Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. Paula123

Paula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2020
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    67
    @Polyincognito Ти благодарам премногу, земав црни панталони немаше од кафените :(

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.435
    Допаѓања:
    11.964
    @Nn123 За одредена пригода или за секој ден, работа и сл? :*:

3. Paula123

Paula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2020
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    67
    @Polyincognito Уште едно прашање и не те замрам повеќе :lol: Горе дали да облечам бела маица со црните панталони или не?

4. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.435
    Допаѓања:
    11.964
    На Paula123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nn123

Nn123 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    За прослава, ана понатаму би го носела и за секој ден, може плус и такви комбинации :)

Последна измена: 18 декември 2025
  6. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.435
    Допаѓања:
    11.964
    @Nn123 Конкретно бараш идеја бидејќи сакаш нешто да носиш одоздолу или? :?:

Бидејќи вака, парчињата сами по себе веќе се комбинирани. Воедно, штом ти е за прослава, за чевли - салонки, но може и поелегантни чизми, и одозгора долг капут.

Пример за бои:
    - Крем чевли + долг крем, тегет капут, може и портокалов.

- Црни чевли + било каков капут, вклучувајќи и бои како црвени, бордо, темно виолетово.

-Темно кафеави чевли + темно кафеав, тегет или крем капут

-Бордо чевли + бордо, црн, крем тегет капут итн.

За акесоари, зависи што носиш, што ти прилега и каква ќе ти биде фризурата. Може кратко нежно ланче или пак покрупни обетки како што се копчињата на корсетот, или пак нежни спуштени + мала чантичка како за на рамо :*:

7. Nn123

Nn123 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    Дали би можело со црвени салонки и златен накит? И дали би било убаво со нешто одоздола?

8. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.435
    Допаѓања:
    11.964
    @Nn123 Да, можеш со црвени салонки и златен накит.

Со нив, ако сакаш да носиш нешто одоздолу, најдобро со кошула. Кошулата може да биде класична, свилена класична или свилена ваква со панделка горе.
    За бои може бела, вака нежно сина, екру, шампањ. Ако сакаш бои, може да пробаш со виолетова (свилена - бледо или потемна) или бледо зелена (исто свилена) или праска, доколку ти одговара на карактеристиките :*:

На Nn123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nn123

Nn123 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    Благодарам од срце, многу ми помогнавте :inlove:

10. Marija_Magdalena

Marija_Magdalena Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    2.649
    17662310766096389323174224690084.jpg kombinacii za vakvo fustance? Za proslava od narabota. Inaku si go zedov letovo, voopsto ne go oblekov , ima svetkavi sprinkls, malku e kusicko, no ne mnogu, i grbot e gol samo gorniot del, do kaj prslukot. Ne e mnogu leten, so postava e odozdola.

На KaliyaT му/ѝ се допаѓа ова.
  11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    33.769
    IMG_2706.jpeg IMG_2707.jpeg
    Океј е фустанов за предновогодишна со повозрасни колеги?
    Во дилема сум дали да го купам, на граница ми е на кјут и кичерај.
    Чизми високи имам црни и светло кафеави-каки, крем имам до над глужд ама не се залепени за нога и лошо стојат на гола нога. Со шпиц чевел да не ми бидат многу голи нозете?

12. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.435
    Допаѓања:
    11.964
    @IRBBB Според мене, вака :f:

Проблемот не е во фустанот. Фустанчето е елегантно, festive и со класичен modest дизајн, при што се вклопува во пригодата.

Проблемот е во стилизирањето на оваа силуета за зима. Тука лесно може да премине од кјут во кич. Односно, поради неструктурираниот дизајн и бродската јака, (а свечено), со чизми тешко може да се добие убав изглед.

Со кратки чизми, само ќе изгледа непропорционално. Со високи е ризично и ретко успешно, со салонки + месо боја хулахопки ќе изгледа баш голо, ладно и недовршено.

Со чизми, може да изгледа океј евентуално само во случај доколку фустанчето e intentionally оверзајз + личноста е со ситна или многу слаба градба, па сето да изгледа вака нешто, едиторијалско effortless:
    Screenshot_20251221-140953_Google.jpg Во тој случај ќе одговараат чизми, кожени, не антилопни, бидејќи на фустанчето му е потребен чист, цврст, мазен дизајн.

Но, фустанчето од твојата слика повеќе ми има нежен A-дизајн, а не оверсајз секако.

Затоа my take is, за да изгледа префинето и целосно вклопено за пригодата и сезоната, е да се стилизира во овој стил, темни хулахопки + елегантни салонки (не мора отворени назад).
    Пример: + Долг капут одозгора и мала црна чантичка.
    Капутот може да биде и светол, не мора само темен.
    Screenshot_20251221-144811_Gallery.jpg

На овој начин, ќе се смири светкавото, да изгледа по classy и ненападно, односно кич. Ќе изгледа доволно елегантно, а истовремено компактно, свечено и соодветно за работен настан :*:

На Panda00 и IRBBB им се допаѓа ова.
  13. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.575
    Зависи како стои фустанов оба е по специфичен модел пробај го види

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    33.769
    Пак јас :smirk:
    Дефинитивно се откажав од фустанот погоре, во дилема сум меѓу овие два (приближно исти се како на сликите, со таа разлика што вториот нема толку длабок шлиц, вториот е долг до глужд).
    Фаворит ми е првиот, подобро ми стои, ми ја истакнува фигурата, ама ме буни тоа што е со голо рамено, дали е воопшто соодветен за зима, па и за предновогодишна забава со колеги во ресторан (не елитен).
    Двата би ги комбинирала со црни салонки и долг бел ванила капут.

