Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Discussion in 'Мода и стил' started by FBI, Dec 27, 2010.

1. prettymamma

prettymamma Истакнат член

Феминки ми треба помош, може прашањево не е за тука ама неможев да најдам соодветна тема. Вака сега, овие денови сум на интервју и пробно снимање во Кат медиа во Ск како водителка и незнам што да облечам. Да напоменам не сум од Скопје и барам нешто удобно да биде и воедно да одговара за приликата..

2. Vertigo TJ

Vertigo TJ Истакнат член

Зависи за каква емисија станува збор. Бидејќи сепак се работи за интервју јас би избрала панталони или фустан во комбинација со тенко сако во светла боја (бело, крем, праска, жолто...) Нешто вака:

Last edited: Jul 4, 2017
    toogood likes this.
  3. prettymamma

Забавно едукативна емисија незнам стварно, ако се одлучам за нешто по лежерно да не оставам впечаток дека не сум заинтересирана за работата, а пак ако се дотерам пат ми е далеку дур стигнам катастрофа..

Dadusicka likes this.
  4. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Hot или Not?
    (Бев свежо лакирана,па си ја направив линијата пробувајќи ги:doh:)
    Инаку мој број се 38,ама некако кнап ми се..Ако порачам 39 па големи ќе ми бидат:drunk:

PhotoGrid_1499187760096.png PhotoGrid_1499187790360.png

♡BuBaLe♡, Dadusicka and Tina2017 like this.
  5. Avery

Avery Популарен член

@prettymamma јас би избегнала фармерки, припиени фустани (која било должина), шорцеви и кратки суќњи. Исто така, гледај да не си ниту премногу дотерана, но ниту премногу лежерна. Јас би се облекла нешто вака:
    image.jpeg

@Minnie 1 мали ти се.

Dadusicka, Minnie 1 and prettymamma like this.
  6. prettymamma

Помислив на нешто вакво ама немам вакви панталони, моите се вакви, ги имам носено и на патики и супер личи, исто неможам да одам ни на високо или балетанка или патики нешто..

Attached Files:

Srce01 likes this.
  7. Srce01

Srce01 Истакнат член

8. elvittta

elvittta Истакнат член

Прашањево не е баш за темава ама незнаев каде да го поставам..
    Имам вакво, сигурно ги знаете, излегуваат по фејзбук и сл. Супер е, само на крајниот дел стои две три минути и потоа се одлепува. Не го имам носено ама страв ми е да не ми се одлепи скроз. Што да правам предлог да не ми се одлепува?

Attached Files:

9. Avery

Avery Популарен член

Единствено што ми текна е дуплофан/ дуплекс трака што лепи двострано. И гледај на чиста кожа без млеко за тело на тој дел да го облекуваш градникот за подобро да ти лепи.

10. Vodolija05

Vodolija05 Нов член

Помош феминкиии!! Како да ја искомбинирам сукњата од лево си ја купив за на свадба

11. SexyLady

SexyLady Популарен член

Јас би искомбинирала со оние кошулкине што се како полупроѕирни таков материјал, како растресит, не знам како да објаснам. :$ Од овој тип на пример: https://www.montaignemarket.com/EN_23493_Shirts-Erin-Fetherston-white-silk-blouse.html Пикната нели внатре во сукњата, малку подизвадена и растресена, ракавчињата до под лакт кренати, и косата во некоја лабава пунџичка, да висат некои навиткани праменчиња од страните. Или маичка некоја со голи рамена ако имаш бела од овој тип нешто: https://www.wearall.com/lois-off-shoulder-crop-top и светла сандала.

