Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да му се приближам?

Дискусија во 'Сингл' започната од BlueEye, 19 февруари 2010.

1. buterfly.fly.away

buterfly.fly.away Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Леле незнаеш колку ми помогна .. фалаа ... Ако се случи нешто повторно ќе пишам .. МНОГУ ТИ БЛАГОДАРАМ .. :)

На Unica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Искрено ништо не прочитав од темава. Може после коментаров ке прочитам. Али одговорот ке ми е ист.
    Прво од мое искуство ке кажам. Порано мислев дека можам само просечно машко да имам во близина. Не знам зошто. Но сите велеа се потценувам. Сум била убава и паметна, сум можела многу подобро. Откако некои работи се случија и докторирав од своите грешки, сватив. Можам да имам секој што ке посакам во близина. Како? Со самата себе. Сега мојот круг на пријатели е дефинитивно многу побогат а и не можам да речам дека не сум имала врска со позната личност :$ нели тие се недостижни :geek:

Совет- ВИЕ СТЕ ЖЕНИ. ВИЕ МОЖЕТЕ СЕ. Мислам, жена ако не може нешто да добие, кој би можел :D Следете го правилото-Keep your head, heels and standards high. Но истовремено бидете скромни и реални. Секоја девојка-жена може да има СЕ што ке посака. Посакај и цели! Така се ке имаш ;) :*

На srcekrsacka и Unica им се допаѓа ова.
  3. Diamondkiss

Diamondkiss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    39
    Девојки ајде помош малку. ;) Треба со едно дете да се муваме. И добро еве ќе се смуваме( ако бидне хахаха) и потоа не сакам јас веднаш да прекинам со него...сакам нешто посериозно..и како на пример да му го кажам тоа( му имам спомнато онака уз разговор и тој истото го потврди дека ни јас демек) и сакам да се зближиме да ме засакааа :$ Знам мн барам но ај кажете ми некако за како да го освојам!

4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Кажи му дека сакаш се да оди спонтано. Тоа ги ослободува машките и им прави пријатно да се чуствуваат покрај девојката. Така сигурно ке го задржиш на подолго. А кога веке го задржуваш, се приврзува за тебе ;)

5. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    502
    некој ако има слободно време да ми пише лп ми треба мислење

6. loveme-4ever

loveme-4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    14
    Здраво,навистина ми треба помош свиѓам еден што учи со мене и незнам што да направам за да му се приближам.Иначе ние не збориме толку многу и не се дружиме а сакам несто повеќе со него сто да правам ве молам за совет :( :( :(

7. Melody13

Melody13 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    215
    Еве и јас за совет. Значи и јас и тој знаеме дека се свигјаме ама.. Никогаш немаме направено муабет, онака добар, порано на фб си пишувавме ама сега не ни тоа. Ама во последно време некако почна онака да ме гледа постојано, да ме закача на школо, да се смешка, ама никако нешто да зборуваме нормално, или слично. Значи само на школо како да се познаваме,а ако се видиме надвор од школо само здраво и толку... Незнам што да мислам. Од една страна знам дека му се допагјам, ама од друга страна ако не е така? И каква што сум ваква срамежлива, а тој уште посрамежлив... :worried:ilent:

8. lovelygirl1

lovelygirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    8
    Девојки ми треба совет..!!

Многу ми се свиѓа дете од мојот клас... на почетокот на годината тој ме задеваше онака...До пред 2-3 месеци, ме имаше неколку пати викнато да излеземе со друштво заедно,и имаме така излезено...
    Минатиот викенд случајно се видовме во едно диско, и стоевме заедно на маса... јас бев со една моја другарка... тој не почасти и двете, и не задеваше и двете онака...
    Ме праша дали сум уште со едно дете, а јас него му немам кажано ништо,незнам од кај дознал... јас му кажав дека не сум веќе со него, и тој уште неколку пати ме задена за него...
    Но веќе при крајот на вечерта ми рече дека сакал да мува некоја вечерта.. и јас му реков која сакаш да ти ја наредам,другарката ли? Тој ми вика ДА...
    И така... Во Понеделникот на школо онака пријателски се поздравивме, ама приметувам дека ме гледа понекогаш... приметувам некои знаци, а и кога поминаа он и другарите покрај мене, едниот другар го боцна и овој се насмеа...
    Незнам што да правам,а знам дека има нешто, и дека само оддолговлекуваме и двајцата...сакам да превземам нешто бидејќи скоро цела година се влечеме така.. другарка ми ми вика да му напишам порака нешто као демек до тоалет да дојде...
    Кажете ми вие ваше мислење.. некој совет.. бидејќи ептен сум запалена по негоо, не можам веќе!!

9. Diamondkiss

Diamondkiss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    39
    Дали има некој време за лп? :) Ми треба совет.

10. Dragana96

Dragana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    23
    Луѓе ми треба еден совет од вас...
    Веќе месец ипол пишуваме на фб со еден дечко кој ми се допаѓа..Си се пуштаме еден на други,љубовни песни она ова....но никако да ме викне да излеземе што да направам да го освојам :^)

11. Mer4e

Mer4e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    30
    чим ти пишува и ти се пушта значи си го освоила... јас би го поканила на кафе... be brave :)

12. Mecheto1

Mecheto1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    52
    Јас не би го поканила на кафе,затоа што се знае кој кого треба да покани на кафе.
    Остави уште малку време за да видиш дали е заинтересиран за тебе.Можеби сака да те запознае поубаво.
    Ќе ти покаже времето :)
    со среќа

13. Dragana96

Dragana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    23
    Ви благодарам :)
    Ако има нешто ново ќе ви кажам..Поздрав

14. Prilepcanec

Prilepcanec Активен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Oд каде сега ова?? Зошто да не го покани? Има некое правило или нешто? До кога со средновековните сфаќања...

