напиши го твојот фб на едно ливче во вид на визит карта и кога поминуваш кај салонот ако момчето те гледа испушти го намерно,или ке го задржи кај него како информација и ке те побара за пријател или ке сака да ти го врати,ако сака да ти го врати кога ке дојде до тебе речи му тоа е за тебе да ме побараш и продолжи по својот пат
сум помислила на тоа ама не знам ... нема ли да испадне како само да се нудам, па потоа ке си ја крене цената и ке ме откачи ?
ако му се допаѓаш на изглед ке сака да те запознае и карактерно и нема лесно да те откачи(ова важи ако нема девојка),собери сила и направи го тој чекор после тоа разговор на фб ке откриеш нешто повејќе за него,кога е во прашање за добар дечко девојка не е во прашање кој ке го направи првиот чекор.таков чекор само ке го излуди и ке му се допаднеш уште повејќе претпоставувам дека има над 20 години.
Да, да една година е постар од мене. Има 21 година. Ме охрабри многу, ти благодарам Ќе пробам нешто, но искрено страв ми е да не се зафркнам
нема девојка секогаш кога ке поминеш те здогледува значи му се допаѓаш,сигурно и тој се мисли на каков начин да се запознае со тебе,можеш ли некако да го начекаш кога си оди накај дома сам?
е па во тоа е работата, од работа си оди заедно со неговите колеги. Никако не можам да го начекам сам. А плус и имам чувство дека мајка ми и брат ми не го сакаат, не знам зошто, никогаш не сум отворила таква тема пред нив, за да не бидам сомнителна А и на мајка ми постојано и се врти некј филм дека сите машки се лоши, искористувачи ... Едноставно не можам да се зближам со никого
со мајка ти мора да разговараш на таа тема но никако пред твојот брат,машко ко машко ке се буни и ке влијае на мајка ти,тебе ти е потребна подршката од мајка ти,треба да отвориш тема за момче најпрвин започни какво мислење има таа потоа твоето мислење побарај ја нејзината подршка,и да се запознаеш со момчето не брзај,ископај ги неговите особини кој на тебе ти се важни,најпрвин разговор со мајка ти,потоа гледај да воспоставиш контак со момчето,потоа истражувај го неговиот карактер па ке знаеш до кај си што си како си.
Да , на некој начин сакаше да ми каже дека му се свиѓам тогаш бевме негде петто - шесто . Е работава е што кога му ја дадов ништо не рече туку само направи фаца демек зашто ми ја враќаш . Баш со другарка зборев за ова и ми кажа дека ако сакал таа слика да биде кај мене требал да рече задржи ја , а не да рече : а фала мн јас дома ја барав . Јас сакам да му кажам се што чувствувам кон него ама немам храброст ......
Јас сум срамежлива и незнам како да му се приближам а исто така и он е срамежлв. Минатата година на почетокот ние почесто излегувавме со другари и другарки и во тоа време сите велеа дека си одговараме и сега го викаат тоа. Не сум разговарала една година со него ни на мсн ни во живо. Само кога ќе дојде кај нас во школо да гледа некој натпревар ќе се сретнеме и ќе се поминеме, дури и без здраво. Сакам да го почнам прва разговорот но неможам бидејќи сум многу срамежлива. Ве молам дајте некој совет...
ако си срамежлива,следниот пат кога ќе го видиш едноставно ,,случајно,,удри се во него и извини му се.тој сигурно ќе ти проговори,и ќе го прашаш како му се допаднал натпреварот,ете и ти ќе гледаш и така ќе тргне муабетот . нема потреба од срам,штом толку ви се сретнуваат погледите-кога тогаш ќе прозборите.
Здраво...еве вака : пред 3-4 недели се смував со едно дете , премногу ми се свига.Супер си поминавме , уште истиот ден ми пиша порака кога ке си стигнам дома да му пишам да ми се јави..и се беше супер , се слушавме, нон стоп си пишевме . Но , едно време го снема не се вклучува на фб, решив да му пишам да го прашам но ми кажа дека се укл од моб дека немал интернет. И оид тогаш поминаа неколку дена но уште од него нема ни трага ни глас, а нон стоп ми викаше да се договориме да се видиме и сегаа шоо ??? :/ Иначе јас имам 19 год , он 21
Јас по ова сфатив дека намерата му била само да те смува, а те залажува со муабетите ќе се договориме итн. Е сега ако имаш храброст јавиму се и направи го првиот чекор Ако ти е срам, чекајси и времето ќе ти покаже.
Летово бев кај баба ми и се запознав со едно многу добро дете се беше супер се дружевме,погледи...не бев единствена што го приметува ова дури и другарките ми викаа аии види како те гледа.... Подоцна си заминав и ми прати понуда на фб и јас радосна го прифатив.Кога појдов кај него на ѕид видов дека има девојка, секој ден ставаше слики со девојка му и си реков ајдее готовоо заврши,и така беше не мислев воопшто на него бев фокусирана на учењето,спортот...но зимава кога појдов кај баба ми случајно се видовме на слава и јас некако се уфрлив во разговор и само ми се насмеа и толкуу после ни здраво не ми викаше а многу се дружевме летото.Знам дека следното лето пак ќе биде така ама тоа е кога секогаш ''се заљубувам'' во погрешни личности.... ајде сега готовоо да кажам конечно зошто писувам во темава.Конечно повторно ми се допадна едно друго момче неколку пати ми има пријдено ама јас сум многууу срамежлива и незнам што да разговарам со него.И сега како да му пријдам прва за прв патт !! тој скеогаш доаѓа со другари а мене ми е срам да му пријадам пред нив
Замешај се некако,можеш преку другарите,покажи некоја блискост или интерес за некоја заедничка работа која ја сакате и двајцата. Или биди малку похрабра,па почни да му викаш здраво,избегни ја срамежливоста и повикај го на кафе. Види ја неговата реакција.
зошто во тој што сум вљубена , секогаш го избегнувам . на пр доаѓа накај мене и јас се тргам или ако сака со мене да зборува јас се тргам