Ако некој дечко е заинтересиран за тебе веднаш се приметува.Ако не се ни поздравува со тебе,не ти е потребен.Ќе си најдеш некој кој те заслужува
1 година 4 месеци и 10 дена? а час,минути,секунди,стотинки? Мислам... Искрено,јас би била преплашена,кога вака некој би пресметувал колку време ме сака.. А што да направиш? Па немаш многу избор.Т.е имаш само една опција-да го заборавиш. Очигледно тој е заљубен во неговата ОДВРАТНА девојка,таа е таа која го исполнува и го праве среќен. А за љубив потребни се двајца.Гледам дека пресметката на бројките совршено ти оде од рака,па најверојатно веќе пресметуваш дека таму ти си вишок
Ми се свиѓа DJ-от Пред неколку месеци во мојот омилен кафич за прв пат дојде еден DJ. Веднаш ми се допадна, но не знаев како да му пријдам. Потоа случајно се најде до мене и онака разговаравме (чешма муабет) и си разменивме фб. Оттогаш неколку пати повторно дојде (отприлика еднаш месечно, и тој мислам дека ме свиѓа) и понекогаш си пишувавме на фб. Работата е тоа што не е од мојот град, океј во близина е и неговиот, но сепак не е тука. Хелп?
Како прво сакам да спомнам дека скоро цела година сум во голема дилема... Имав дечко раскинав со него и цело лето се гледав со друго момче(значи преку цел ден бевме заедно и не се делевме постојано си кажувавме колку ни е убаво) Но..мојот бивши беше премногу упорен за да се смириме и се договоривме ке излегуваме другарски на кафе ке се гледаме( бившиоВ е од друг град и од септември заедно почнавме да студираме на ист факултет но не идеме само сме добри другари иако он не ме гледа како другарка) И момчето со кое бевме заедно цело лето откако дозна дека заедно студирам со бившиот скроз се повлече од мене на фб дури и 2-3 збора едвај успеав да му извлечам... Секој викенд кога си идам дома го гледам момчето само се гледаме поминуваме еден крај друг како странци,1.еднаш му реков барем здраво да ми прави ако не друго..и во ред само ми се насмевна а во тој момент помислив дека ке умрам од среќа..НО НЕ БИВА НИ ТОА!!!он сеуште е скроз ладен кон мене А со бившиот село време сме заедно на факултет се гушкаме ама не идеме..(АМА ЗА ЖИВА ГЛАВА НЕ СЕ ОТКАЖУВА ОД МЕНЕ) А ЈАС..СЕКОЈ ДЕН СЕ ПОВЕЌЕ И ПОВЕЌЕ ГОРАМ ОД ЖЕЛБА И ТАГА И ПАТАМ ЗА САМО ЕДНА ПРЕГРАТКА ОД МОМЧЕТО што да му речам што да му пишам зашо очигледно е дека несака повеќе да се гледа со мене но јас сакам само уште еднаш да го гушнам и да ми помине маката... СЕ ИЗВИНУВАМ ШТО ВЕ ИЗМАЧИВ ЗА ЧИТАЊЕ НО СТВАРНО МНОГУ МИ Е ТЕШКО А НЕМАМ НА КОГО ДА СЕ ОБРАТАМ Mia123 Фем почетничка 12 Мислења: 5 Зачленет: 23 Јун 2012, 17:54
Е и јас да се јавам околу проблемот. Не сум пишувала досега на форумот но се надевам дека ке бидам поактивна во иднина. Пред 1 недела го загледав дечкото и ми се допадна. Му пратив поздрав преку другар пред да си заминам и другар ми ми рече дека дечкото рекол: фала пуно поздрави ја и ти неа добра девојка е ... и после тоа си заборавив јас на него.. За викендов излегувам во еден кафиќ стојам надвор пушам цигара и разговарам со еден другар и доаѓа дечкото што го поздравив застанува позади другар ми и ме гледа нападно до тој степен што се изгубив не ми се верување.. тој примети и се тргна на страна... утредента пак во истиот кафиќ се разминуваме и тој ми вели здраво прв.. досега немавме здраво .. пак утредента се гледаме на кафе седнува до мојата маса и разменуваме скриени погледи.. станувам да си идам од кафето и дечко се врти накај мене и ми дава рака да се поздравиме.. и нормално краток културен муабет..дента го видов уште 2 пати но ништо посебно немаше само општи прашања... еве 2 дена како не сум го видела.. и кога ке го видам што да правам ? како да му дам до знаење дека сакам да имам нешто со него ??
Епа ете веќе сте почнале да се "шмекате". Само биди си своја правете си муабет општо, а и веќе си го поздравила, поздрави го уште еднаш. Само не се преоптоварувај и се ќе биде и извести не ако има нешто ново
Како да му се прибижам на бившиот ? последен пат правевме маабет на фб и се каравме и јас му кажав се што ми дојде на јазик .. сега сакам да му се приближам ама незнам како .. дајте некој совет оти маф ми ее работата
Факт било дека машките ги привлекувала незаинтересираноста кај женските.. Ставете ги на игнор и ќе трчат по вас. Имам за пример да ви покажам многу такви „упорни“ типци.
