Како да искомбинирам...? (помош од Феминки)

Дискусија во 'Мода и стил' започната од FBI, 27 декември 2010.

1. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.576
    Допаѓања:
    13.037
    @FlirtBerry За огрлица,

Срцевидното деколте заедно со бисерниот детал веќе го привлекуваат окото на набљудувачот нагоре и создаваат природен jewelry moment сам по себе.

При што ако носиш по-кралски обетки, крупни, немаш потреба од огрлица.

Во случај да сакаш огрлица, може да функционира, само треба да внимаваш бидејќи може да биде tricky.

Односно, лесно може да испадне огрлицата да се натпреварува со бисерното деколте, наместо да го надополнува.

Во тој случај, ако носиш огрлица, мора и обетките да се помали и таа поедноставна/помала/пократка/нежна.

Пример:
    20250107_THEWHITECOLLECTION_HAIR_LOOK_1_ACCESSORIES_01_19507.jpg
    c1273b646f7fe3207f51354945b768b6.jpg_720x720q80.jpg

На Panda00, Biljarkata и FlirtBerry им се допаѓа ова.
  2. $ophia

$ophia Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    1.933
    @Polyincognito + секој друг добронамерен човек што сака да ми помогне. Ситуацијата е алармантна, ми треба за вечерва аутфитов.

Значи вака, бринета сум со подолга коса (не знам дали ви е битно нема везе). Сакам да го носам конкретно овој фустан и конкретно овие чизми. Значи истиве работи ги имам, тие се.
    Е сега кажете ми дали да носам сребрен или златен накит. Од накит претпоставувам само обетки (обавезно), можеби ланче ? Часовник или алки претпоставувам не бидејќи ракавите паѓаат и баш има ластиче доле кај зглобот за да не се лизга нагоре тој лелеавиот дел да ти дојде во врат. Не знам поправете ме. Јас бев убедена да носам првично златен накит и златна ташничка (и како clutch и на сиџирче може да се носи ептен е малечка). Ама другаркава вика доле нитните на чизмите се сребрени па затоа треба и накитот да е сребрен а ташна црна.
    Ај спобудалев, кажувајте за петок вечерва ми е. Фала женски:l:

upload_2026-4-24_4-17-34.jpeg upload_2026-4-24_4-18-1.jpeg

upload_2026-4-24_4-18-12.jpeg

Последна измена: 24 април 2026
    На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.395
    Допаѓања:
    33.781
    дефинитивно сребрен накит и црна чанта.

На $ophia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.576
    Допаѓања:
    13.037
    @$ophia Значи да не ја случајно сега отворев темата, тагот немаше ни да го видам :tmi:

Сосема извини, не ми стасала никаква нотификација, немој да мислиш намерно не сум одговорила :f:

Енивејс, иако веќе поминало излегувањето, јас пак ќе дадам одговор, па ете за друг пат :D

Носењето златен или сребрен накит не зависи само од бојата на косата и аутфитот, клучна улога игра и твојот тен.

Инаку, вака земајќи го вајбот на аутфитот, би рекла најдобро е микс: златно + сребрено. Бидејќи ми е рок, ама истовремено honey-flowy.

Само со златно би било ептен out of place, а само со сребрено би ми било too plain.
    images.jpeg
    Ако сметаш дека нема да умееш како и колку од кое да избереш, најдобро и полесно е со накит кој веќе си е така направен

И уште еднаш извини :D:hug:

На senza.parole и $ophia им се допаѓа ова.
  5. $ophia

$ophia Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    1.933
    Нема гајле:l::l: Се одлучив за сребрено ланче и обетки, а ставив златно прстенче пошто ептен брзав (како и секогаш нели), и во паника тој го земав :makeup:
    Ташна црна носев.
    Битно помина, ама фала ти за одговорот сепак, аутфитов ќе го носам пак во некоја прилика сигурна сум, и фала на одговорот. :hai: :l:
    Фала и на @IRBBB (highfive) :l:

На IRBBB и Polyincognito им се допаѓа ова.
  6. Paula123

Paula123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2020
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    68
    Здраво девојки, може ли да ми дадете идеи како да ја искомбинирам сукњава за на свадба? Слична ваква имам само црна боја, може не е за на свадба ама немам стварно идеја што да носам, а свадбата е викендов.

Прикачени фајлови:

• IMG_4048.jpeg
      IMG_4048.jpeg
      Големина на фајлот:
      297,1 KB
      Прегледи:
      49
  7. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    524
    I need help поканети сме на матура во кафана дали е ок да носам фармерки светол џинс со висок струк ѕвонасти и кошула со штикли наидов на критики срамота било така требало посвечено од 18 часот е настанот еве незнам ваше мислење

8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.261
    Допаѓања:
    5.763
    И ја би рекла не бидејќи е светол џинс, тоа е ми е повеќе за денска шема. Исто така зависи од кафаната, пр. Скопски мерак е едно, кафана Ка е друго...

9. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    524
    Златно буре кучково затоа и полајт барам. Нешто

10. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.576
    Допаѓања:
    13.037
    @Fudbalgirl Замени ја кошулата со некој поелегантен топ & you're good to go :*:

На Fudbalgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.261
    Допаѓања:
    5.763
    Во тој случај можеш слободно. Или евентуално како што ти пишале со некој топ.

12. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.360
    Допаѓања:
    19.263
    супер. Не си ти матурантката. Важно е како ќе си износиш. Значи секој со свој стил. Кошула и штикли топ :D

На Fudbalgirl и Glowy им се допаѓа ова.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    8.146
    Допаѓања:
    116.417
    Уште тој 3тиот од зимски попусти да го имаш ко мене и ептен ќе сме исти, во иста нарачка ми беа, тој претходниот, овој и еден со "модра боја" мислам го имаа опишано :D

Убава :inlove:
    Чевли и чанта сакам да видам (fingers)

14. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.576
    Допаѓања:
    13.037
    @Paula123 Не знам дали сега е префрлено мислењето од другата тема, го немам забележано воопшто :?:

Иако свадбата поминала, јас пак ќе одговорам, па ете може ќе ти послужи за во иднина :f:

Бидејќи е чипка и претпоставувам без постава оздола, најдобро е да се комбинира со подолг горен дел.

Е сега, бидејќи е за свадба, треба да биде поелегантно, при што јас би рекла вака:
    :*:Со кратко црно фустанче одозгора, за да крајниот резулат изгледа вака:
    :*:Со фустан-сако (не оверсајз сако), за да крајниот резулат изгледа вака:
    :*:Како трета опција, секогаш одоздола може да си облечеш беж слип сукња, па одозгора да си носиш краток елегантен топ, пример свилен халтер или корсет
    Топот или корсетот не мора да биде строго црн, може пример шампањр халтер топ или пак дури и елегантен цветен корсет.

На Panda00, senza.parole и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.