Беж/крем, пудра розе, сива, сите камел тонови, би комбинирала дури и со циклама сандали. Мене ми се допаѓа и со црно, дури и со бордо. Бордо не ми е за во лето.
Mene pa ovie silikonskive ama ich ne mi pravat keif. Nosev za rodendenot na sinko deka fustanot beshe so otvoren grb, i po nezgodno ne sum se chuvstvuvala do sega.. :/ Celo vreme se mestev, mislev deka gradite mi shetaat deka izgledam nevkusno.. ne dobiv nikakov nezgoden komentar no lichno jas ne se chuvstvuvav udobno i bev na "shtrek".
Јас имам мали гради, па кај едни силиконски лепенки ми сметаше тоа што малку се одлепија од страна, но играв и се потев многу, ама не беше алармантно. Другарка што има поголеми гради рече дека и се супер, прв пат не ги наместила добро и исто и "шетале" ама нареден пат ги ставила малку поодалечени а после тоа го закопчала она на среде и и било супер. Веројатно е до тебе, исто ко јас што не се чувствувам пријатно во краток фустан - може и нема да се дигне, ама ја би била на штрек.
Феминки јас имам едно прашање. Пред недела дена добив дуксерка со патент, капуљача, во темно сива боја и со темно розов натпис во средината. Уба е дуксерката, така ко за навечер кога заладва, за на есен идеална. Ама има еден проблем а тоа е дека јас не сум спортски тип (туку класичен-носам безвременски парчиња прилагодени на мојата возраст и градбата на тело), а дуксерката изгледа спортски и не знам како да ја искомбинирам во согласност со мојот стил а мн е уба и сакам да ја носам. Како вие би ја искомбинирале ваквата дуксерка во случај да немате спортски стил?
Наместо патики можеш да комбинираш со кратки чизмички,(сега од септември) во комбинација со фармерки или еднобојни хеланки.Мислам на вакви некои чевли како на сликата,и таму се со фармерки,плус со дуксот супер ке биде..
Имам едни такви чевли како на сликата, само шо се на топук и проблемот е тоа што има еден голем златен детал отстрана, па не знам колку би одговарало И на крај испаѓа патиките да ги носам ако дотогаш ми заздрави раната
Јас па воопшто не се согласувам дека дукс би одговарал на вакви чизми. И на секакви воопшто. Само на патики. Хеланки, фармерки, тренерки, кратки тексас пантолони, шорц.. се би одговарало, ама со чизми во никој случај, според мене.
Со какви чевли и чанте би го комбинирале фустанов за на посвечен настан? Сакам нешто по несекојдневно
@YoungandBeautiful јас би одела со некои разнобојни чевли и чанта во стилот на оној некогашен 'color-blocking' тренд. Не можам да најдам некој најсоодветен пример, ама нешто вака отприлика. Ако ти е премногу шарено, тогаш минт или црвено. Макар што сметам дека која боја и да ја употребиш ќе изгледа супер.
@YoungandBeautiful Бидејќи бојата на фустанот е бел, тоа значи дека имаш голем избор на чевли и чанти да комбинираш со него. Со оглед на тоа дека сакаш нешто несекојдневно, јас би ти препорачала да носиш чевли/чанта со некаков принт ... Спојлер: Floral Спојлер: Leopard Спојлер: Polka Dot Спојлер: Geometric Спојлер: Tartan Спојлер: Pepito Спојлер: Lace Ова беа опциите за принтови кои сега ми паднаа на ум, се надевам дека успеав некако да ти помогнам или да ти дадам некаква инспирација. By the way, фустанот е навистина прекрасен ...
Јас вака би искомбинирала ИЛИ... Можеби комбинациите целесно не одговараат, но идејата се доловува. А и се приметува дека tassel обетки ми се опсесија
@Mishela @Briar Rose @Avery Девојчиња прекрасни сте, ептен добри идеи ми дадовте Дефинитивно ќе биде нешто од ова, зависи што ќе најдам Прво си мислев крем штикли и чанте да земам или бордо ама така некако веќе видено ми е, досадно Не згрешив што се обратив тука
Здраво феминки! Сакав да ве замолам да ми помогнете со една комбинација на бои. Имено, неодамна сошив едно прекрасно карирано фустанче кое го комбинирам или со црни штиклички или со долги црни чизми. Меѓутоа се двоумам за тоа со каков капут би можела да го носам во есенско или постудено време? Не сум сигурна дали црн капут или мантил би одговарало или да се обидам со друга боја како на пример беж ? Еве и неколки слики ...