@spacegirl92 мене повеќе ми е за со крем салонки и поелегантна крем марама. Црвен кармин, ситни обетки.
Може со холахопки и тесна црна сукња до колена и може со црни/бели хеланки за вака закопано. Мислам ќе одговара и откопчано со бела тесна маичка без ракави и црни прави панталони. Се надевам помогнав
Маичка/ролка без ракави (може и со), кошула со пантолони (може и фармерки, ама бојава е специфична малку, крем, бели или темни би одговарале), за чевли можеш и штикли и патики, за зима и чизми. Исто ако имаш некој бел (или боја што одговара, еднобојна) кошула фустан со поголема должина (повеќе од елеков, не предолго), ова одозгора, откопчано или делумно/целосно закопчано, зависи како ќе ти се допадне.
Препорачајте какви секојдневнои кондурчиња би одговарале на фармерки,хеланки,сукња,фустанче(, балетанки несакам) иначе сум постојано со патики и најудобно ми е така...
Сукња и стартки ми е најубава комбинација Кога бев слаба така се дотерував. Можеш и сандали не мора да се балетанки. Имаш две опции.
Спојлер На хеланки не ми иде ништо друго освен патики. Освен ако се некои поелегантни хеланки, скаени, кожни кои не се спортски.
Според мене би можело и со крем, сребрени, роуз голд, златни. Кој од нив најубо би одговарале зависи од нијансата на лилаво на фустанот.
Дечки, поканета сум на свадба и сакам оваа сукња да ја носам, но со што да ја искомбинирам? Горе мислев некој топ со светки, или сатенски (мада може сатен не оди со оваа лелеава сукња. Помош?
Според мене бело не би одговарало со ваква нијанса, премногу кич. Крем или црно(баш како на сликата) и да биде нешто минималистичко бидејки самиот фустан е веќе доволно изразувачки, преубав е.
Јас сепак мислам бело ќе одговара највеќе. Бели сандали со бела плико ташна. До сега никој не ми кажал дека имам лош вкус. Не моравте да ме цитирате. Јас само мислењето си го кажав како и другите. Ако имате идеа тогаш цитирајте го оригиналниот пост.
Не се разбирам скроз во ова со цитирањето се извинувам. Инаку не дека ќе биде лошо, ама мое мислење е дека премногу нападно би било, вака во мојата замисла. А, тоа дека никој не ви кажал дека имате лош вкус, не значи дека секогаш го избирате најдоброто, секому може да му се случи да направи модна утка. Тука ја завршувам дискусијата.
Еве поради ова ја сакам таквата комбинација. Така се остава впечаток. Ама добро секој различен вкус има. Некој сакаат неприметни да бидат. Ама со ваков фустан мислам дека вреди да бидеш забележан.
Јас би ја носела како што спомна ти, со топ со светки и малку see through, со црна блуза (лична преференца ми се монохроматски комбинации, можеш и со друга боја) со исечок од позади, корсет или бралет. корсетов би го однела на шнајдер да ми го поправи и горе и кај половината да ми е потесен Само би ја земала во друга боја доколку има, не бела. Лична преференца, снежно бело/црно ми е многу бејзик комбинација, и многу ми се спротивни боите, ми се клашнуваат, и би носела и каиш
Здраво сакам да прашам како ви се свиѓа розево и плаво во комбинација со зелено? Чисто мислења ме интересира сепак на крај самата ќе одлучам.
Зависи од нијансите. Може со 3 бои да биде ту мач. Зеленото да е потемно зелено за да изгледа вклопливо со розевото и/или плавото. Ако 2-те или 3-те ти се светли нијанси, изгледот ќе ти биде блед.