Arthur and Vodolija05 like this.
  12. Michelle*

Michelle* Истакнат член

со некое интересно бело кроп-топче и косата виткана :inlove:

Vodolija05 likes this.
  13. bella.s

bella.s Популарен член

Женски,како да комбинирам црвена ташна со оглед на тоа дека немам ништо црвено од чевли(патики,сандали)а и од облека речиси ништо во таа боја.Освен со бело,црно и крем со кои други бои би одговарала?
    Screenshot_2017-07-13-18-59-41-1.png овде е и со сино,ама и чевлите се црвени..Дајте некој предлог:)

Briar Rose likes this.
  14. Petra777

Petra777 Популарен член

Мене и тегет ми оди. :)

bella.s and Michelle* like this.
  15. s.w-e.e-t.y

s.w-e.e-t.y Истакнат член

Феминки ве молам за помош..дали е добро оваа кошула да ја комбинирам со црна маичка и црни пантолони? И дали би било во ред да ја носам отпетлана бидејќи за на концерт ми е а сигурно ќе биде жешко. Или пак да ми предложите некоја друга идеја бидејќи стварно незнам што да облечам :sweat: Ви благодарам однапред :*

Attached Files:

Briar Rose likes this.
  16. Oneo

Oneo Популарен член

Mi treba sovet, neznam koi stikli da gi nosam, ili pa nekoj predlog kakva boja da nosam?
    Fustanceto e belo so teget, e sega beli ne sakam, a teget ne mozam da najdam nekoj ubav model.
    Prvite se srebreni, a vtorite crni..
    20068315_1380860588618096_508113175_n.jpg 20030780_1380860711951417_752473819_n.jpg

Briar Rose likes this.
  17. PreciousDiamond

PreciousDiamond Истакнат член

Сива, кралско сина, потемно портокалова, ако е темна може и со кафено, зелена. Купи црвени детали(марама, ланче, обетки, масивен прстен, очила). Ако ти е поспортска јас би купила црвени чорапи и би ја носела со патики(секако патиките неутрална боја, најдобро старки).

bella.s likes this.
  18. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Доколку навистина сакаш да ја носиш црвената кошула, јас би ти предложила да ја носиш со беж/бели/тексас панталони или подобро шорцеви бидејќи ќе биде времето топло, а и црни панталони/шорцеви не е лошо. Можеш на себе да ја имаш само кошулата и да ја врзеш за краевите или делумно да ти биде вовлечена внатре во панталоните/шорцевите.
    Ама може и да биде отпетлана и под неа да носиш некоја маичка со интересен принт.
    Јас иако лично не одам на концерти, би облекла нешто друго како на пример ...

Ова е само мое мислење, се надевам дека успеав да ти дадам корисни совети :)

P.S.- Се извинувам доколку одговарам на прашањево малку доцна

s.w-e.e-t.y likes this.
  19. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Мене повеќе ми се допаѓа со сребрените штикли, црните многу ја затвараат комбинацијата. Ако не можеш да си најдеш модел каков што си замислила, одлично е вака со сребрени. Изгледа нежно.
    Надополни со некоја нежна плик чантичка и нежни обетки.

Јас имам носено ваква слична комбинација (имам сукњичка со сличен дезен), само со црвени сандали и црвена клач ташничка. Многу ми се допаѓа како изгледа црвено искомбинирано со тегет и бело. Можеш и вака ако ти се допаѓа црвено како опција. :)

Oneo and Briar Rose like this.
  20. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

• Користете редактирај кога сакате да го дополните мислењето, и мулти цитат доколку сакате да цитирате и одговорите на повеќе мислења
    Јас би се обидела нешто смело да комбинирам со ова фустанче, како на пример црвени штикли кои навистина би ја истакнале комбинацијата на бои ...

... Или пак кремасти чевли бидејќи одговараат со скоро се ...
    Јас секако не би сакала да звучам наметлива на било каков начин но сметам дека треба со ова фустанче да носиш чевли кои по модел се исти или слични како овие на сликите погоре( едноставни ) бидејќи самото фустанче има доволно принт и детали на него.
    Се надевам дека успеав на некој начин да ти помогнам ... :)

Одлична комбинација! И мене премногу ми се допаѓаат овие бои ... :inlove:

бела
    црна
    беж/кремаста
    сива
    тегет
    кафеава
    маслинесто зелена
    каки боја
    светло розова
    ... :)

Last edited by a moderator: Jul 17, 2017