Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Се пресменав панталони ќе носам а блузето е со еден ракав, другото е цело голо.

2. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Мене ми се допаѓа комбинацијата. Не би носела црни штикли, премногу темна ќе бидеш. Само мислам дека маичката е предолга за суќњата.

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    1.830
    Ке носам розе-златно фустанче и какво плико и штикли да си земам?

4. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    465
    Црно секако одговара, но мислам идеално би било бордо. Јас имав слична комбинација на фустанот (еве тука можеш да видиш слики http://forum.femina.mk/threads/Матура.206/page-120#post-2757713, нежно златен конец, го комбинирав со вино боја штикли и клач ташничка).

5. jl97

jl97 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    62
    Фустанот што сакам да го искомбинирам со нешто е скрос ист ваков само назад има црна мрежа е сега да ве прашам со што би го искомбинирале дали со лаче некое или пак некои големи обетки и пликче и која боја би ја искомбинирале ? фала однапред :D

На Majakisss му/ѝ се допаѓа ова.
  6. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    465
    @jl97 Обетки дефинитивно, ако ставиш и ланче ќе има премногу работи (и деколте, и странични исечоци, и мрежа позади), некои понежни долги обетки избери.
    За боја, ако е црн можеш буквално каква сакаш - златни или сребрени за класичен изглед, или некоја смарагдно зелена за гламурозен изгледа.

7. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    3.545
    Според мене со обетки поубаво би изгледало. За боја.. се' стои на црна има голем избор.

8. WildNightGirl

WildNightGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    96

9. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Steal-Eva-Longoria-Deadline-Los-Angeles-Zara-Yellow-Tube-Dress-1.jpg 4437041613_2_1_1.jpg Steal-Eva-Longoria-Deadline-Los-Angeles-Zara-Yellow-Tube-Dress-5-400x600.jpg Наскоро ме очекува свадба на блидка личност. Дилемата ми е помеѓу двата фустани кои планирам да ги комбинирам со крем салонки како овие на Лонгорија. И да ве молам поштедете ме од совети дека вакви фустани не се соодветни за свадба. Јас сум си скромен, старомоден тип кој не преферира фустани со опашки, шљокици, циркони и сл. Глупости.

Прикачени фајлови:

На Bozica1980, LittleChili, YoungandBeautiful и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Се мислам да ги купам од Шевињон, па со што би ги искомбинирал, освен со светли фармерки и светли маици/блузи?

imgrc0067406509.jpg

11. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Sfera А зошто не би биле соодветни за свадба?
    Инаку, јас би ти рекла жолтиот, бидејќи некако со бојата и чистата линија ми е далеку полегантен од бежот, кој пак ми е повеќе за некој пообичен културен настан, за преку ден, што дури може и со фармерско палтенце да се комбинира.
    @Marick14 Немој те молам :D Вери мач демоде!

На Bozica1980, Sfera и kjukli им се допаѓа ова.
  12. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Црно дефинитивно, или види некои убави златни сандали и плико ако најдеш, ама голем ризик е. Ај ако можеш сликни го фустанот, многу ме интересира каква е комбинацијата, ич не можам да ја замислам.

Сфера, и јас гласам за жолтиот.

На Sfera му/ѝ се допаѓа ова.
  13. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    @Sfera
    Жолтиот. Одлично изгледа со крем штикла. :)

14. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Е не е демоде. Оди види во живо во Шевињон во Сити Мол и ќе видиш дека се добри. Друго е вака на интернет а друго е во живо кога ќе ги видиш.

15. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.110
    Многу се лоши

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  16. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    3.545
    @Sfera
    И јас сум за жолтиот, а и една од поомилените бои ми е во сезона на сонце, некако убаво истакнува. :D

17. Agatha

Agatha Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.157
    @Sfera дефинитивно жолтиот, јас сум заљубена во него, иако е едноставен, многу стилски делува не се мисли

18. Sfera

Sfera Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    2.416
    Па, веројатно затоа што многумина би ме коментрирале дека фустанов не ми е соодветен со улогата - золва, ама што да правам кога не преферирам шљокици, сатени, циркони...
    Девојки ви благодарам на сите и јас сум за жолтиот и веројатно ќе го искомбинирам исто како и Лонгорија.
    И да штом имам (y) од @Summerlover воопшто не му ја мислам :D

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  19. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @Sfera и двата фустани се ептен добри, ама баш чуден избор си направила. Жолтиот е баш впечатлив иако има едноставен крој и е еднобоен, додека овој другиот е баш романтичен. Мој совет е да го избереш оној што подобро ти стои на фигурата.
    И да, жолтиот би го искомбинирала со некои впечатливи чевли, како оние цветните од Nine West, сигурна сум дека има и поевтини опции.

@Marick14 едно огромно НЕ за неуспешниот обид на чевли / патики што-и-да-се! Ај што се демоде, ни кога биле во мода не ми изгледаат како добра опција. :rofl:

На Marick14 и kjukli им се допаѓа ова.
  20. Gerbera

Gerbera Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    772
    @Sfera драга искрено мене шљокици за нигде не ми се соодветни, не се мој стил. :lol: Може поелегантно да ти стои жолтиот, ама јас за мене (по мене идам оти не знам ти како изгледаш) би го избрала другиот, преферирам таков дезен, а и помалку јаки бои, преферирам во појаки бои да се деталите од облеката (накит, aceсоари итн.). Oва ако треба да се бира, двата се супер и се сосема соодветни и пристојни. Убаво да си поминеш. :)