Профилов на фемина го направив од причина што ептен сум затрескана по едно момче..па, ми треба совет. Прво постар од мене е 5 години.. не ми пречи. Пред некое време го адд на фб ме прифати во иста секунда, и предходно го знаев не е само преку фб али лично да правиме моабет не. Ептенски ми се свиѓа и решив прва да му пишам и правеше моабет со мене и тој ми пиша после.. но мислам дека повеќе му е за другарски.. сега летово(како и секое друго) испаѓаме на исти места. Сакам нешто навистина да испадне од сето ова. Неможе да помине еден час а да не си фантазирам за него итн. Дали мислите со тоа дека му пишувам на фб му дадов до знаење дека сум заинтересирана? Што друго би можела да направам за да му покажам дека сум заинтересирана? Е да, и дали сеа после пишување на фб, кога ќе се видиме на местово на коешто искачаме, да му пружам рака за да се поздравиме и да му речам "Здраво" или како? Нз, ама не сум била долго време вака изгубена
Здраво нова сум на форумот... многу ми е тешко со предходниот дечко се разделивме но и покрај тоа јас ги имам истите чуства но мислам дека според тоа што ми го кажуваат дека и он сеуште ме сака но е многу срамежлив...Вака сега имам другарка која што е со него во клас и ми кажа дека пишувал за мене дека сеуште ме сакал и дека му било жал за времето што не е со мене и дека сака да ме види многу. Секогаш кога зборува мојата другарка со мене пред него он гледал во телефонот и бил многу озбилен потоа го земал телефонот и го чепкал... Ве молам кажете ми дали да пробам да му се приближам и како зошто стварно сакам да сме пак заедно ми беше прекрасно времето со него...позз
Ако би било се толку убаво, сега би биле заедно. Значи секоја разделба, раскинување има причина која е и потсетување зошто не сте заедно
Ако уште го сакаш, и ако е тоа вистина дека и он уште чувствува нешто за тебе, тогаш девојко не губи време, пробај зашто и онака нема што да изгубиш, можеш само да добиеш ! Позз и со среќа !
Zdravo i jas kako i mnogu na forumov go napraviv profilov za da pobaram sovet .. Znaci vaka detevo go svigam onaka mnogu i veke 5 meseci .. Rabotata e vakva sto e se sovrseno no ne me vika za izleguvanje da objasnam . Na fb se dopisuvame sekogas i mi pisuva kako da sme vo vrska haha mislam ubavi raboti ovo ono ... Me ima viknato na kafe 2-3 pati preku drugar .. i nekolku pati se imame pogodeno vo isto drustvo koga sme taka iskoceni vo isto drustvo zbori samo so mene me gusiii mi se smeska mi se puliii onaka se e naj naj .. I koga ke go sretnam niz carsija muabeti muabeti pa ke me prasa ako sakas idaj so nas ova onaaa ... se e super no da mi se javi ili da mi pisi da iskocime NEE se e prepusteno na slucajnost se nadevam me razbirate .. A ednus jas go viknav za na kafe i toj kao neznam ke vidam ke ti prekazam i toa me buni .. Drugarkive mi zborea demek on moze nemozel togas ili bil dogovoren pa nesakal da ti rece nemme vreme i takvi raboti ama grdo mi padna i sega neznam.kako da postapam a epten sakam da bidne nesto so detevo POMOS
Se raboti za edno momce go sretnav na edna zabava pred okolu edna nedela i mnogu mi se dopadna no problemot e jas ne znam nisto za nego no rabotam na toa veke doznav deka zivee vo gradov jas kaj sto zivea mal grad e pa mnogu cesto go sretnuvam ednas probav duri i da go pratam no samo se izbrukav zatoa sto toj svati deka jas go pratam i sega jas sakam da mu privlecam vnimanie no ne znam kako, kako treba da se ponasam koga ke go sretnam neznam nisto please help!! [mod-kirilica:3fv4dj98][/mod-kirilica:3fv4dj98]
како да му привлечам внимание Ако имате заеднички пријатели, прашај ги дали може да ве запозаат, а ако немате, пријди му и направи го првиот чекор. Запознајте се. Ако често се сретнувате поздравувај го кога ке го видиш. Пишувај му на фејсбук, но не многу често. Немој да бидеш нападна и досадна. Ако не те праша дали сакаш да се видите, да излезете, направи го тоа ти. Ако прифати, се ке си тече како што треба. Се надевам дека ти помогнав
Ќе се спакуваш во кутија, гледај да има црвена машна ( без тоа ништо ) и прати се до негова домашна адреса. Дефинитивно ќе го привлечеш вака. БОЛД: Најми ги прељубници ако не.