Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да му се приближам?

Дискусија во 'Сингл' започната од BlueEye, 19 февруари 2010.

1. chiquita

chiquita Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    37
    Навистина ви благодарам на сите, но... разговорот за неговата бивша не беше повеќе од 5мин. Ни самата не знам како дојдовме до тоа. Не дека му бев рамо за плачење и лечење рани, далеку од тоа. Едноставно, кратко и јасно се изјасни дека раскинал пред 4, 5 месеци, и дека залечил рани.. Дали е вистина или не, тој самиот си знае :)
    Еве иде викенд, имаме некои заеднички познаници / другари така да тоа ќе го искористам ко можност индиректно да го поканам да се видиме и повторно да го видам.
    :*

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mar.i

mar.i Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Дали да направам прв чекор?

Има едно момче што ми се свиѓа.Не се знаеме се немаме запознаено.., мислам јас го знам и во живо ама тој не верувам дека ме знај..и сега незнам што да направам нешто за да знај дека ми се допаѓа. Му лајкнав 2 слики ама нз дали да му лајкнам повеќе за да примети..или нешто др. да напрам кажете..

3. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Од лајкови не правиш ништо ете по4нете за по4еток добр разговор :!: И внимавај како се однесува со тебе,негово движење и сли4но и ако си јака толку кажи му што 4уствуваш и срекно :*

4. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Како бе ако е јака,да му каже на фб дека го симпатизира?
    Девојчето не е ни сигурно дали ја познава тој,дали ја приметил..
    И некако тоа со фб,мн лошо го перцепирате.Ако некој ставе лајк на ваш статус,песна или слика,не мора да значи дека ве свиѓа,и обратно,доколку вие на некој лајкнете нешто.
    Значи преку фб не.
    Пробај на пример,ако имате заеднички пријатели,преку нив некако да се запознате официјално.После се нека биде спонтано.

5. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Најпрвин треба некој да те запознае со него, некој што добро стои со него, да бидете барем во исто друштво и тоа неколку пати, вака ништо не правиш. Тој може нема ни да примети дека му ставаш лајкови. Само средба и тоа директна. Неколку пати гледање, шмекање, разговор. Немој да прашуваш дали му се свиѓаш, тој нека те примети прв, тој нека го направи првиот чекор, бидејќи ако не те примети, приметил, ако не воспостави контакт со тебе значи не му се допаѓаш баш. машките знаат што треба да направат ако некоја им се свиѓа, штом те видел, ти си му дала знак дека го свиѓаш и тој не „трза„, верувај едноставно е "He is not that into u"...

6. JBLover007

JBLover007 Нов член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Како да му се приближам..

Како да му се приближам? Јас него го познавам, но незнам дали и тој мене.. Не го гледам многу често..Летово така го видов 3-4пати.. две мои другарки се заљубени во него, постојано зборуваат за него.. Имам големо друштво, но не знам дали и вистинско.. Љубовта ја кријам во себе, не се осмелувам да кажам никому..Но постојано ми е во мисли..Не знам дали сакам да му се приближам или пак да заборавам на него.. Пробав, но не успеав да го заборавам.. Ве молам дајте неколку совети, што да правам.. (мислам дека ке полудам).. :/

7. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Би те советувала воопшто да не му се приближуваш.
    За да не останеш сама,без другарки.Љубовта е минлива(а тоа твоето ни од блиску не е љубов-го имаш видено 3,4 пати не знаеш дали те познава...),а пријателството е вредност која трае цел живот :)

8. JBLover007

JBLover007 Нов член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

Знам дека не вреди за тоа да го растурам другарството, но незнам дали тие навистина ми се другарки или пак не.. :worried:

9. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81

Вака, учиме во исто школко,иста година, тој учит под мене, една другарка се знајт со него и сакат да ме запознајт ама мене ми премногу страм :x Шо да прам...? :doh: |(

10. JBLover007

JBLover007 Нов член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

Ако сакаш да се запознаеш, запознај се а срамот заборави го.. Според мене мислам дека во текот на средбата ако се оди во најдобар ред ќе заборавиш на срамот.. :)

11. JBLover007

JBLover007 Нов член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

А како да го отргнам од мисли? Знам дека не е љубов, но како да заборавам дека постои? И да сакам неможам и двете постојано ми зборуваат за него,, :|

12. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710

Запознај се! Преброди го срамот со срам ништо не прајш! ;)

На jjoovvaannaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
    Леле ај кје пробам,се надевам немат да се онесвестам :geek: Ак се запознам кје те известам :* ;)

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lovee23

lovee23 Нов член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Ima eden decko koj mi se svigja epten, onaka mi izgleda zabaven, no mislam deka so devojkite e sramezliv..go imam na fb vo close friends i ne lajkuva niedno devojce, istotaka znam deka nema devojka. Malku sum neiskusna vo toj pogled so flertuvanjeto, pa bi sakala da cujam vasi soveti. :)
    [mod-kirilica:zqwq4s2u][/mod-kirilica:zqwq4s2u]

На badgalriri му/ѝ се допаѓа ова.
  15. badgalriri

badgalriri Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    mozhebi sum pomala od tebe, po pravilo ne bi trebala da bidam iskusna so takvi..no jas bev ednash vo istata situacija kako tebe..mislam deka ako toj e sramezhliv ti e najubavo da mu se priblizhish prva..iako mnogu mislat deka mashkoto e toa shto treba da go napravi prviot chekor sepak smetam deka ne e sekogash taka..kako za pochetok like-ni mu nekoja slika na fb..podocna pishi mu ili neshto slichno..bar taka jas mislam :$

16. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    И јас си имав работа со таков. Бевме другари, се гледавме секој викенд ама тој многу срамежлив и не превземаше ништо. И јас го направив првиот чекор, прво на фб му лајкав слики и тој на мене. После тоа малку флертување и кажи на некои другари/другарки да му пренесат дека ти се допаѓа. Верувај тоа пали кај сите, освен тоа ако не е заљубен во друга.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  17. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    Помош, помош, помош... Сакам едно дете веќе 1 година 4 месеци и 10 дена а тој ни рецка не ми мава и плус има една одвратна девојкаа :(( дајте некој пример како да му се приближам а плус иимав идеја кога ќе раскинеа да му признаев се може ќе има нешто ако имате нешто попаметно Ве молам споделете или пак сте прошле низ вакво нешто па знаете како да ми помогнете...Фала однапред :))

18. Adriana-Limaa

Adriana-Limaa Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    почни некои другарски муабети ова она.... па после кје видиш што како..нека помине некое време.. кје видиш самата дали е заинтересиран за тебе..ако е признај му се, ако не тргни се на страна..дај му време на времето што би се рекло..:))

19. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    Jас сум нешто како другарка со него али он ни поздравување ни ништоо а многу многу го сакам и другарките ми викаат ајде бе откачи го одогворот лесно е да се каже..

20. Adriana-Limaa

Adriana-Limaa Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5

пробај како што ти кажав ако не, откажи се :)

На girl.09 му/ѝ се допаѓа ова.