Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.462
    Допаѓања:
    4.228
    Освен со бела кошула одоздола, со што друго можам да го искомбинирам комплетов за вакво бош, зимно време? s-l1200.jpg

На Dona99 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Marija_Magdalena

Marija_Magdalena Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    2.632
    IMG_20250316_153351.jpg kombinacija

На Dona99 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    1.722
    Можеш со ролка, мислам убаво ќе изгледа

4. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.907
    Допаѓања:
    8.403
    @Miss666 Според мене вака :f:
    Односно, бидејќи колку што гледам, комплетот е ленен, јас лично не би го комбинирала со ништо одоздола.

Односно, би го комбинирала со елементи одозгора. Идејата е да можеш истите комотно да си ги носиш цело време, наместо да ги соблекуваш како класична јакна.

Не спомна специфична боја и пригода, па општо составив за повеќе аспекти.

1. За кафе и кежуал шетање
    Со дебел зимски џемпер и мокасини. Примерот е за белиот комплет, но идејата може да се примени и за останатите, само во друга боја џемпер + чевли.
    Polish_20250316_155846883.jpg
    2. За на работа
    Кратко подебело елегантно џемперче + антилопни салонки/балетанки (одозгора капут секако). Пример, за синиот комплет да го претвориш во позимски изглед, може да се комбинира со тегетно џемперче и бордо чевли.
    Polish_20250316_170904875.jpg

+ Идеја за розевото како да го претвориш во зимски изглед
    Да се комбинира со чоколадно кафеаво, за да се смири пролетното розево.

Примерот е пак за на работа, но може да го претвориш и во кежуал варијанта за кафе, пример:
    Сакото + некои вакви патики
    Кафеаво џемперче + антилопни бордо балетанки

За рана пролет понатаму, може да пробаш и со сив или крем елемент. Пример, сиво-бело кратко џемперче на риги и нежни патики долу.
    Polish_20250316_175056263.jpg

Последна измена: 16 март 2025
    На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    2.456
    Девојки се породив пред 3 месеци.Имам +18кг..
    Не сум на диета оти дојам и додека цица бебе не планирам да се ставам на диета,по битно ми е да имам млеко.
    За 2 недели сме на свадба..цело време гледам по интернет слики од плус сизе девојки,не знам што да земам.. панталони и некоја кошулка?океј ли ќе биде?ако имате некоја сликичка пратети ми...
    Сакам нешто што ќе ми "подскрие"некое килце.Не би се осеќала пријатно во ништо по отворено

6. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.907
    Допаѓања:
    8.403
    @Bettina23 Според мене вака :f:

Односно јас лично би ти предложила ваков тип на фустан наместо кошула со панталони, кои мислам помалку би ти помогнале во целта.

Халтер со кој може да се изгледа елегантно за на свадба, ем надолу раскроениот дизајн суптилно да ги потсокрие килограмите.

:*:Манго
    :*:Зара
    (Се подразбира само во друга боја)

Или евентуално од овој тип, каде колорблокот визуелно би помогнал за потсокривање на килограмите.
    :*:Зара

Нормално сè зависи и од самата фигура, висина и како се распоредени килограмите.

Односно, сакаш да го потскриеш само стомакот, само рацете/деколтето или и тоа и тоа :?: Воедно и нозете или сакаш кратко?

На eliesaab, dead.flower23 и Bettina23 им се допаѓа ова.
  7. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    2.456
    @Polyincognito
    Последново фустанче ми се допаѓа,сега ќе видам на Зара дали го имаат.
    Инаку не сум баш за кратко,највеќе би да го скријам долниот дел од стомакот "mommy belly" и нозете(бутовите)

Фала :hug:

На mal.ecka и Polyincognito им се допаѓа ова.
  8. Eunoia

Eunoia Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2023
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    193
    @Bettina23 според мене можеш да искомбинираш од сатенските сукњи во Зара со кошула. Неможев да најдам таков пример на интернет зошто повеќето се со блузи над. Вака : 15380caacfd6a086ab79c6e619f3fbf4.jpg 047674a905f9364a0753e253618f7379.jpg но и пантолони со кошула се ок зошто да не.

На Bettina23 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Romina

Romina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    222
    И јас последниве години качив неколку килограми и за мене како најсигурна опција за настани ми се фустаните на преклоп. Со преклопот за затскрива стомачниот дел, а должина би избрала нешто под колена или малку подолго. Но, сепак зависи од твојата фигура и од тоа што ќе успееш да најдеш.

