Бреј, навистина не те разбирам. Како што кажа @crimson зошто милиш дека е повисоко добро? Имаш некои ставови за живтот и тоа е тоа, зошто потребата да навредуваш други, кога ни ти не си нешто подобро? Ајде тогаш да не мастурбираме и тоа испаѓа дека е лошо. Не значи дека ако земеш невина дека ќе биде подобра личност од некоја што не е невина, всушност има и многу такви примери.
^^Абе да, ама ако земе невина барем ќе биде сигурен дека девојката нема да го споредува со други понадарени/ по„техничарски“ способни мажи
Хахаха... па уште му објаснувате на човеков... остајте го возвишениот, нека се гордее со својата невиност како на нескинато цветче, и нека се замислува дека е сега од некоја друга возвишена димензија, со неискварена душа и неискварен..... ај нема врска Дајте му аплауз, и шо ќе се напие од мене.... го частам за невиноста
Апсолутно се сложувам со секој напишан збор, конечно некој на вистинските божји патеки на форумов. Но, што кога веќе сме го направиле гревот? Ќе завршат ли работа молитвите за избавување од примките на ѓаволот и блудството или треба да преминеме на порадикален чекор. Хименопластика ќе заврши работа?
Ај што не ебе, не ебе ама изгледа не си игра ни сам со себе не е олеснет инаку не би бил толку исфрустриран. Човек, еднаш се живее и уживај малку, што толку мисиш што ќе зборувало општеството? Толку е тоа битно? Јас за мене живеам и ич не ме боли кој што зборува, ама очигледно тебе многу те засега мислењето на другите. Епа промени го тоа во главата и уживај малку.
Ти више си тргнала по лошиот пат а? Ама ај не знам јас многу, нека ти даде убав одговор нашиот спасител.
Како тоа апсолутно се сложуваш а веќе си полна со гревови? Убаво е човек да се кае мила ама тебе спас ти нема. Не си чекала до брак, лапај си сеа етиќети цел живот. П.С. Ако спасителот ни одговори дека хименопластика врши работа, закажете ми и мене, уште еднаш да губам невиност (пред брак) сакам.
@Hindsighter извини друже, грешно сум прочитала. Епа гледам ти кажале после мене, нема потреба да дофрлам, се согласувам со нив.
Нема проблем. Се прават грешки. Ти благодарам на одговорот. @JollyGirl Едуцирај се повеќе за ова тема, за да не избрзуваш при донесување на заклучоци за тоа кои се причините што ги искажувам моите мислења. Ќе биде во твоја корист едуцирањето А сега, да се држиме до темата, shall we?
Кога веќе нема да бидам невина дефинивно ќе и кажам на мајка ми.Не можам ништо да кријам од неа и таа е правата личност да и се доверам за се.
Да се едуцирам повеќе на оваа тема? Оваа тема е за како да и се кже на мајката дека не си невина веќе.... Што има да се едуцирам на толку едноставна, и да не речам глупа, тема? Ама ти очигледно обожаваш да се правиш паметен и во наједноставни теми.
Не мислев за ова тема во смисла овој топик, туку за тоа што ние разговаравме до сега. Никако не ми е целта да се покажам паметен, во ниту еден случај. Целта ми е да ги поттикнам заинтересираните да размислуваат за кажаното, за да укажам дека постојат поголеми вредности во животот отколку чистото исполнување на нагоните кога да ни се посака. Паметот, срамот и имањето некакви црвени линии во посегањето по сексот се трите есенцијални нешта што не разликуваат нас луѓето од животните на крајот на краиштата, нели? Што не прави нас поразлични од животните ако ги запоставуваме овие три нешта? Во оваа смисла едуцирај се па донесувај поубаво конципирани заклучоци.
Секако дека има некаква мудрост. Во тоа свето парче документ се содржат древните тајни за апсолутната среќа. Впрочем, познато е дека секоја воздишка и капка бел еликсир не доближуваат до Светото царство. Едно од есенцијалните нешта беше и свесноста...
Пак го тупиш и тоа баш онака досдно. Го читаш ли ти воопшто насловот на темава? А се гледаш ли самиот што пишуваш? Сфаќаш колку си забеган од темава? Сфаќаш колку ти се офф топиците? А и нема човек попаметна работа па ќе застане да истражува за твоите ставови. Сите овие твои мислења се наменети за друга тема.
@JollyGirl Ова беше само дообјаснување за тебе. Не излегувам оффтопик. Но знаеш, имаме можност, ако ти е тешко да ги разбереш овие работи и да се видиме ние. Кроз еден кафе-муабет да си поразговараме за темава и со текот на времето да се зближиме. Јас можам да бидам мажот кој тебе отсекогаш ти требало. Јас можам да ти докажам што значи да си вистински маж и што се тој може да направи за жената. Како твоите женски квалитети можат да излезат на виделина преку мојата машка храброст и заедно да го освоиме овој свет.