Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Дефинитивно вакви сукничина според мене стојат со рамбовка како што кажа и Miss-Independent,немат да згрешиш ако ја искомбинираш со рамбовка.

На strangewoman му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Можеш и со топ да го искомбинираш, покрај рамбовка или некоја кошулка. :)
    Еднобоен топ и некое убаво ланче.

На strangewoman и skyAngel им се допаѓа ова.
  3. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Ми треба еден совет од вас :) Сакам да шијам сукња на 30 сум на веридба ама не знам каква.
    за сега имам 2 така да кажам поомилени,но сепак не можам да се одлучам....па сакам ваше мислење :)

Прикачени фајлови:

4. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    И јас првенствено се мислев со рамбовка ама ај си реков да прашам што ќе ми кажат феминките :)
    За летово си ја замислив(дневна комбинација) со бела рамбовка, бели римјанки, обетки топчиња (не висечи) и алки на рацете :) Баш слатко, интересно и обично :)

5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Јас за првата гласам :)

На ANELIJA му/ѝ се допаѓа ова.
  6. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    824
    Штом ти е за веридба, јас мислам дека втората е по свеченка и поубава за такви нешта. Ама она пократка ќе ја направам... :^) незнам баш..вака си е доволно кратка, а сепак не изгледа ефтино. Ако ја скратиш уште повеќе може да премине во една друга непосакувама димензија. :D Барем за мене. ;)

7. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    701
    Кажете ми луѓе што да праам со фустанчево (или што и да е) :D ,денес го купив а неам појма со што да го носам :wasntme:

Прикачени фајлови:

8. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Yawn јас мислам да почекаш да се стопли малку па ќе си го носиш задневни прошетки, како што и на самото фустанче си пишува .. :)
    Единствената комбинација во која можам да го замислам е патичиња или нискине сандалчиња.

9. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Дневна прошетка, комбинирани со балетанки или римјанки. Кафе, парк..сеедно. :)
    Јас не би одела со варијанта патики, некако многу ми е невкусно.
    Единствено ако се платнети пролетни патичиња.

10. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    женски сакам да имам виолетови штикли за матура, со каква боја фустанче може да искомбинирам?

11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.453
    Допаѓања:
    5.418
    црно класика со лила каиш на пример ;)

12. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.217
    Со црно, бело, зелено. Кога бев матуранка една девојка имаше преубав зелен фустан со виолетови штикли и накит.

13. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Тиркизно зелена :) Мене ми е слатка таа комбинација :) А може и со бисерно бело, златно(светло така) и ... и тоа

14. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    И јас сум за зелено ;)

15. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    И јас си мислев за втората повеќе ми е за таа прилика.А за пократка си мислев на 1 цм пократка :) денес бев кај шнајдерката и гледав еден куп материјали,и се одлучив да ја шијам во крем боја.А имам и крем штикли не е баш иста нијансата, и ке купам некоја маичка иста како штиклите и мислам дека добро ке ми биде :)

16. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Втората, и тоа пократка не, зашто многу би се изгубило во моделот. А и во гужва со семејни луѓе, не би било пристојно. :angel:
    Ако веќе си опремена со кремава маичка и кремави чевли, не мора и сукњата да е кремава, стави некоја контрастна боја. Да речеме, црвена нека биде.
    Со патики може, да. Спортско е фустанчето многу, па јас можам да те замислам со него и патики. :)
    Може и во полетна варијанта со римјанки. Со балетанки не би ми правело мерак. :angel:
    [​IMG] [​IMG]
    Виолетово и тиркизно ми е убава комбинација.
    Јас сум комбинирала виолетови сандали со црно фустанче, ама подобро е да си играш со боите. Ке бидеш и повпечатлива со тиркизно фустанче. :angel:
    Од моделите, последниот ми е најдобар. :wasntme:

17. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Анелија како што кажаа веќе другите,втората сукњичка повеќе ми е за такви пригоди.Супер што си одлучила да носиш таква,само немој никако цела во кремасто :shake: А и зошто би,кога баш секоја боја ти одговара на крема,имаш избор колку сакаш :)

Јавн фустанчево ми е за дневни варијанти.Со балетанчиња ,римјанки,сандалки.Јас не сум за со патики :)

Солзушка јас би носела некоја неон боја.На пример тиркизно плава,смагардно зелена,корална :inlove:
    [​IMG][​IMG][​IMG]

А ако си повеќе за неутралност ,тогаш можеш со која боја сакаш да ги комбинираш кремаста ,црна,кафеава... :)

18. Estelle

Estelle Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    155
    Бидејќи е за посвечена пригода, виолетовите сандали можат да се комбинираат со сребрено или сиво фустанче (иако обратната верзија е подобра-виолетово фустанче со сребрени или златни сандали), или пак црно бела шаховска варијанта на фустан (белата не мора да биде чисто бела, може и шампањ бела) а виолетовите сандали би го разбиле шахот :) се разбира, може да се комбинира со зелено фустанче ама ако е убава посветла зелена, никако маслинаста. Маслинаста боја на фустанче може да дојде во предвид ако сандалите се дречливо циклама боја :) се надевам помогнав :) поздрав и убав помин на матура

19. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Луѓе бе зашто слушам сребрена боја да се носело за матура? Многу ми е аут. Од толку прекрасни боички (сина, зелена, корално црвена) сребрено ми делува многу светкаво, многу кич... и грдо. И помина времето на таа боја, дајте нешто поживо. :D

Виолетовите штикли - со нешто жолтко, зошто да не. Или тиркизно.

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Девојки сакам да искомбинирам пепелјави фармерки со цветно блузе
    и ваков каиш(сличен)
    е сега на нозе мислам да ставам патики
    или не одат патики на ваков каиш :?: ,да ставам балетанки (не сум многу по балетанките)