани со опашки, шљокици, циркони и сл. Глупости.

Прикачени фајлови:

На Bozica1980, LittleChili, YoungandBeautiful и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Се мислам да ги купам од Шевињон, па со што би ги искомбинирал, освен со светли фармерки и светли маици/блузи?

imgrc0067406509.jpg

11. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Sfera А зошто не би биле соодветни за свадба?
    Инаку, јас би ти рекла жолтиот, бидејќи некако со бојата и чистата линија ми е далеку полегантен од бежот, кој пак ми е повеќе за некој пообичен културен настан, за преку ден, што дури може и со фармерско палтенце да се комбинира.
    @Marick14 Немој те молам :D Вери мач демоде!

На Bozica1980, Sfera и kjukli им се допаѓа ова.
  12. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Црно дефинитивно, или види некои убави златни сандали и плико ако најдеш, ама голем ризик е. Ај ако можеш сликни го фустанот, многу ме интересира каква е комбинацијата, ич не можам да ја замислам.

Сфера, и јас гласам за жолтиот.

На Sfera му/ѝ се допаѓа ова.
  13. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    @Sfera
    Жолтиот. Одлично изгледа со крем штикла. :)

14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Е не е демоде. Оди види во живо во Шевињон во Сити Мол и ќе видиш дека се добри. Друго е вака на интернет а друго е во живо кога ќе ги видиш.

15. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Многу се лоши

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  16. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    3.545
    @Sfera
    И јас сум за жолтиот, а и една од поомилените бои ми е во сезона на сонце, некако убаво истакнува. :D

17. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    1.160
    @Sfera дефинитивно жолтиот, јас сум заљубена во него, иако е едноставен, многу стилски делува не се мисли

18. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Па, веројатно затоа што многумина би ме коментрирале дека фустанов не ми е соодветен со улогата - золва, ама што да правам кога не преферирам шљокици, сатени, циркони...
    Девојки ви благодарам на сите и јас сум за жолтиот и веројатно ќе го искомбинирам исто како и Лонгорија.
    И да штом имам (y) од @Summerlover воопшто не му ја мислам :D

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  19. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @Sfera и двата фустани се ептен добри, ама баш чуден избор си направила. Жолтиот е баш впечатлив иако има едноставен крој и е еднобоен, додека овој другиот е баш романтичен. Мој совет е да го избереш оној што подобро ти стои на фигурата.
    И да, жолтиот би го искомбинирала со некои впечатливи чевли, како оние цветните од Nine West, сигурна сум дека има и поевтини опции.

@Marick14 едно огромно НЕ за неуспешниот обид на чевли / патики што-и-да-се! Ај што се демоде, ни кога биле во мода не ми изгледаат како добра опција. :rofl:

На Marick14 и kjukli им се допаѓа ова.
  20. Gerbera

Gerbera Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    773
    @Sfera драга искрено мене шљокици за нигде не ми се соодветни, не се мој стил. :lol: Може поелегантно да ти стои жолтиот, ама јас за мене (по мене идам оти не знам ти како изгледаш) би го избрала другиот, преферирам таков дезен, а и помалку јаки бои, преферирам во појаки бои да се деталите од облеката (накит, aceсоари итн.). Oва ако треба да се бира, двата се супер и се сосема соодветни и пристојни. Убаво да си поминеш. :)