Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да му се приближам?

Дискусија во 'Сингл' започната од BlueEye, 19 февруари 2010.

1. meredith

meredith Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    78
    Вака сеа, женски ми треба совет....Свиѓам еден тип, има 23 год, 7 год. сме разлика...Сите ми викаат дека е многу, ма да јас не мислам така. Тој е другар на братучетками, заедно на факс учат, нон-стоп го гледам навечер, некогаш намерно, некогаш случајно...Знае да дојде и да си праи муабет со мене, се допишуваме често на мсн....Дечково знае германски, и минатиот викенд ја наговорив братучетка ми , као да му рече ако е слободен да ми покаже, пошо мн добар другар и е , се знае од мала. Пред некој ден, бев со братучетка ми кај него дома, и као ми обаснуваше германски јас „СЕ“ сфатив, не знаев што да правам попрво... :inlove: :inlove: Кажете ми некој совет, што да правам, како да му се приближам (со оглед на тоа дека е поголем и такви ствари) Ептенн ми се допаѓааа :P :P
    Поздрав

2. BlovesI

BlovesI Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    2
    Вака. Ми се допаѓа едно дете но е од друга вера. Но мислам дека е многу добар, барем така ми велат другарките. Не можам ништо да направам да спречам да не се заљубувам. Па вака јас и мојата другарка се договоривме да направиме план како да ми се доближи. И сега му рековме како демек професорот ми рекол да му помогнам со полагање на еден предмет, а со тоа со цел да му се доближам. Тој велеше добро, ке сакал и сега и во второто полугодие да му помогнам. Ама сега се мислам дали добро постапив...и сепак се мислам да се откажам дека љубовта со човек од друга вера е невозможна. Што мислите вие дали добро постапувам?? Сепак му понудувам помош со цел да се доближам?? :(

3. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Само ова
    Следи си ги чуствата, не гледај ништо друго. И со среќа 2 полугодие (се е можно ако се сака, не мисли дека не е можна таква врска, со гоолем труд и напор и ќе биде океј) ;)

4. Dragana96

Dragana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    23
    луѓе ми треба ваша помош....Ми се допаѓа едно момче од соседниот клас...Тој тоа го знае а по муабети кои ги слушам од неговото друштво изгледа му се допаѓам и јас....Некогаш излегуваме заедно моето и неговото друштво но ние не правиме муабет....помогнете ми како да му се приближам

5. BlovesI

BlovesI Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    2
    Само ова
    Следи си ги чуствата, не гледај ништо друго. И со среќа 2 полугодие (се е можно ако се сака, не мисли дека не е можна таква врска, со гоолем труд и напор и ќе биде океј) ;)[/quote]

Да ти кажам ме утеши. :) Сепак мислам дека нема да се откажам,ќе се борам но ако на крајот не испадне како што треба сепак ке знам дека сум се потрудила барем. ;) Ти благодарам,

6. BlovesI

BlovesI Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    2
    Па пиши му на фб. Или пак лајкни му некоја слика колку за почеток. Јас сум сепак за првото зашто сепак тој знае дека му се допаѓаш, а за тоа дека машкото мора прво да пише НЕМА ВРСКА! Собери храброст и пиши му ;)

7. Dragana96

Dragana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    23

Ние веќе одамна си ги лајкуваме објавите...Но тој никогаш не ми е пишал..А мене ме срам да му пишам...

8. KateZ

KateZ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Дали прва да му пристапам?

Пааа вака.... веќе подолго време ми се свиѓа едно момче. Учиме во ист клас, другари сме... понекогаш одиме на кафе, на пица (не сами), си пишуваме на фб од време на време, итн. Мислам дека порано и јас му се свиѓав на него, но сега веќе не сум сигурна. Тој е срамежлив, не ги многу покажува емоциите, некогаш е добар со женските, а некогаш е тотално одбивен... До сега не си е имал женска, туку само една мувачка за 1 ноќ, но и за неа не сум баш сигурна... Пред неколку месеци тој имаше некаков „обид“ да ми се пушта, но јас тоа не го сфатив сериозно (бидејќи често е несериозен) и малку се испонашав на некој начин (за што се многу каам)... И сега сакам некако да му дадам до знаење деке ми се свиѓа, но незнам како да направам? ... Ве молам дајте ми некој предлог :)

9. merlinkej

merlinkej Активен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Ако си страмежлива можеш да и кажеш на некоја другарка да му пренесе , или па да му пишеш порака на мобилен или на фб , а ако не си тогаш слободно кажи му во лице како што јас му кажав . Но внимавај да не си многу нападна па да избега од тебе зошто бил нели страмежлив .Епа со срека ;)

10. s.t.e.f.a.n.j.a

s.t.e.f.a.n.j.a Нов член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    51
    1 по друштвотоке се распрашаш за него што сака што не сака какви девојки го привјекуваат
    2 според тоа ке се облечеш и нашминкаш
    3 кога ке се видите ке почнеш тема на разговот од тоа што си го истражила
    4 низ разговорот ке му кажеш дека ти се допаѓа
    5 по некое време кога ке мислеш дека си го завела ке го прашаш што мисли тој за тебе и од тоа ке продолжиш поматаму

11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.084
    Дали прва да му пристапам?