15. buterfly.fly.away

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Леле морам да ви го кажам ова . Тоа што ми се случи на самата себе ми докажува колку ГО САКАМ :lol: .....
    Бев излезена со мојата најдобра другарка , ги гледавме машките од мое одделение како играат кошарка . Таа викна по едно дете , ама не беше доволно гласно . Пред таа да викне си пеев песни посветени на него , си милсев каде е сега , што прави , со кој е ..... Сакав да викнам погласно од неа и го кажав неговото име ( на мојата најголема симпатија :$ ) . Леле колку се засрамив , и почнав да се правдам некако „ леле колку ми заличи на него , леле што ми е ''
    Душа многу го сакам ама незнам дали тој знае :| ......... Иначе неговиот најдобар другар ме свиѓа , ме гледа долго во очи , ме голицка ..... Незнам што да правам :worried: .... Ке си чекам .....

16. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
    Еве мене што ми се случува.
    Со мене учи еден Мартин.. и порано ја го шмекав и он дозна, али не реагираше никако, не знам зошто. И сега последниве неколку месеци приметувам дека ме гледа, приметувам. Кога не бев на школо два дена прашувал кај сум, што ми е, ова она, а наредниот ден кога дојдов и кога виде дека сум тука беше насмеан од 6ка до 6ка. Јес да и кај мене има некоја искра, ама не знам, несигурна сум. Како што седиме во редица јас седам на прва а тој на трета клупа, и пред еден месец се тепаа нешто со таа на втора клупа и оваа му ја скина тетратката и три листа од неговата тетратка летнаа кај мене, и ја си ги зедов (зошто? не знам) и ги ставив во еден учебник. Пред неколку дена игравме одбојка и ја требаше да сервирам и кога отидов на местото и сервирам и он вика ајде Еличка, и аплаудираше. Денеска на час пишуваме лекција и вика ее ми препиша пенкалото. И ми вика Еличка, имаш пенкало? и јас не му одговорив ништо. По пет минути пак ме праша, и ја се вртам и му викам немам :?: и тој: А молив? Јас: Е молив имам, еве ти, и му го дадов :) (Демек неможеше да побара пенкало од кај друг, од цел клас мене ме најде а? :lol: 8) ) а пред тоа, на големиот одмор скинав ја два зелени лисја од дрво, и нив ги пукаме :$ И ги внесов во училница и после тоа извадов еден и го скинав, и тој беше тука и ми вика ај дај еден бе.. и јас му го дадов тој другиот и кога му го дадов ме погали онака незаприметливо и брзо за рака :$
    не ми се обраќа со Еличка туку како што ми е името :)
    И сега не знам дали да и речам на најдобрата другарка да разговара со него, или јас да преземам нешто, не знам.. А мислам дека според ова што го прави дека ме свиѓа. Ваше мислење?

17. buterfly.fly.away

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Е сега мислам дека цела работа се зафркна додека тој седеше до мене . зошто реков тој седеше до мене ? Ќе видите подоцна .. Ќе го напишам цел разговор , можеби не со истите зботови , но тоа што треба ќе се види .

- Аааа па не знаев јас дека со него .. па никогаш не би ми текнало .. ( зборува за детето од одделение што сите го игнориираат)
    - Што ? Со него ? Нема шанси !!
    - Да да ( и прави со устата како да сака да ми каже демек сум се мувала со него )
    - Нема шанси !
    - а заљлубена си ?
    - Да :)
    - Во кој ?
    - Не ти кажувам .
    - Скаран ќе ти бидам !
    - Добро , тогаш погоди сам .
    - Каде учи ?
    - Погоди !! ( а ова уствари јас се измислував дека немав храброст да му кажам дека сум заљубена во него ! :inlove: )
    - ( сеа он погодува и вика ) Блаже ?
    - Да .
    - Седмо , осмо ?
    - седмо!
    - уф супер сите ги знам !
    - ( shit , како можев да го кажам тоа школо , во себе си викам глупава , глупава , глупава :worried: )
    - ( И сеа он погодува и јас викам - Не не не не не) ќе те уценувам кажи ми . Нема ништо да ти направам , јас сум ти другар , нема ништо лошо во тоа да ми кажеш кој сакаш . Нема на никој да кажам . Те молам .
    - ( леле кога ми го кажа сето тоа мислам дека пропаднав во земја )
    -( се обраќа кон детето со кое ме зафркаваше ). Еј ( го кажува неговото име ) butterflu.fly.away те сака ..
    - немоој
    Во тој момент го наставничката го размести од мене и рече дека ќе седи до друго дете до крај на година :( :( :( :( :( ..... Се погледнавме уште еднаш , ми се насмевна како за збогум и цело време си ја пеев песнава http://www.youtube.com/watch?v=w5t4GG-iB80 ..............

18. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Многу ми се свиѓа еден школски другар, заедно учиме незнам дали тоа е во ред.. но мислам дека и тој мене ме свиѓа но не сум баш сигурна...Како да му кажам дека ми се свиѓа ?? Ве молам за помош Феминарки .. Фала однапред!! :inlove:

19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    тоа што пишувало на моливот,и тркалањето накај тебе значело дека му се допагаш :)

20. Cookiemonster

Cookiemonster Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    70
    Ми се допаѓа едно момче од моето школо и не знам како да мун се приближам :worried: :worried: