Уфф тежок проблем овој мојот...Значи има едно момче најдобар пријател на мојот брат...Досега имаше девојка но навистина се израдував кога денеска видов статус сингл кај него...Незнам како да му се приближам...Инаку е 7 години поголем од мене...Во тоа е најголемиот проблем
7 години не е некоја преголема разлика...во ред е тоа шо сега е слободен и се тоа.. Ама најдобар пријател на брат ти?Хмм јас на твое место не би му се приближувала,сепак ако момчето нема некои симпатии спрема тебе,каков е твојот однос со брат ти..не би сакала да си го расипат пријателството нели..сепак се најдобри пријатели поздрав и се најдобро
Помогнете !! епа вака има едно машко значи он е 16 а јас 14 и ногу ногу ми се свиѓа... ама одиме заедно во една организација и онака само се знајме за едно здраво. Незнам што да напраам како се зближам со него.. дека он е сосема различен тип.. како да кажам по откачено друштво има таков е.. и де помогните како се зближам барем сонего како другарка а после другото е лесно или па како некако му се допаднам
многу лесно.нели одите заедно во организција,освен здраво може и муабет да си поправите ,како си ова она денес е баш досадно и побарај му помош за организацијата како демек нешто не ти е јасно .
Леле бравоооо ДА најди некоја тема на пример почни од како си?? ке сакаш ли ?? и да можеш нешто прај се дека не можеш и само нежно кажи го тоа тоа ги пали и нема да те одбие верувај
Прееска после роденден игравме вистина или предизвик и мене ми дадоа предизвик да се блицнам со најдобар дрругар на тој што го сакам(Петко) . Петко се тргна дека неможеше да не гледа . После тоа ми дадоа со уште двајца и на него му пукна филмот да ме гледа . И сеа овие двајцава не ме бација во уста туку во образ ( фактички таа вечер со никој не се бацив ), а тој тоа не го виде и си отиде изнервиран . Си отиде со друг другар , јас тогаш му се јавив на другарот да прашам како е . И он ми го даде него на телефон и ми вика КАЖИ , а јас онака ми дојдоа солзи и му викам Петкоо ! , и застанав , ми дојдоа солзи и му реков само ништо ајде уживај и ми спушти ...... Сега знам дека нема да биде се исто ко поррано . ама многу го сакам како да му кажам дека не се случи ништо со тие двајца шупаци ? или само едноставно да го игнорирам и да не разговарам со него , ако дојде случај да зборам само да му се извинам за се ...
Како да му пријдам? Хеј, јас сум нова овде па ми треба мала помош! Се знаеме со еден дечко од 1 Октомври, го најдов на фејсбук го адднав и тој прифати, а се запознавме во автобус. Како и секогаш „ЉУБОВ НА ПРВ ПОГЛЕД“ му пишав, тој не ме ни знаел... Бла бла, долга приказна. Сега чуствувам дека повеќе неможам го сакам, и се друго, му кажав на фејсбук дека го сакам, тој одговори ладно. Сега мислам дека и тој ме сака, но повеќе оде со неговите другари, и јас со мојте другарки, многу често се гледаме во школото, некогаш ми се насмевне, и така. Ми беше понудил СЕКС, но го ОДБИВ бидејќи јас не се чуствувам толку голема.. И тоа помина пак почнавме да се гледаме. Во Петок (минатиот петок) мојте другарки ме турнаа во него. А тој пак се заврти се насмеа, а јас му се извинив и трчајќи заминав. А тој подоцна се качи заедно со неговите другари. Уште еден месец му е роденден, немам идеа, сакам да го бакнам но некако се срамам, се срамам да му пријдам, итн... Ве молам за помош
15 години имаш?жалам но симни ги розевите очила.тој ти понудил само секс,и не си требала да му признаваш чувства.си ги уништила шансите уште од старт.нема зошто да се срамиш,поведи и другарки со тебе да не биде приметливо,ако толку многу сакаш да му честиташ роденден. но мое мислење е џабе леташ во облаци,кога тој не те сака.јас во ова што го напиша никаде не видов знак дека те сака.но не грижи се допрва ќе се вљубуваш .поздрав
Девојко знаци казете ми сто да правам.... Свиѓам едно дете од моето школо но тој е помал..... И го аднав на фб и почнавме да си пишиме... Му кажав дека го свиѓам и он само *прекрасно* ми пише... осле тоа многу често си пишевме но во пследно време не ми пишува.. А еден негов ругар и кажал на моја другарка дека ме свиѓал и он ама незнам во што е работата. А да му ријдам во школо срам ми е......
