Лорди,ако мислиш дека сеуште те свиѓа,а ти глуми лудило,не му текнува да те покани да излезете,покани го ти...можеби е срамежлив,можеби он исто како тебе се мисли дали му се свиѓаш или не,па затоа сеуште ти нема ништо речено..речи му ај ако си слободен викендов да се видиме и потоа остави на него да ти се јави или кога ќе дојде петок,сабота да ти спомне..ако не ти рече ништо кога ќе дојде викен батали го, почни сега ти да му глумиш лудило
Ами каква помош да ти дадеме .Прво запознајте се,па да видиме дали момчето ќе покаже интерес,вака какви совети и да ти дадеме ,нема ефект.Или дознај му тел број па јави му се или пиши му убава порака ,мора да се преземе нешто штом сакаш да се затреска
јас пак сватив дека си пишете на фб љуфка е па тогаш како шо ти пиша наталија прен запознајте се можеби карактерно нема да ти се допага...
Ете ја темата Малце ми е срам да прашувам,ама ми треба ваше мислење Вака,два пати по ред одам во еден клуб и таму видов еден убав дечко,не знам личи за 3-та година,што стоеше до мене и ми се засвиѓа После тоа,го барав на Фејсбук ама не го најдов. Е,овој петок пак го видов,пак застанаа масата до нас и не знам ваљда ме погледна,ми беше срам да го буљам И така,ја сум ви едно срамежливо ракче,смотано и не му ни прозборев,не го прашав ни како се вика а толку сакав Е,сега би сакала да ве прашам,следниот пат(ако има следен пат) како да му се приближам,да го прашам како се вика,нешто било што,а да не испаднам глупава ? Глупава гордост и срамежливост Спојлер и,да каква што е мојата среќа,следиот пат они нема да дојдат -.-
Застани до него и правај се демек несакајки си го удрила (нормално полека) и речи ми извини Па можеби ќе почнете со разговор.
Се согласувам со Наташа .. Удри го демек несакајки и МОЖЕБИ ќе поченете разговор. Ако не реагира дечкото на тоа, можеш да го гледаш почесто, да флертуваш со него па можеби на тоа ќе реагира. Со среќа.
Не е толку тешко,флертувај со него,направи општ муабет .Да ти посакам среќа за пак да го видиш,а во случај да не се појави во тој клуб,прашај некој дали го познава,сигурно ќе добиеш некоја информација.
Pred nekoe vreme vi pisav za toj tipot so si se svigjame odmana ama nisto so ne se sluci megju nas zasto bevme vo vrski itn itn...epa bevme na kafe...se fino ama toj nisto konkretno ne napravi...mislam deka nema hrabrost, zasto dodeka imav decko mu lupav korpi(normalno)..a MNoooogU mi se svigja, zanesena sum po nego.. E sega, me vika da odime na kino, se nadevam deka ke mu tekne nesto da napravi...ili kazete mi jas so da napravam, kako da go opustam ili da go ohrabram da go napravi golemiot cekor..ne mozam jas da go zalapam cuvaj boze
Женски по втор пат пишувам за иста работа (имам и на др. тема)Би ве замолила да ми дадете некој совет. Има еден дечко што учи со мене во клас.Значи детево мнооогу го сакам.Многу ретко разговараме ако може да се нарече разговор.Ама пак си се радувам јас,само два негови збора и на небо сум Со другите од клас се зезам се опуштено а пред него се збунувам не знам како да реагирам ни што да зборам.Ако ме праша нешто ладно одговарам,многу ми е срам а тоолку го сакам,ах Имам приметено дека ке каже некогаш нешто онака на глас и ќе ме погледне за секунда(мислам дека има приметено дека го свиѓам или мисли дека ме нервира)Ако може да ми кажете како да се здружам со него,како да почнам муабет да му правам,да знае дека сакам да се дружам со него. Секој совет многу ќе ми значи
Вака сега... стварно ми треба добар совет: Летово се смував со еден дечко (малку бевме пијани )... од тогаш до пред некој ден немавме баш некои контакти, се до овој петок кога со другарките стоевме на шанк и тој ме почасти пијачка (се разбира дека јас инсистирав да си платам, ми беше глупо) но тој не ми дозволи... саботата не се случи ништо, а приметувам на моменти дека ме гледа а и јас неможам да го тргнам погледот од него... Дечково ни малку не е срамежлив, и е познат по тоа дека често менува женски, но моментално ми кажаа дека имал женска и бил многу "заљубен" (што и не ми се верува многу) ....а на крај краеви и гајле ми е што има женска, го знам каков е и не му е многу гајле за неа, а и јас не сакам нешто озбилно со него... Исто така на другарка ми , неговиот најдобар другар и се пушта, и таа ми предложи со неговиот другар да направат некој план па да идеме сите четворица заедно.. Ама некако глупо ми е тие да го прават планот, сакам јас да превземам нешто ВЕ МОЛАМ ЗА ДОБАР СОВЕТ
Па ти на една пијачка ли ќе паѓаш? Се извинувам што вака се изразив, но немој да се поставуваш како лесна женска. Гајле ти е што има девојка и е заљубен и што треба ти да си во втор план т.е резерва? Јасно ми е дека не сакаш ништо озбилно со него, но остави го нека се помачи малку да те добие, па и да не е за озбилно. Така повеќе ќе те цени и ќе има убаво мислење за тебе.
Мислам дека тој дечкото ако е 16 год нема многу да се помачи за да ја добие ... таков е периодот Под ништо озбилно , не сум сигурен значи мување и сл.? епа тогаш искочете како што вика другарка ти , четворицата ... а потоа малце насамо , ќе се смувате ќе уживате во ноќта. Само да напоменам дека малце и не си фер , ако има веќе девојка а ти му се буткаш така ... замисли ти да имаш дечко за сериозно и оп тој со некоја се најде во иста ваква ситуација ... како би се чуствувала ти ? Карма is a bitch
Прво, тој на 16(ако е толку) не само што не чувствува „смртска“ љубов кон девојка му чим чести и жмига на друга, туку и си прави списоче колку ќе шмекни за годините На тие години и мала хемија е доволна. Можеш да бидеш и девојка за една вечер и да си среќна да не ти чуе, но можеш и да бидеш „онаа што ми расипа„. Па сега ти види