@Feminka22 Според опишаното, за шминка би рекла нешто дефинитивно нежно, како на сликата подолу. На фустан со бело и такви цветни принтови не му е потребна тешка шминка. За фризура, бидејќи е корсет, можеш секаква да ја направиш. И пеглана, и коњско опавче, виткана и сл. За бранодно виткана дома, можеш да ја навиткаш класично и потоа со прсти или четка нежно да ја расчешлаш. Еве и лесен туторијал:
Ако одиш со виолетова сенка, би ти рекла на долниот дел од окото да ја ставиш, а кармин некој нуд или па сјај. Јас би нешто нежно. Би ги нагласила образите со руменило, би одела на некоја cute варијанта. Некој предлог:
vakvo nesto, kako na vtorava devojka, bi mi stoelo preubavo. Slicen ten sme plus, uste mi stoi crnoto od letoska. Gore mi e zeznato, ne sum ni nekoja usovrsena so mesanje boi ama iam nude paleta
damn колку е убав јас циклама секогаш спарувам со црно. Ама јас се облакам секогаш така. Една боја од црна/бела/сива и нешто во боја. Јас би со црни салонки, црн плик можеш со виолетова сребрено би идело
Види го профилов. Едноставно се шминка и лесно е да ја следиш. Пробај претходно два пати и после полесно ќе ти е. https://youtube.com/@DenitslavaMakeup Спојлер Пример:
Зависи и колку смела комбинација сакаш да направиш. Јас би го искомбинирала и со портокалови сандали или штикли
На свадба сум во сабота, се мислам да носам кожен фустан до коленици со шлиц од позади, вака е скроз залепен за телото, со дебели прерамки ивнема длабоко деколте. Но некако се премислувам дали се носат кожни фустани, да не изгледам многу настегана во него. Не сакам воопшто така. Би го носела со жолти/окер штикли. Фризура не знам, и понежна шминка да не е нападно. Што мислите за таков фустан? Пс прикачив слика сличен е, без деколте само и не е така светкав, и онака немам гради Можам да пратам слика во порака.
Јас искрено не би носела кожен фустан, прво дека некомотно ќе се чувствувам, сепак зависи како ти стои. Инаку интересно ќе делува со жолти штикли
@Ladyinblackkk Јас лично немам ништо против идејата да се носи кожен фустан на свадба. Штом велиш е со матирачки ефект и нема да биде со деколте, мислам дека е океј да го носиш. Во однос на стајлингот т.е косата, зависи од самиот тип. Можеш и испеглана, можеш благо навиткана или пак скроз соберена во едноставна пунџа. Шминката нека ти биде едноставна.
Па да, така планирав, пуштена коса дефинитивно со по блага шминка. Имам уште некои опции, може и ќе се премислам. @Polyincognito Пиши ми ќе ти испратам слика.
Мислам може да го носиш, според тоа што го опиша материјалот, дека е комотен и дека деколтето не е длабоко. Можам да го замислам кожен, припиен, ама не е провокативен, имам гледано слични фотографии на тој стил фустани.
Кожен фустан не е за на свадба. Ама, ти си ти, ако ти се свиѓа носи го. Само, според мене жолти штикли не одговараат. Подобро црни или некоја нијанса на сиво. Со сребрени сандали и плик чанта.