Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    Секако зависи од времето. Ако е топло, тогаш нема проблем да одиш со сандали, но доколку времето е поладно сметам дека би било подобро да се облечат класични салонки :)

На Matotheja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Дали во доцна есен може да се искомбинира карирана кошула врз тенко еднобојно црно џемперче?
    Знам дека кошула обично се носи под џемпер, но би сакала да пробам вака. Или не се носи така?

3. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    5.294
    Јас не би.

4. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    66.752
    Феминки ако може мала помош :) Купив ко овој фустан, само напред деколтето е позатворено, друго се исто, и бојата. Се двоумам дали да го носам со исти вакви сандали само црни, или со крем штикла шпиц. И за накит ако може предлог. :)
    missguided-purple-double-strap-midi-dress-purple-product-3-328841908-normal.jpeg

На prettymamma и victoria им се допаѓа ова.
  5. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Црни сандали, дефинитивно. Јас би ти предложила нежни обетки само и собрана коса. Така мислам до израз ќе ти дојде фустанчето кое е преубаво.

На cresa-jagoda и SofiMar_ им се допаѓа ова.
  6. A.M.M

A.M.M Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    122
    Сега не знам како тоа би изгледало,ако сакаш да пробаш нешто ново.Но мој совет е да ја носиш кошулата под џемперот,со некои фармерки и бели патики,би изгледало многу убаво.

7. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Јас не би со црни сандали, многу темно ќе биде. Бојата е преубава и многу убаво ќе стои со крем штикли шпиц.
    Од накит би носела некои обетки, а може и алка ама јас не би зошто не обожавам многу накит.

На SofiMar_, Lolipop23 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  8. prettymamma

prettymamma Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    673
    Фустанчево е преубаво, со крем штикли шпиц, обетки ептен нежни и јас би ставила некој едноставен златен часовник. Ми делува некако елегантно така :)

На SofiMar_ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Јас сум за црни сандали, моделот да биде како на сликата. Комбинирано со златен накит и ако имаш златна ташничка која не е лакована/премногу светкава или клач со монисти. Крем салонките остави ги за некоја есенска комбинација.
    Ова повеќе ми се допаѓа:
    image.jpeg
    Отколку ова:
    image.jpeg

Последна измена: 18 август 2017
    На stetoskop, t-sweet, Yowannty и 2 други им се допаѓа ова.
  10. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    465
    На оваа комбинација каков накит иде?

Веројатно ланче, пошто блузата е обична и еднобојна, ама какво ланче? Предлози плииис

Прикачени фајлови:

• 1.jpg
      1.jpg
      Големина на фајлот:
      63 KB
      Прегледи:
      68
  11. capuchino

capuchino Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    251
    можеш да ставиш ланче нешто слично на сукната од оние цветните ако имаш

12. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    18.222
    Можеш од оние гломазнине ланчиња со камења или цвеќиња во боја, во тон со оние на сукњата, за да се избалансира едноличниот горен со цветниот долен дел од комбинацијата.
    А ако не сакаш нешто олкаво, мислам дека и со неколку тенки сребрени или златни ланченца би било океј, иако нема да доаѓа толку многу до израз како со нешто поголемо.

13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    96.960
    Според мене не ни мораш да ставиш ланче. Сукњата има доволно богат дезен кој ја разбива едноставноста на блузата. Повпечатливи обетки би биле доволно.

На Someday и P.S.love им се допаѓа ова.
  14. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Добар ви ден :) Ајде и јас тука за малку помош од ваша страна :) Соодветна гардероба за свадба покрај базен на поодамнешни пријатели во септември ? Дали да купам нешто што би било соодветно како и за во ресторан или сепак нешто друго? Во план ми е да земам фустан, ама каков за да би одговарал на пригодата :worried:

15. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Se sto ne e sportsko ili epten casual. Sepak e svadba bez razlika sto e pokraj bazen :)

На winter flower му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.736
    Допаѓања:
    2.485
    https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41zj5CeP7LL._AC_UL260_SR200,260_.jpg

Имам иста скроз.Некако материјалот ми е зимски не ми е толку за лето, но гледам девојчиња што си носат ваква и во лето.Па, сакав да ве прашам што мислите вие? Со што би ја искомбинирале? Доста е специфична бојата па не ми иде баш на се. И дали би ја носеле во лето?

17. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    18.222
    Зависи материјалот каков е, од сликава не можам да го забележам. Ако е некој тенок, во кој нема да ти е жешко, тогаш зошто да не, моделчето е баш супер, а и бојата мене бар ми е преубава.
    Горе би ја носела со некоја маичка или топче, во поглед на боја/дезен: со цветен дезен, кремава, кафена, нежна розова - праска боја, црна, жолта, портокалова, леопард принт, итн., има многу можности :)
    [​IMG] [​IMG]

На mira.mira, Someonespecial, Dashing:) и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    Сакам помош.. што ланче или што накит ке оди на овој фустан? Според мене нешто златно.. ама во каква форма? :) received_10212065237379445.jpeg обетки не носам, имам алергија (верувам дека и дупчињава ми се залепени).

19. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2016
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    13.683
    @mariz мислам дека со овој фустан ќе одговара само алка или прстен бидејќи и самата кажа дека не носиш обетки, а да ставиш ланче не би ти препорачала поради карнерите на горниот дел од фустанот кои се доволни како детали за изгледот.
    Црната боја е познато дека одговара со буквално секоја друга боја но бидејќи ременот на фустанот е златен, може да ставиш нежна златна алка или прстен. :)
    Исто така би ти препорачала да не го носиш горниот дел од фустанот како што го носи манекенката на сликата туку малку повеќе да ги спуштиш ракавите .
    Доколку не ти се допаѓа многу ременот и ако тој се вади, можеш да ставиш било каков друг ремен и во која боја сакаш ...

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.377
    Трудна сум скоро 8ми месец, малку и поинаку ми стои фустанот... ама ке пробам така дали ке ми стои :) па некои од пријателките ме советуваа па ланче да ставам... незнам стварно ке размислам, а и да пробам најдобро... карнеров башка некако поголем е на фустанов мој... не е толку краток, како подолг да е..

На Briar Rose му/ѝ се допаѓа ова.