На dead.flower23 и Bettina23 им се допаѓа ова.
  10. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    2.456
    Ви благодарам на сите за идеите,земав црни панталони и крем кошула.Кошулата негде на половина има раб и надоле како форбели одлично ми го прикри стомакот..
    Шетав многу,пробував и фустани,сукњи,блузи,ама толку ужасно си изгледав во свои очи..
    Во ваа комбинација се пронајдов за сега,па здравје по натаму кога ќе ослабам ќе си зимам нешто по отворено..

На Romina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    1.457
    Како фустан на преклоп што може да скрие килограми и црни ратегливи панталони ништо неможе.

На Bettina23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.063
    Со какви обувки би го комбинирале?
    IMG_0111.jpeg

На Romina и Polyincognito им се допаѓа ова.
  13. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.907
    Допаѓања:
    8.403
    @joy1 Конкретно за некоја пригода или онака за секој ден? :?: Или и тоа и тоа :D:*:

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.063
    За секој ден (кафе,шопинг)…Скроз обичен е.Мн мек и нежен.Се премислувам за патики?Салонка не,сандала не,балетанка НЕ(ги мразам)…Чизма?

15. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.907
    Допаѓања:
    8.403
    @joy1 Според мене, вака :f:

Односно, баш го зумирав на каталогот и го погледнав составот дека станува збор за еден вид медиум плетен фустан.

Па земајќи го тоа во предвид, јас би ти предложила вака
    :*: За есен и зима - високи чизми до колената
    До колената за да се поврзат со фустанот и да ти ги издолжат нозете и на штикла за да го "поткрене" целиот изглед и самата фигура.

За боја, земајќи го во предвид фактот што паметам дека си убавица со црна коса + сини очи:

•Црни - Со црното би било класичен контраст и елегантно. Кожени како на сликата или вака кадифени.
    jimmy-choo-mavis-85-suede-knee-high-boots.jpg

Медиум темно црвени - Со ваков тон би дал богат контраст со изглед на луксузна софистицираност. Ем ќе се вклопи со фустанот, ем ќе ти ги истакне очите.
    PX1087XLTH3BORDO_01_d1998e1c-bcca-42b2-bf38-7fa95a3462cc.jpg

Змиски принт - Модерно, смело и впечатливо, без да биде нападно.
    Screenshot_20250329-225807_Google.jpg

Во однос на моделот, дали шпиц напред или коцкасти, тоа е личен избор, како и висината на штиклата.

:*:За рана пролет - ниски патики или еспадрили
    Ниски патики - Бидејќи мислам дека си пониска, може и со платформа. Но, дефинитивно да бидат со нежен женствен изглед. За боја, дефинитивно светли да се вклопат.
    •Еспадрили со полна пета (затворени скроз, и напред и назад) - Ако носиш секако и ти одговараат на нога. За боја, може да пробаш со светли или тегет.
    Polish_20250329_234522924.jpg

Не дадов балетанки или мокасини, бидејќи колку што те имам запаметено од модната тема, мислам дека нешто повисоко подобро ти прилега.

:*:Во однос на салонки, може да му дадат елегантен euro-style изглед на фустанот и да го носиш пример на некој ручек/вечера така со помала чанта.
    Во однос на боја, би рекла или кадифени сиво-смеѓи , чоколадни, црни:
    Polish_20250330_000314032.jpg A може и бели кожени, мазни но не лаковани, ако преферираш уште пофабулозен изглед.

The end :whew::D:*:

На n.lauda, mal.ecka, Salome и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Romina

Romina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    222
    Јас не би го комбинирала со патики што изгледаат премногу спортски. Иако во денешно време се практикува да се носат патики со фустани, мене лично не ми се допаѓа. Евентуално би го комбинирала со патики што не изгледаат премногу спортски, што се поелегантни и поженствени. Нешто како измеѓу патика и кондура. А инаку најмногу ми го комбинирала со црни кратки чизми над глужд. За дневна варијанта скроз рамни или со мала дебела штикла, а за вечерна со потенка штикла или пак со салонки.

На n.lauda и joy1 им се допаѓа ова.
  17. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    2.983
    Со што да го искомбинирам за секојдневно? Ќе стои ли со бели патики и бела мала чантичка? Screenshot_20250331_132852_Instagram.jpg

18. Romina

Romina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    222
    Каков модел се патиките? Јас повеќе би го искомбинирала со балетанки или во лето со рамни сандали.

На spacegirl92 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    2.983
    Најобични бели, вака нешто

53050616-01_2_w_800_1120px.jpg

На Romina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Romina

Romina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    222
    Мислам дека можеш да искомбинираш со некои вакви, изгледаат понежно, не изгледаат премногу спортски.

На Cutiepie123 и spacegirl92 им се допаѓа ова.