Ако на двајцата не ви текнува, остај го, не си троши време. Ако немам исти или слични интереси со (потенцијалниот) партнер, воопшто не се замарам да одржам нешто со него.
Zdravo edno momce mi se dopaga go imam na chat ama i dvajcata sme sramezlivi..pomos kako da go oslobodam daj te idei sto da razgovarame..dajte prasanja kakvi da mu postavam
Најопшт разговор. Не знам колку се знаете, но можеш да го прашаш каде учи/работи, каде излегува, какви хоби има. Па од самиот разговор ќе произлезат и нови прашања.
Pa znam na koj faks e kade vezba...kako da go privlecam poveke sepak ... Ne se znaeme samo dva pati sme se sretanale za nakaj faks ama vleguvavme vo razlicni avtobusi Daj te poiveke idei bidejki sepak dobro momce e sum slusnala od drugi a drugo nisto neznam
Викни го на кафе. Мажите и онака се малку глупи, ако има муда да прифати барем ќе зборите во 4 очи, а не вака држ не дај, на чет.. остајте такви игри за мали деца
Тогаш нема што да си губиш време со него.. Ако не можеш сега да го викнеш на кафе, нема да можеш ни по 1 месец..џабе ќе му се приближуваш
Ne e losa pricinata vezba kaj nas sport i nezgodno mi e zatoa...zatoa sakam prvin preku chat kazuvajte sto da mu pusyvam poveke da go zainteresiram poveke
Па ете за спорт зборувајте. Ние не го знаеме него па да претпоставиме што можеш да го прашаш. Тоа што го знаеш за него искористи го, од самиот разговор ќе добиеш и дополнителни информации за него. Ако се покаже дека е заинтересиран, договорете средба.
Nz navistina i nesakam da izbrzuvam a sepak e preubav e predobro momce(kulutrno vospitano uceno ..) ( Zatoa pobarav pomos od vas sepak drugo e da dadete idei
Девојки ми треба вашата помош. Ми се свиѓа еден дечко(bad boy), излегуваме во исти локали, често се разминуваме али не ме приметува. Му имам праќано снапови, му ставам лајкови ама џабе. Нема девојка, не се ни гледа со некоја. Се мислам дали не ме познава од инста и у живо ама не е могуче. И сакам да ме примете. Како да го направам тоа?
Kaко мислиш му имаш праќано снапови ама не те познава ? Никогаш немате зборувано и ти онака рандом го адна на снап и му праќаш снапови ?
Он ме има аднано одамна, а ја со праќањето снапови мислев дека ќе почне да ме приметува. Тоа ми го предложи другарка
Не вратил ништо или не ставил лајк на твоја слика/пост- ова укажува дека не е заинтересиран или не користи многу социјални мрежи, па те нема приметено. Ајде да речиме и можеби не те има приметено кога сте излегувале на исто место. Ако си решена да му се доближиш ќе мора реален контакт, во живо или да му пишеш прва.
Прво дали сеуште се гледате навечер? Ако познаваш некој од неговото друштво појди кај нив на маса и запозни се. Ова можеш како прв чекор да го искористиш, после кога ќе го среќаваш гледај барем да се поздравите. Па, откако ќе стапиш во контакт можеш да му пишеш. Но, во живо првиот чекор би било подобро да го направиш.
Здраво. Сакам да ве прашам за мислење...ми се допаѓа еден дечко, но бидејќи немаме заеднички пријатели не знам како да стигнам до него. Што мислите дали да го побарам на фејсбук и да го додадам за пријател или не? Сепак не знам ништо за него можеби има девојка..Што да направам за да му се приближам?
Здраво, како тогаш воопшто дозна за овој дечко? Мора да има некоја жичка која те поврзала некако со него.