Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.918
    Допаѓања:
    6.733
    Прво што ми падна на памет е вака ab1d1e63ddeeba51d91b6783a189ca08.jpg
    Но, можеш и со свилена кошула или некој топ, а за полежерна варијанта и некое џемпрече може да заврши работа.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    829
    Нешто поедноставно горе бел топ црно сако или бордо искомбинирај нешто од тоа.

3. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    336
    Наједноставното црно боди со долги ракави (има во Зара). Може да стои убаво и ако бодито е со деколте или некој краток топ црн со сако.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ecotte12

ecotte12 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2024
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    64
    Металик сребрен, бордо, темнозелен топ/свиленкаста кошула,
    Црна полупрозирна блуза,
    Ако е за преку ден може и по обична бела блуза/ кошула.

5. Ne znam koj

Ne znam koj Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2023
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    255
    Zeni
    Kako bi se oblekuvale za na rabota?Rabotata mi e vo kancelarija i so deca rabotam,Easy style si teram.
    Pomos-i od kade da zemam raboti a da ne se ogin i plamen.

6. Mim1mi

Mim1mi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    120
    Еве неколку идеи. Поевтини парчиња гардероба се наоѓаат во Waikiki, калина кај зелено пазарче, обнова на семафорите после кјуби. Teacher-Capsule-Wardrobe.png blog-graphics-9.png teacher-outfit-ideas.jpg

На _Vera_ и Ne znam koj им се допаѓа ова.
  7. Macence2341

Macence2341 Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2024
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    109
    На ваков фустан какви чевли,накит и чанта би одговарале?
    kollari-volan-firfirli-onu-kruvaze-min-b77b-f-683x1024.jpg

На Ivka7 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    7.980
    Накит златен. Или нешо шо наликуе на злато, таа боја. Ептен ќе го истакне фустанот.

Чевли... би оделе и кремасти салонки, слична боја ко и фустанот. Но правило според кое јас се водам е чевлите и ташната да бидат иста боја. Така да бели салонки/сандали на штикла и бела ташна.

Но гледај таа бела да не биде дреч, посмирена боја, да се задржи смирен тон на севкупниот изглед.:)

На n.lauda и Macence2341 им се допаѓа ова.
  9. Harley Quinn

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    336
    Луѓе кажете што да носам за на свадба...
    Немам поим што се носи на зимска свадба, све што иимам ми е летно, треба да купувам :(

На eliesaab и Bojjanna им се допаѓа ова.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.216
    Ако имаш нешто што не е толку цветно, со летен материјал а и зависи од стилот.
    Јас на зима имам носено краток фустан тесен со тричетвртни ракави,имам краток фустан цел од чипка носено ама онаа како везена што е со проѕирни чипкани ракави. Јас не сум баш по оние свадбарски фустани затоа ти реков зависи од твојот стил.

11. Harley Quinn

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    336
    Што поедноставно тоа подобро. Секогаш одам со црно пошто нема утка. Ни ја не сум по балскине фустани. Сакам некој едноставен долг уз тело и со штикла и таман ќе е.

На n.lauda и anggell им се допаѓа ова.
  12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Ако не ти се носи или ако немаш во план фустан, искомбинирај некои панталони ако имаш со некој впечатлив топ. Или сукња со топ. Од Зара една сатенска ја утепав од носење за вакви настани. Моделот го има насекаде периодов.
    Или некои панталони покласични, или од некој понежен лелеав материјал, со светкав топ или каков било друг топ, баш убаво ќе изгледа.

13. Harley Quinn

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    336
    Купив едни панталони со циркони пред Нова година од New Yorker (мислам дека ги знаете од Тик ток ги видов хит беа). Можам со обична црна маичка отворена,а ама па фустан на свадба ми се носи...

14. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    829
    Тие не се за на свадба повеќе се за некое вечерно искачање а и сите на свадба носат краток фустан не е важно дали е со кратки ракави внатре е топло а ти можеш да си го комбинираш со некој убав капут или бунда одозгора и чизма или убава салонка.

На n.lauda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ketrin Blue

Ketrin Blue Нов член

Се зачлени на:
    6 јули 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Секогаш имам по некое парче дома што послабо знам да го комбинирам, а многу го сакам. Ташнава е најтазе, кожна е средна до голема.
    @Polyincognito ме воодушеви со вештините што ги имаш, секоја чест, може овде помош? IMG_20250130_235240.jpg

На Bojjanna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    8.285
    @Ketrin Blue Пред сè, ти благодарам на убавите зборови, многу значат :l:

Што се однесува за чантата, според мене вака:

Самата ми е баш Ралф Лорен и Клое вајб, односно кантри-вестерн/бохо стил. Што е супер, бидејќи особено бохо модата ќе се носи 2025.

Ти составив неколку колажи со идеи, бидејќи немав време за посебно склопување на индивидуални комбинации.

1. Секојдневен изглед со антилопно палто/мантил и фармерки. Ова е најлесниот начин за комбинирање. А можеш да замениш со панталони, во зависност од личниот стил и потребите. Нагоре обична блуска, кошула, кошула со карнери, итн. Кошулката може бела, пастелна зелена, бебешко сина итн.
    Polish_20250131_171316395.jpg
    2. Идеи за зимски комбинации
    Панталони со некој лежерен кардиган, особено може и ваков модел, баш Аспен вајб. Потоа, дебелка ролка со здолниште и чизми или комбинезон (може тексас, велур итн). Чизмите може да бидат кожени, антилопни, каубојки итн.
    Polish_20250131_191828721.jpg
    3. Пролет/Есен
    Лежерни макси или миди фустани или здолниште со чизми и некое палто со реси, или пак класично сако + некој поголем ремен со кантри мотив, да си се вклопи со чантата.
    Polish_20250131_191057822.jpg
    boho-chic-fall-trend-Revert-to-Suede-Jackets-and-Fringe-Finishes.jpg
    4. Пролет/Лето:
    Широки кошула фустани со кломпи или влечки во боја како чантата. Тенки бохо фустани со или/без тренч. За лето можеш за фустаните и светла пастелна зелена, светла пастелна портокалова итн.
    Polish_20250131_192458044.jpg

Во глобала за боите би предложила вака неутрална палета и плус можеш медиум пастелна портокалова или тиркизна/медиум сина.

Пример, можеш некој принт макси фустан на долги ракави во + кафеави чизми. Пример ваков модел и боја.

Ќе почнат сега по Зара да ги копираат актуелните трендови и ќе има доста бохо фустани и блузи сигурно.

Но, секако зависи од личниот стил и вкус. Ако си повеќе по класиката, би рекла држи се до Ралф Лорен за инспирација и нема да погрешиш
    :*:

Последна измена: 31 јануари 2025 во 20:01
  17. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.227
    Допаѓања:
    13.105
    Screenshot_20250131_201638_Google.jpg

Можеш и вака, ако имаш некој летен црн фустан. Само една кошула ти треба бела. Долу можеш и темни хулахопки со кратки чизми. Стои штосно, а сепак не е досадно.

18. Ketrin Blue

Ketrin Blue Нов член

Се зачлени на:
    6 јули 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Зимската комбинација со џемпер и долго здолниште прва ќе се износи, а имам и кафени антилоп чизми. Баш ми отвори очи да ѕирнам подлабоко во плакарот за заборавени парчиња
    @Polyincognito ти благодарам и уште еднаш, браво за модното окце ❤️

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.