IMG_2760.jpeg
    IMG_2760.jpeg

@Polyincognito те молам кога ќе имаш време дај ми малку насоки кој би ми бил подобар избор и како да го искомбинирам со шминка, фризура, чанта, накит (иако јас мислам дека не би носела никаков накит со ниеден од овие два фустани)?

15. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.435
    Допаѓања:
    11.964
    @IRBBB Според мене, вака :f:

Помеѓу двата, подобра одлука е првиот од повеќе аспекти.

1. Првиот подобро ти стои - ова е најважното.

2. Бидејќи е забава од работен карактер - подобро е да носиш нешто со миди должина, отколку долго. Долгиот ми е повеќе или за забава со млади колеги или за забава во елитен ресторан.

3. Првиот многу поубаво ќе ти се вклопи во концептот со црните салонки и долгиот ванила капут.

4. Првиот изгледа поелегантно и festive за пригодата и условите, без да изгледа нападно. Тоа што е на едно рамо е сосема океј. Не станува збор за некое risky деколте, туку за едноставен асиметричен дизајн.

Е сега, бидејќи спомна дека станува збор за забава во ресторан, кој не е премногу елитен, па за да се вклопи во целиот вајб, целта е фустанот да биде toned down.

Половина ти е веќе поедноставнет со салонките + капутот, а другата половина најдобро ќе ја постигнеш со неутрална шминка + едноставна everyday фризура.

Значи избегни ги фризурите за на свадба, нешто што е презатегнато, исполирано или навиткано.

Поради цветот на рамото, за пригодата, косата мора да биде многу едноставна и секојдневна, за да се доведе изгледот во баланс.

Пример: Примени средени стилови кои вообичаено можат да се носат и денски.
    :*:Half up - half down: Косата горе малку соберена со мала шнолка или репче.
    :*:Плетенка
    :*: Класична испеглана или само исфенирана
    :*: Ниско или средно коњско опавче
    Screenshot_20251225-151254_Gallery.jpg

Би рекла да избегнуваш локни, бидејќи се ризични и лесно може да дадат по официјален, преелегантен или свадбен изглед.

:*:За шминката,
    Зависи што ти стои и како си се шминкаш, но претежно би предложила да е неутрално и свежо. Како пример што носи Роуз погоре на последната слика со испегланата коса. Со туш и може вештачки трепки само на крајот од окото, колку да ти даде подефиниран изглед, да не испаде ептен no makeup - makeup.
    Ако ти стојат сенки, може и вака, пак нешто вечерно, минимално, ненападно:

:*:За накитот
    Доволни се кратки обетки + тенок часовник. Може и само обетките, ако не носиш часовници.
    Polish_20251225_174006339.jpg

Вака сето надополнето, комбинацијата ќе изгледа елегантно и професионално, без да изгледа преформално или предотерано/префенси :*:

16. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.802
    @IRBBB ако смеам да се вмешам. И двата фустани се тотално мој стил. И опишав на ВИ како би ги носела и ова би изгледало отприлика вака.
    Забелешка: Сликите се од вештачката интелегенција конструирани.
    Screenshot_20251225_181620_Google.jpg Screenshot_20251225_181606_Google.jpg

17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    33.769
    @Polyincognito првиот е долг до глужд, вториот е до под колена, само шлицот не е толку длабок како на сликата, негде до над колено е. Тотално предобар ми е првиот, ама пак да не сум многу официјална.
    Не ми стои лошо вториот, напротив, само првиот повеќе ме издолжува и ми ја истакнува фигурата.
    Благодарам за предлозите, дефинитивно ако го носам првиот, косата би ја носела half up half down.

@Katie90 секое мислење ми е добредојдено, ја означив @Polyincognito оти секогаш знае да ме погоди и најактивна е во темава. Благодарам за сликчињата, на сликиве подобар впечаток ми дава вториот. :?:

На Katie90 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    9.365
    И јас сум за вториот, посуптилен е со оглед на тоа што нагласи дека ресторанот не е елитен.
    Првиот ми е посвечен, така што за во такво место јас дефинитивно би одела со втората опција.

19. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.435
    Допаѓања:
    11.964
    @IRBBB Горе имаш напишано:
    И јас така го сфатив, дека ролка фустанот е макси, а тој со едното рамо е миди, затоа го предложив првиот.

Во овој случај тогаш, вториот е подобра опција. За накит и шминка, предлогот останува ист (може и неутрална шминка + црвен кармин, ако носиш). Саатот може врз ракавот.

А за фризура, може пак истите предлози, вклучувајќи:
    Првиот чувај си го за новогодишната ноќ :*:

Последна измена: 25 декември 2025
  20. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.802
    @IRBBB јас би си ги купила и двата. Безвременски се.
    Првиот ќе го носиш на свадби, дипломски итн. А вториот би го направила миди и баш ми се допаѓа шлицот. Би го носела после забавата со рамни ама високи чизми на денски кафиња, прошетки. Со соодветно капутче, шалче ќе го износиш.
    И двата се преубави важно што и да се одлучиш нема да згрешиш.