Па еве како за почеток, Ти прва поздрави го ако негде случајно го видиш, па дури и надвор од школо, ако имаш потешкотии со некој предмет прашај дали може да ти помогне. Пример, еве не ти оди математика од рака (хипотетичка ситуација, да кажеме) и прашај го, ''Еј дали можеш да ми помогнеш околу неколку задачи по математика?'' , зашто да не, амм ? Здружи се со негова најдобра другарка и потоа замоли ја да те запознае со него за да му се приблиш повеќе...Дознај кои се неговите интереси и биди фина со него секогаш. Верувај ќе го цени тоа кај тебе. Се надевам дека ти помогнав доволно.
Хмм, не верувам дека не ме сака, цело време ме гледа дури и кога се турнав во него со насмевка се заврте накај мене, а потоа прашал за мене како што слушнала другарката. П.С немам 15 имам 13 ХД Но онака ставив 15 :Д И тој воопшто не ме прашал за ништо, секако дека во оваа работа сигурно се вмешани неговите работи. Но како и да е се ќе излезе на виделина. Инаку после се што прочитав на сајтов, сигурно ќе можам нешто да направам! )
ama rabotata e deka on znae deka go sakam i me zadeva ama nikako da pocnam razg so negoo.. a i skoro raskinal so negovata devojka i plus toa ne e takov tip za kako si da mu recam... mi treba pricina za da pocnam razgovor a ponatamu mozam sama ))
Тебе ти е срам да го бакнеш а него не му е срам да ти понуди секс? Ма што ти нуди се земај, само немој ти да нудиш, ќе треба нудисти да бидете заедно. Молиш за помош, но искрено не знам кој би можел да ти помогне, мајка ти, можеби татко ти, да те седнат да те вразумат малку и да ти ги кажат насоките во животот, некако на погрешна страна си тргнала. Не знам колку си сериозна, но олади малку, не трчај по секое машко во автобус. Не знам дали е ова истото машко со мастиката , двајца другари беа, така? http://forum.femina.mk/ljubovni-problemi/mi-se-sviga-negoviot-drugar-o-t17379/#p1614079 Спојлер Ах тој фејсбук бараба низаедна, не може човек ни љубов да изјави преку него како што треба.
Мхм, после она тој што ми го пиша на фејсбук, не верувам дека ќе продолжам. Ќе пробам да го заборавам и онака кај и да е треба да ме префрлат во друго школо, а додека да ме префрлат, малку ќе биде тешко, но подоцна се ќе си дојде на свое место. П.С не сум имала секс сеуште И ти благодарам за се
довојче извини вака ама, ти се заебаваш со нас? Имаш 13 години и не си имала уште секс? па што очекуваш бе ало?
Девојки, и јас имам еден проблем.Имам 13 години мала сум мнооогу. Има едно дете го сакам околу 4 месеци и тоа сериозно но мислам тој сака друга и се прави многу важен ми е срам да му се приближам и што да му речам? Хелппппп
Повторно јас,со тој што е многу голем спрема мене,епа имам лоши вести-се смири со девојката.Но и една добра вест е тоа брат ми е заминат во странство,и ми кажуваше пред некој ден дека многу пати му кажувал за мене а тој се смеел на работите што му ги кажувал брат ми за мене (инаку поизитивни рабботи му кажувал брат ми,т.е ми кажуваше што зборубале па затоа знаам).Ии да не заборавам минатиот викенд тој беше во мојот град и кога поминав во кафичот покрај него забележав дека ме гледа.Незнам што да правам.Доколку би се скарал со девојката мислите дека би можело да му се приближам на некој начин?