Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Дефинитивно вакви сукничина според мене стојат со рамбовка како што кажа и Miss-Independent,немат да згрешиш ако ја искомбинираш со рамбовка.

На strangewoman му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Можеш и со топ да го искомбинираш, покрај рамбовка или некоја кошулка. :)
    Еднобоен топ и некое убаво ланче.

На strangewoman и skyAngel им се допаѓа ова.
  3. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Ми треба еден совет од вас :) Сакам да шијам сукња на 30 сум на веридба ама не знам каква.
    за сега имам 2 така да кажам поомилени,но сепак не можам да се одлучам....па сакам ваше мислење :)

Прикачени фајлови:

4. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    И јас првенствено се мислев со рамбовка ама ај си реков да прашам што ќе ми кажат феминките :)
    За летово си ја замислив(дневна комбинација) со бела рамбовка, бели римјанки, обетки топчиња (не висечи) и алки на рацете :) Баш слатко, интересно и обично :)

5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Јас за првата гласам :)

На ANELIJA му/ѝ се допаѓа ова.
  6. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Штом ти е за веридба, јас мислам дека втората е по свеченка и поубава за такви нешта. Ама она пократка ќе ја направам... :^) незнам баш..вака си е доволно кратка, а сепак не изгледа ефтино. Ако ја скратиш уште повеќе може да премине во една друга непосакувама димензија. :D Барем за мене. ;)

7. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Кажете ми луѓе што да праам со фустанчево (или што и да е) :D ,денес го купив а неам појма со што да го носам :wasntme:

Прикачени фајлови:

8. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Yawn јас мислам да почекаш да се стопли малку па ќе си го носиш задневни прошетки, како што и на самото фустанче си пишува .. :)
    Единствената комбинација во која можам да го замислам е патичиња или нискине сандалчиња.

9. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Дневна прошетка, комбинирани со балетанки или римјанки. Кафе, парк..сеедно. :)
    Јас не би одела со варијанта патики, некако многу ми е невкусно.
    Единствено ако се платнети пролетни патичиња.

10. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    женски сакам да имам виолетови штикли за матура, со каква боја фустанче може да искомбинирам?

11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.395
    црно класика со лила каиш на пример ;)

12. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.769
    Со црно, бело, зелено. Кога бев матуранка една девојка имаше преубав зелен фустан со виолетови штикли и накит.

13. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Тиркизно зелена :) Мене ми е слатка таа комбинација :) А може и со бисерно бело, златно(светло така) и ... и тоа

14. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    И јас сум за зелено ;)

15. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    И јас си мислев за втората повеќе ми е за таа прилика.А за пократка си мислев на 1 цм пократка :) денес бев кај шнајдерката и гледав еден куп материјали,и се одлучив да ја шијам во крем боја.А имам и крем штикли не е баш иста нијансата, и ке купам некоја маичка иста како штиклите и мислам дека добро ке ми биде :)

16. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Втората, и тоа пократка не, зашто многу би се изгубило во моделот. А и во гужва со семејни луѓе, не би било пристојно. :angel:
    Ако веќе си опремена со кремава маичка и кремави чевли, не мора и сукњата да е кремава, стави некоја контрастна боја. Да речеме, црвена нека биде.
    Со патики може, да. Спортско е фустанчето многу, па јас можам да те замислам со него и патики. :)
    Може и во полетна варијанта со римјанки. Со балетанки не би ми правело мерак. :angel:
    [​IMG] [​IMG]
    Виолетово и тиркизно ми е убава комбинација.
    Јас сум комбинирала виолетови сандали со црно фустанче, ама подобро е да си играш со боите. Ке бидеш и повпечатлива со тиркизно фустанче. :angel:
    Од моделите, последниот ми е најдобар. :wasntme:

17. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Анелија како што кажаа веќе другите,втората сукњичка повеќе ми е за такви пригоди.Супер што си одлучила да носиш таква,само немој никако цела во кремасто :shake: А и зошто би,кога баш секоја боја ти одговара на крема,имаш избор колку сакаш :)

Јавн фустанчево ми е за дневни варијанти.Со балетанчиња ,римјанки,сандалки.Јас не сум за со патики :)

Солзушка јас би носела некоја неон боја.На пример тиркизно плава,смагардно зелена,корална :inlove:
    [​IMG][​IMG][​IMG]

А ако си повеќе за неутралност ,тогаш можеш со која боја сакаш да ги комбинираш кремаста ,црна,кафеава... :)

18. Estelle

Estelle Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    155
    Бидејќи е за посвечена пригода, виолетовите сандали можат да се комбинираат со сребрено или сиво фустанче (иако обратната верзија е подобра-виолетово фустанче со сребрени или златни сандали), или пак црно бела шаховска варијанта на фустан (белата не мора да биде чисто бела, може и шампањ бела) а виолетовите сандали би го разбиле шахот :) се разбира, може да се комбинира со зелено фустанче ама ако е убава посветла зелена, никако маслинаста. Маслинаста боја на фустанче може да дојде во предвид ако сандалите се дречливо циклама боја :) се надевам помогнав :) поздрав и убав помин на матура

19. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Луѓе бе зашто слушам сребрена боја да се носело за матура? Многу ми е аут. Од толку прекрасни боички (сина, зелена, корално црвена) сребрено ми делува многу светкаво, многу кич... и грдо. И помина времето на таа боја, дајте нешто поживо. :D

Виолетовите штикли - со нешто жолтко, зошто да не. Или тиркизно.

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Девојки сакам да искомбинирам пепелјави фармерки со цветно блузе
    и ваков каиш(сличен)
    е сега на нозе мислам да ставам патики
    или не одат патики на ваков каиш :?: ,да ставам балетанки (не сум многу по балетанките)