Ех бре Кате :) .Па ништо страшно,пријди му ,нема да те изеде :P .А како тоа ти си се испонашала,па се увредило момчето?Па најкултурно извини му се :!: ,што знам почасти го некое сокче ,нека ти зборува погледот,малку флертувај со него ,сам ќе свати .Можеш да му се извиниш и директно ,кажи му дека не си го сфатила озбилно бидејќи си е неозбилен како обично но дека ти се допадна тоа што ти пријде.Најдете си некоја заедничка тема за разговор,излезете малку насамо,ќе се средат работите ,не е страшно .Со среќа ;)

На KateZ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    144
    Mи се допаѓа едно момче , моја генерација е , но е понизок од мене :| со него ме запознаа другарките и незнам како да му пријдам.HELP MEE!!

На d.y.n.a.m.i.c му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    паа... :^)
    па мој совет излегувај му често пред очи ќе се навикне на тебе разговарај почесто со него смејте се и така постепено можеби ќе бидне работата :) :D

На Belieberka666 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    144
    проблемот е што не се гледаме толку често (во различни смени сме) , ама фала за советот инаку решив да и кажам на другарката што учи со него да му каже дека го свиѓам па што биде нека биде :)

На d.y.n.a.m.i.c му/ѝ се допаѓа ова.
  15. littleangel

littleangel Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојкии .. Па вака иам едно прашање за вас... Имам проблем со пуштање,односно незнам да пристапувам кон машки...Покрај тоа си мислам дека никој не ме приметува мене и дека никој не би сакал ништо со мене...Па затоа ве молам помогнете.....

16. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Па зависи на каков му се пушташ. Ако е на некој дигнат и познат меѓу девојчињата ондак ќе треба кожа малку да покажеш (не мислев на гола да се соблечеш :D , туку деколте, тесни фармерки, така нешто) таквите машки само тие женски ги приметуваат и им се за едно мување, една вечер (и тој ќе ти се пушти нема потреба ти да се мачиш). Ако се пушташ на некое обично момче, пристапи без срам, почни разговор за некој општ муабет, не се покажувај како некоја тажна девојка, ниту па некоја опуштена, биди во блага средина. Не верувај во тоа дека никој не те приметува, тоа само се твои мисли, бидејќи не е така, некој ќе те засвиѓа таква како што си. :)

На Chocoholic.girl и littleangel им се допаѓа ова.
  17. buterfly.fly.away

buterfly.fly.away Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Како да му се бриближам ???

Леле девојки ве молам помогнете ми :worried: ... Имам еден од одделение многу е убав и се разбираме со погледи , на македонски седи до мене и многу ми е срам , се потам ни Rexona 48h :sweat: не ми помага :lol: .... Еднаш дојде и ме гледаше во очи 10 секунди а бевме оддалечени 3 до 5 сентимтри .. Не му се допаѓа тоа дека носам наочари и дека треба и протеза да носам , но го разбирам .. Не знам како да му возвратам , а го приметувам дека сака нешто д ами каже .
    Еднаш на час имаше молив на кој пишуваше МИ СЕ ДОПАЃАШ и цело време го тркалаша накај мене ..
    Што да правам , накои теми да разговарам со него ??
    Благодарам однапред .. :)

18. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    603
    Штом ти е во класот лесно е да стапиш во контакт со него. Побарај му помош за нешто, или помогни му во нешто, прашај го како е ,каде излегувал викендот... обични секојдневни муабетчиња и ќе видиш како ќе оди разговорот, па може ќе следуваат и покани за кафе. :)
    Ти стискам палци

19. buterfly.fly.away

buterfly.fly.away Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Ти благоданрам Unica на советот , но најтрагично е тоа што мојата најдобра другарка го сака него, а јас помагајќи и да биде поприметлива кај него јас се заљубив :$ .. Еднаш тој сакаше нешто да ми каже кај другарка на роденден , рацете ги стави околу мојот врат се беше темно и бевме сами во соба и ме праша кое место сум земала на натпревар .. Мојата најдобра другарка ми беше љубоморна дека мислеше дека сме се смувале или слично :sweat: ..... Ми беше лута ..Неможев да и објаснам дека ништо не се случи.. По некое време таа му признала дека го сака :| .. Подоцна јас разговарав со него и ме праша : зошто ти е лута ? јас му објаснив се и ми рече : мене тоа дека она ме сака ништо не ми значи .....
    Оффф веќе незнам што да правам , ама кога ќе ми текне дека уште малку ќе заврши учебната година , а тоа значи нема повеќе да седам до него ... понекогаш цртаме глупости во мојата тетратка и мојата најдобра другарак вика : леле види ги колку се слатки !!
    Сега сум многу збунета .. :worried:

20. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    603
    Ич да не ти е гајле за другарката, на денешно време треба само за себе да си гледаш, разочарувачки е ама факт е. Може ќе си помислиш кучка сум, ама од искуство зборам, значи гледај си само за себе, прави и се другарка а шмекај си го и око да не ти трепне.
    Ако каже леле колку се слатки речи, да бе ко мед и мармалад сме и се со насмевка као демек на шала.
    Ти реков и во претходниот пост како со него, а другарката смешкај и се прави и муабет а работи си на случајот, не мора да и се исповедуваш нејзе што и како ти се случува.
    Ако праша што правите муабет или ако се лути оти зборувате, речи си се шалиме, не можам да го игнорирам кога седиме заедно и готово.
    Тие поинтимни работи чувај си ги за себе, оти не е за верување како некои луѓе користат дури и стиници кои некој ги кажал.
    Поздрав :*