@Panda00 Дали бараш еден заеднички предлог и за двете комбинации? Исто така дали фустанот ти е скроз тесен долу или онака паѓа и има малку повеќе простор? И дали и за двете сакаш да не биде штикла во прашање?
Изгледа ни ја не знам што сакам. Се двоумам меѓу двете комбинации, која е посоодветна? Иначе, фустанот не е скроз тесен, има простор долу. И да, пожелно е да не биде штикла, туку поудобна варијанта.
@Panda00 Според мене, вака Спојлер: Предлози Бидејќи сме зима, а сакаш рамно, нема простор за друг тип на рамни обувки, освен рамни чизми. Е сега, сакото + панталоните даваат класичен изглед на поелегантен костум и истиот едноставно не би изгледал добро со рамни чизми. Од друга страна, кога некој би ми рекол to tone down the dress, за да изгледа поедноставно, би го облекла со војнички чизми и puffer јакна со ремен, како на сликите подолу: Но, поради горниот дизајн, фустанот едноставно не ми е прикладен за нешто работно + денски + не толку свечена пригода. Па затоа, my honest take e, да одиш со сакото + фармерки + елегантен топ + капут одозгора + рамни чизми со мала платформа. Вака ем би изгледала елегантно без притисок, ем би ти било супер комотно без да изгледаш воопшто обично. Пример: +долг капут. Капутот може да биде во темна боја, но може и светол, па дури и црвен, ако сакаш боја. Фармерките може да бидат црни, сиви, темносини, па дури и светли. За крој - тоа што ти одговара и врз основа на тоа, чизмите може да бидат одозгора или одоздолу. За топ, можеш класична кошула, свилена кошула, кошула со панделка напред, поелегантен топ на долги ракави, свилена блуза и сл. Елегантиот фокус едноставно задржи го во горниот дел (торзо + глава). Односно, косата да биде средена (може исфенирана, благо брановидна итн), шминката on point. Потоа, додади медиум големи обетки како пример што носи моделот погоре на првата слика во колажот. Може и помали, но да е поелегантно. Изгледот надополни го со помала фенси чантичка and there you go Ќе изгледаш effortlessly софистицирано и младелашки, без да мора да носиш штикли или било што неудобно. На крајот од денот ова е секако работно и како што рече, ништо премногу свечено. Ако бараш исклучиво меѓу твоите идеи да е, тогаш избери ја првата идеја што ја имаш, со сакото и панталоните. А за чизми, пробај со вакви на дизајн, што имаат сосема мала kitten штикличка.
@Marija_Magdalena Комбинации за каде? Воедно, панталоните на дизајн какви се? Доколку може да прикачиш слика од Интернет, приближно, како стојат? Дали се долги, широки, струкирани до зглобот или како? Исто така, твоите карактеристки? Боја на коса, тен, отприлика возраст? Твојот стил? Дали сакаш скроз бои или бараш решение како да ги неутрализираш панталоните? Доколку нормално не е проблем да споделиш
И матичен број заборави да и побараш Комбинации " некоја скроз бела кошула или бело -шарена кошула но да има и од оваа истава боја, бели штикли и бела ташна.
панталони со висок струк и широки ногавици во жива виолетова боја, Moze, mi se dopaga kombinacijava Gi zemav pred dve godini, istiov period, vo eden butik, mal, so preubavi raboti. Samo nemozam da im najdam kombinacii
Дали ваква комбинација блуза + долга сукња би одела со вакви чизми на штикла? За на предновогодишна прослава од фирма ми е.
@Witchy-style Според мене, Бидејќи самата комбинација е доста елегантна со кадифените детали, и фали нешто со цврст, чист дизајн, to elevate it. Затоа со кожени обувки (чизми/салонки) би изгледало подобро, a со лаковани би било дури chef's kiss. Баш би изгледало festive, ама polished, без да изгледа претерано, туку елегантно. Пример: Неопренот едноставно не ми се вклопува во елегантниот изглед, го прави да изгледа обично
Фала ти, имам црни кожни салонки ама барав поудобна варијанта. Тогаш би можела сличен модел на тој што го пратив, само кожни. Вака нешто? Знам дека со тенка штикла е поелегантно ама сакам да ги износам. Црни салонки имам, тоа ми е последна варијанта, ако ништо друго не одговара.
@Paula123 За каде? Посебна пригода или? Воедно, доколку не е проблем, да споделиш боја на коса, како и отприлика возрасна група?
За вечерно излегување. И дали може нешто да ми предложиш комбинација за предновогодишна прослава од фирма. Ќе ти оставам некоја слика, иако панталоните не знам дали се за таква пригода. Инаку, имам кавеава\смеѓа коса и во средни 20ти. Ти благодарам однапред.